Schlager-Weltmeister

En slutrunde starter for alvor først den dag, det tyske landshold spiller sin første kamp. Således også med dette EM, hvor et nu i flere år uvant slingrende Die Mannschaft i aften i München har en svært stor mundfuld ved navn Frankrig foran sig. Den seneste tid har der været ikke så lidt snak om de bedste slutrundesange gennem årene. For at undgå gentagelsen af ‘den med New Order’ så herfra istedet en, jeg ti år gammel købte på 7’er-single i Vesttyskland. Kaiser Franz, Der Bomber & co serverer fra 1974 en dræberschlager, der med ubesværet lethed spiser Alphabeat til morgenmad. Breakfast for champions? Ja, naturligvis skulle vesttyskerne blive Weltmeister ovenpå den her velsmurte maskine af en sang. Ikke engang smukke Johan Cruyff’s flyvende hollændere kunne stoppe dette sort/hvide-tog…

8 tanker om “Schlager-Weltmeister”

  1. Ok – så trækker vi lige endnu en gammel krikke ud af stalden: Den med Three Lions, “Football’s coming home” er stadig et mesterstykke af en fodboldsang. Ikke også, Anders Lai?

  2. Synes også, at den her kan noget, når det gælder det tyske landshold:

    https://www.youtube.com/watch?v=zV4CTHUFhig

    Og den Alphabeat sang der. En ting er melodien, men måske red and white og dynamite mv. har været brugt lige tit nok. Kunne lige så godt være en håndboldsang eller noget (som det også var tilfældet for Helmig). Er det så svært at lave referencer til tidligere spillere og momenter. Elkjærs buksebag, alt muligt fra 92, det perfekte resultat i 04 mod Sverige osv.

  3. Naturlig beskedenhed forhindrer sikkert indehaveren af denne blog i at dele dette særdeles smukke fodboldnummer. Og det er noget overset, også blandt Unmacks mange numre. Det blev udsendt i anledning af Idrætsparkens (Parkens) 100 års jubilæum i 2011 – med KB Hallens flammer i dit hår…Det kan sagtens være EM-aktuelt, når der nu spilles i København.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ei-Wb3Oa7Jk

Skriv et svar