This monkey's gone to heaven


Og i dag er det præcis 28 år siden. Det synes ialfald en af denne sides skribenter bør markeres. Så hermed sættes endnu et mixtape fra den Jens U’ske Toyota-samling på spil. Dette kørebånd bærer titlen Elvis Presley og indeholder kun udvalgte og lyslevende klassikere med netop ham. Tracklistingen er som følger:

A:
Good rockin’ tonight
Trying to get to you
Milky white way
The girl of my best friend
That’s someone you’ll never forget
Tomorrow is a long time
A fool such as I
Got a lot o’ livin’ to do!
Blue moon
I believe in the man in the sky
Sentimental me
Don’t be cruel
All shook up (live)
A little less conversation
Rubberneckin’
Indescribably blue
Only the strong survive
Without love
Please don’t drag that string around

B:
Suspicious minds (live)
The wonder of you (live)
Wearin’ that loved on look
My boy
Just pretend
Where did they go, Lord?
You don’t have to say you love me (live)
Anyday now (version)
If I can dream
You gave me a mountain (live)
Long black limousine
Going home
Burning love
Always on my mind
Can’t help falling in love (live)

Sådan! Denne gang er der 2 kriterier for de der vil være med i tombolaen: Du skal have skrevet mindst én kommentar her på siden før i dag og du skal vedlægge din egen personlige top-5 over bedste Elvis-sange. Vinderen og hans/hendes top-5 vil blive offentliggjort når lodtrækningen har fundet sted. Hvis du vil være med så send en mail til pastoren@jensunmack.dk med dit navn og din postadresse.

Og husk så at høre en Elvis-plade eller to i aften – det fortjener han!

4 tanker om “This monkey's gone to heaven”

 1. Springsteen har også en sang til Elvis, hedder Johnny-Bye-Bye, blev gemt væk som single-B-side, men kan nu findes på opsamlingsboksen Tracks.

  She drew out all her money from the Southern Trust
  And put her little boy on a Greyhound Bus
  Leaving Memphis with a guitar in his hand
  On a one-way ticket to the promised land
  Hey little girl with the red dress on
  There’s party tonight down in Memphis down
  I’ll be going down there if you need a ride
  The man on the radio says Elvis Presley’s died

  We drove down into Memphis, the sky was hard and black
  Up over the ridge came a white Cadillac
  They’d drawn out all his money and they laid him in the back
  A woman cried from the roadside “Ah he’s gone, he’s gone”
  They found him slumped up against the drain
  With a whole lot of trouble running through his veins
  Bye-bye Johnny
  Johnny bye-bye
  You didn’t have to die
  You didn’t have to die

  © Springsteen

  Husker – apropos REM – en historie om Elvis’ død, som Michael Stipe fortalte. Stipe arbejdede i sensommeren ’77 på en lille klub i St. Louis. På selve dagen hvor nyheden om Elvis’ død kom ud var tilfældet, at klubben om aftenen havde hyret en Elvis-imitator. Denne kom kørende langvejs fra og ankom derfor først til klubben umiddelbart før showtime, var allerede klædt i hvidt Elvis-suit, gik direkte på scenen…..til øresønderrivende bifald fra et totalt udsolgt hus, som jublede og skreg uafbrudt under hele showet. Bagefter var Elvis-manden, der ifølge Stipe ikke var vant til hverken opmærksomhed eller succes med sin Elvis-ting, nærmest i chok over hvad han lige havde oplevet. Sagen var, viste det sig, han havde siddet hele dagen i sin bil på vej til St. Louis og anede derfor ikke Elvis var død – trist!

 2. Så er Yugo Star med i konkurrencen om Elvis på MC…..min top 5 er ikke ulig aakjaers må jeg erkende. På listen over sange med reference til Elvis savner jeg dog den underholdende “Roy” med Animals That Swim fra albummet “Workshy” fra midt-90erne. Godt nok handler sangen især om Roy Orbison, og den er opbygget som en fiktiv samtale mellem sangeren og Roy Orbison, men den indeholder en hylende morsom og ekstremt bitter tirade fra den fiktive Roy mod Elvis. Jeg vil tro at Animals That Swim har skrevet sangen ud fra en tanke om, at Roy Orbison må have været en anelse ærgerlig over den opmærksomhed som blev Elvis til del.

  I sangen møder sangeren (jeg-stemmen) møder tilfældigt Roy Orbison med ordene “hey, I thought that fucker was dead”, hvorefter de indleder en samtale. Roy siger: “I should’ve been bigger than Elvis. I sing like a bird, write my own words. Missed my chance cos I was too damn ugly”. Sangeren prøver forgæves at trøste den stakkels Roy men bliver mødt med ordene: “There’s nothing for me now. The music’s too loud and no one can sing. It passed me by. I missed my chance cos I wasn’t as pretty as The King. I even met Priscilla before him, she was 12 years old – boy, was she sweet, just like Dorothy in The Wizard Of Oz. But she wouldn’t have me. That Presley was the dumbest shit I ever met, he couldn’t write a fucking note. It should’ve been me with the songs that I wrote”……

  Og så har REM jo også lavet en sang der nævner Elvis, “hey baby”….selv om den vist nok også handler om en helt anden, nemlig komikeren Andy Kaufmann! Men den kender I nok alle sammen i forvejen….

 3. Top 6 over numre med referencer til Elvis:

  1. Manic Street Preachers – Elvis Impersonator: Blackpool Pier

  2. Phil Lynott – King’s Call

  3. Love Shop – Min Elvis

  4. Oscar Danielson – Time Out

  5. U2 – Elvis Presley and America

  6. Bob Dylan – TV Talkin’ Song

  Værste nogensinde (vil aldrig blive overgået):
  Nice Device – Cool Corona

 4. Jeg husker tydeligt denne dag for 28 år siden. Det var en varm sensommerdag, jeg var 10 år, og skulle på min avisrute. Forsiden på Aarhuus Stiftstidende bekendtgjorde at Elvis var død, men jeg tænkte mere på den salmiakstang jeg ville købe hos bageren på Hasle Torv.

  1. (Marie’s The Name) Of His Latest Flame – synd han ikke levede længe nok til at lave den i et Medley med Rusholme Ruffians

  2. The American Trilogy – Nationalromantik af værste skuffe – udtrykker (ufrivilligt godt nok) alt hvad jeg hader ved USA (retfærdigvis skal det siges at der også er meget jeg elsker).

  3. You’ll Never Walk Alone – Elvis’ fotolkning af det gamle Rodgers and Hammerstein nummer slår Gerry and the Pacemakers

  4. Suspicious Minds

  5. In the Ghetto

Skriv et svar