En ny, gylden helgeninde

Hun er fra storbyen og tilhører et etnisk mindretal. Fundamentet i hendes musik er reggae og hip-hop, men der er også blandet en god portion rock ind. Og så afslører fotos, at hun bestemt ikke er grim. Det kunne måske have været M.I.A., men det er det ikke.

Jeg taler om Santogold, der hidtil nok er mest er kendt for at være gæstevokalist på nummeret “Pretty Green” fra Mark Ronsons seneste album. Hendes debutalbum fra i år hedder simpelthen Santogold, og det er værd at lytte til.

Ikke bare min indledende beskrivelse, men også musikken afslører, at Santogold godt kan minde en hel del om M.I.A., dog uden den efter min mening noget letbenede revolutionsromantik, der har kendetegnet sidstnævnte. Et nummer som “Creator” lyder faktisk mere som M.I.A. end M.I.A. selv gør! De to har været på turné sammen, så man må formode at de har mødt hinanden.

Der er også numre, der giver mindelser om f.eks. The Pretenders, og åbningsnummeret, hittet “L.E.S. Artistes”, er No Doubt op ad dage. Jeg kan dog ikke blive enig med mig om dette signalerer at Santogold er alsidig eller at hun stadig er i gang med at finde sin egen stil. Men prøv at give Santogold et lyt på f.eks. hendes MySpace-side.

3 tanker om “En ny, gylden helgeninde”

 1. En M.I.A. vi ikke bare har respekt for, men også lyst til at høre.

  Top-5-Santogold:

  1. ‘I’m A Lady’
  2. ‘Lights Out’
  3. ‘My Superman’
  4. ‘L.E.S. Artistes’
  5. ‘Say Aha’

 2. Har godt lagt mærke til hende, hun bliver i flere aviser anmeldt sammen med et andet nyt band MGMT som er blevet ret tosset med.
  Alle tre er jo at finde på roskildes program, og hvis nogen ikke har hørt det endnu så kommer bob hund jo også

Skriv et svar