This is not David Bowie?

Musikken til ‘This Is Not America’ er skrevet til filmen The Falcon and the Snowman af jazz-musikerne/komponisterne Pat Metheny og Lyle Mays, indspillet af Pat Metheny Group, mens sangtekst/leadvokal er af David Bowie himself. Nummeret, der blev singleudsendt i dag for 35 år siden, kom som en lille oase i den periode, som kunstnerisk nok var Bowie’s allersløjeste, nemlig lige efter Tonight (1984). Dette så æstetisk gennemførte øjeblik var klasser over dens stand by-AOR, og gav håb om bedre tider for en vaklende helt. Der skulle dog gå meget længere end nogen anede, før det blev indfriet…

2 tanker om “This is not David Bowie?”

  1. Men det har du jo sådan set ret i. For det er vel netop et Metheny-nummer, som Bowie synger ud fra toppen af. Og hvor de klæder hinanden her.

  2. Det er noget af det smukkeste samspil mellem så forskellige musikgenrer. Jeg tabte i mine unge år helt hjertet til Pat Metheny, så derfor tænker jeg det altid som et Pat Metheny-nummer med Bowie og ikke omvendt… Dog med fuld respekt for Bowie – de er gode sammen.

Skriv et svar