Dit livs 5. juni

Dire Straits lå nummer 1 på albumhitlisten med Brothers in Arms, mens de bedste (= mindst slemme sange) på den engelske singlehitliste var Fine Young Cannibals’ debut ‘Johnny Come Home’, Bryan Ferry’s ‘Slave To Love’, David Bowie’s ‘Loving The Alien’ og Depeche Mode’s ‘Shake The Disease’. Ja, der er længe siden. Men smagen, duftene, lydene og de indre billeder af den dag er endnu. Det er det de store fodboldkampe i livet kan.

Lyt iøvrigt til Bryan Ferry her, og hør hvor meget hele denne sangs state of the art-lyddesign skulle inspirere Lars Hug’s Kysser Himlen Farvel, der udkom to år senere.

3 tanker om “Dit livs 5. juni”

  1. Mark knopflers evige kritikpunkt er kedelig, men synes nu brothers in arms er pladen, hvor melodierne er gode nok til ikke at være kedelige. Mht. U2 de “døde” i slut-90’erne ift. Interessant musik, og Bono er jo i dag bare et irritationsmoment…

  2. Jeg er faktisk heller ikke så vred på Brothers in Arms som visse andre (ikke at jeg nogensinde hører det; det er bare lidt kedeligt). John Peel sagde nej til at lave en session med Dire Straits og også med U2, men han udtalte også engang, at han faktisk bedre kunne lide Dire Straits end U2 (der for knap 30 år siden faktisk var hippe en overgang).

  3. Brothers in arms er stadig en fantastisk plade, selvom money for nothing nok er lidt for 80’er lyd. Ift. Kampen har den sovjetiske målmand Dasajev, udtalt at Laudrup og Elkjær var en fuldstændig fænomenal angrebsduo, så meget pæn ros fra den russiske side:-)

Skriv et svar