Wir hören ein Singen im Raum

Mere elektronisk herfra, nemlig en opsamling af Jürgen Paape – en tysk musiker, der i modsætning til de fleste andre ikke også optræder til koncerter eller som DJ. Paape er desuden medstifter af selskabet Kompakt, hvorfra jeg tidligere har omtalt kunstnere som tyske Moderat, brasilianske Gui Boratto og svenske The Field. Ligesom dem laver Paape musik, der ofte går lige i fødderne. Men modsat Moderat har han en fascination af gamle tyske schlagere (kan nogen huske Marianne Rosenberg?), som han sommetider låner stumper fra.

Kompilation, som opsamlingen hedder, faldt jeg især for ovenstående nummer – “So weit wie noch nie”, der vistnok var et mindre hit for år tilbage. Den tyske tekst og selve vokalen stammer fra en gammel schlager med Daliah Lavi, en israelsk sangerinde, der gjorde karriere i Tyskland for knap 40 år siden (i sig selv en interessant historie, når man tænker på Tysklands grimme fortid). Man kan hente Kompilation for billige penge på Emusic.

3 tanker om “Wir hören ein Singen im Raum”

  1. Kompakt er et fremragende pladeselskab indenfor den elektroniske genre.

    En af selskabets andre stiftere – Michael Mayer – er i øvrigt en super dj, hvilket kan høres på de opsamlinger, der hedder “Immer”.

Skriv et svar