Noget ændrede sig

Anden single fra Interpol på kun fem dage, men samme problem som sidst, for, som titlen selv siger det, noget ændrede sig. Retrospektivt var det ca. samtidig med den karismatiske bassist Carlos D’s farvel til sit band omkring 2010. Efter da var Interpol’s musik en helt anden. Den lydarkitektoniske og kompositoriske klarhed som havde været adelsmærket blev lukket ned, ligeså dyden med at lade Interpol’s stemningsfuldt opbyggende forløb forløses i omkvæd af dragende mørk melodiøsitet. Siden blev det hele mere gråt i gråt. Slet ikke uden kvalitet, blot en helt anden nærmest forkrampet og – forgæves? – søgende stil. ‘Something Changed’ hedder den nye single passende. For det er svært at høre det nye Interpol uden igen at tænke, noget ændrede sig…

2 tanker om “Noget ændrede sig”

  1. Carlos D må siges at være bloggens mest overvurderede bassist. Det er ikke ligefrem bas-arbejdet, jeg tænker på, når jeg lytter til de tidlige mesterværker.
    Må så også sige, at Something Changed ikke er nogen milepæl.

  2. “Gråt i gråt” er meget betegnende. Det er desværre svært at høre, hvorfor vi skal blive ved med at høre Interpol. Musikalsk udvikling er velkommen, men når man som her kaster sin mørke og kuldslåede musik over bord til fordel for en mudret musik, som man ikke kan gennemskue, hvor skal bære os hen, så var det næsten at foretrække, at bandet ikke udgav mere musik. Gad vide hvad der skete med Daniel Kessler. Blev han musikalsk kastreret og fik skåret alle seks strenge over?

Skriv et svar