Muswell hillbilly

60’ernes England og den da helt nye post-Dylan selvbevidste rockmusik fostrer mange markante sangskrivere. I eftertiden lyser Jagger/Richards og Lennon/McCartney bredest for den tid, men den nok største set herfra, en mand der formår at blande de sarteste fine melodier med music hall, rocknroll og ord, der i deres elegant indfølte beskrivelse af England og engelskhed står en novelist værdig, er The Kinks’ Ray Davies, som i dag fylder 75 år. Her demonstreret på en alt for ukendt sang – ubegribeligt nok kun et bonustrack på soloalbummet Working Man’s Cafe (2007) – der i sin specielle melodi og let vemodige tekst er klassisk Ray Davies/The Kinks. Long may he run!

6 tanker om “Muswell hillbilly”

  1. The Kinks er et meget engelsk musiknavn. Der er jo (endnu) andre nationer i Storbritannien også! Strengt taget er de nok mest londonske af udtryk.

  2. Og Kinks er, udover at være lidt undervurderede, i hvert fald i Danmark, hele vejen igennem bare SÅ britiske. På den gode måde. Gælder såvel deres hitsingler fra midt/slut-60’erne og start 70’erne, som – især – deres omfattende albummateriale

  3. Undskyld hvis jeg har skrevet dette før, men følgende er verdens bedste anekdote om Davies-brødrene, og får Gallaghers til at virke direkte patetiske..: Ray &Dave slås som unge derhjemme, Dave slår Ray så hårdt han rammer kanten af klaveret og går i gulvet. Dave får sympati, og tænker han må høre om storebror er OK, hvorefter Ray, fra gulvet, slår en lige højre direkte i øjet på Dave.. (historie citeret fra Rolling Stone)…Hvem siger spændinger ikke skaber god musik;-)

  4. En “novelist” er enten en romanforfatter eller – snarere – en forfatter (som Alice Munro eller Dorthe Nors), der først og fremmest skriver noveller.

  5. Paul Westerberg (der bestemt ikke er en dårlig sangskriver) står i en stor og god gæld til Ray Davies.

Skriv et svar