Christiania rocks

Vi gik i aften først forbi en udsolgt Den Grå Hal, hvor Cigarettes After Sex var igang. Performance fejlede intet, lyd var i top, visuals løftede, men CAS har et centralt problem med deres helt ens lækkert tilbagelænede sange, hvad det vildt store træk af folk, som trak luft udenfor, bevidnede. Aftenens egentlige mål var ligeledes udsolgte Loppen, hvor Massachusetts-synth-duoen Boy Harsher gik på ca. 22.50. En positiv overraskelse af de store live, hvor pladeversionernes indimellem lidt statiske produktion er erstattet af full-on længselssugende elektro. Tankevækkende at ikke flere af de +30.000, der hvert andet år samles for at se Depeche Mode genopføre en musik slet ikke ulig denne, ikke står klar to meter fra scenen, når den bliver serveret i Boy Harsher’s helt anderledes nutidige og relevante form med alt i spil. Så medrivende godt et set var det.

4 tanker om “Christiania rocks”

 1. Jeg ville også gerne have oplevet Aldous Harding. Men nogle gange kan jeg ikke lade være med at tænke på om hele hendes excentriske udstråling og dybt mystiske tekster mon kan holde distancen. Uanset hvad er hun dog klasser over cigaret-sangerinden G. Gonzalez.

 2. Hey Pastor, det er vist anden gang, du kalder forsangeren
  i CAS for en kvinde – er det for at drille eller tror du oprigtigt, at han er en hun?!

  Beklager emneskiftet, men: var der nogen, der overværede Aldous Harding i går i Koncerthusets Studie 2?
  Den bedste koncert, jeg har set i år, hands down.
  Hun kunne godt have spillet længere, tænkte jeg, lige da det var slut – de spillede 70 minutter – men så kom jeg i tanke om, at hendes to plader tilsammen varer under 80 minutter.
  Kender ikke hendes selvbetitlede debut-plade.
  Bandet lød så godt, at det var en fornøjelse.
  Og Aldous Harding er bare så excentrisk på en scene, så velsyngende, så karismatisk, at det praktisk taget er umuligt at tage øjnene fra hende på noget tidspunkt.
  Og sangene, som er så funklende stærke på plade, kom i den grad til deres ret i aftes – de lød som på pladen, hvilket er en kæmpe kompliment i min optik, men de fik en ekstra dimension pga. bandets tighte spil og Aldous’ enorme generøsitet og tilstedeværelse.
  En stor oplevelse.

 3. Det hele lyder så ens, og sangerinden er så søvndyssende, at jeg næsten bedre kan lide den rigtige Lana Del Rey.

 4. Vedr. Cigarettes after sex, har du allerede skrevet det korrekt, deres bedste er coveret af Keep on Loving, resten lyder simpelthen for ens, ingen variation i tempo eller melodi, og så bliver det sgu uhyggeligt kedeligt, når det i forvejen er stille musik.

Skriv et svar