28 i dag

103706.jpg

Den nåede kun #11 på den britiske single-hitliste, og blev som sådan anskuet et semi-flop af bandets pladeselskab, CBS. Hvilket demonstrerer hvor hovedløst musikbranchens muskler kan tænke. For historien har vist sangen som en klassiker-overlever af sin samtid. I dag er det 28 år siden The Clash sendte ‘London Calling’ ud på single, som forløber for den dbl-LP af samme navn, der en uge senere skulle udkomme og præge en musik-generation for altid.

3 tanker om “28 i dag”

  1. Så forresten den der nye Strummer doku, The Future is unwritten, på dokumentarfilmfestivalen for et par uger siden. Go film (oplevelsen blev nok ikke ringere af de indsmuglede tall boys ;-)), som hermed er anbefalet!

  2. Og på den dag for 28 år siden, hvor The Clash udsendte London Calling singlen, kunne Tom Waits fejre sin 30 års fødselsdag …

  3. Bare de første guitaranslag i det nummer, kan bringe mig i en eufori, som jeg kan forestille mig andre generationer har med ’Smells Like Teen Spirit’ eller The Byrds version af ‘Mr. Tambourine Man’. Tænk sig er det 28 år siden.

Skriv et svar