27 år er gået

340x.jpg

Han udtalte sig firkantet og var ikke altid et lige sympatisk bekendtskab, han talte om de undertrykte samtidig med at han var en styrtende rig hedonist, han snakkede om fred samtidig med at han ville sende penge til IRA – men var samtidig “fuld af selvironisering, humor og sans for egen fejlbarlighed” (for at citere en udtalelse om en anden nordengelsk sanger med irsk baggrund). Og som sanger og sangskriver (for det var dér hans styrker lå) var han ganske enkelt enestående. På BBCs liste over de største briter nogensinde er han nummer 8. Hvert år i december, når jeg hører hans (og konens) julesang, er det tid for mig at spørge, hvad jeg har fået gjort i året, der er gået. Mine damer og herrer: Dr. Winston O’Boogie.

2 tanker om “27 år er gået”

  1. Pastor, jeg har det på nøjagtig samme måde … John Lennon er den mest interessante personlighed i rockhistorien, og hans opgør med Beatles-myten, al dens forlorenhed, griskhed og rygklapperne er så uendeligt fascinerende.

    Jeg tror nok jeg postede det sidste år også, men her er det igen … det største interview i rock-historien. Yann Wenners lange interview med John Lennon – interviewet, hvor Paul McCartney får prædikatet “form without substance” og hvor Mick Jagger bliver kaldt en “joke” med sin “fag dancing” … Interviewet der får Morrissey til at ligne Gandhi …

    Happy X-mas – War is over, if you want it

    http://www.megaupload.com/?d=Z0FRFC1G

    Enjoy!

Skriv et svar