En ven med en ny single

Her er Håkan Hellström’s nye single, som blev sluppet ved midnat. Han har fundet en helt ny teatralsk måde at snakke-synge på i de vers, som har han drukket tidlig Bob Dylan eller noget, mens omkvæd er anderledes Håkan-velbevandret ‘Valborg’-big ballad-territorie med strygeorkester og fjerlet nordisk melodi. Ja, hvad skal man sige? Håkan har med denne single for nu i musiktradition og lyd sagt farvel til rocknroll. Det her er rendyrket svensk stadionvisesang. Der kommer at blive flere koncerter på Ullevi. Lyt selv…

17 tanker om “En ven med en ny single”

 1. FKP Scorpio er tungvægtere i branchen, og sikkert et glimrende valg hvis man er efter endnu flere pengetanke end de udsolgte Ullevi-koncerter kunne generere. Og Håkan er helt sikkert en knivskarp forretningsmand, der evner både det rationelle og det nådesløse. Ellers var han næppe blevet så voldsomt stor, samt havde skiftet så mange ud i sit band undervejs dertil, som tilfældet er. Ville virkelig gerne høre sange skrevet af den Håkan, da sange om nu guddødeos Chip & Chap og Mio & Jum Jum (‘Jeg Utan Dig’) bliver for play-it-safe-harmløse i den samlede kontekst.

 2. Jag Utan Dig er så fin – og også flot video.

  Scorpio må høre til blandt de bedste i branchen, med Foo Fighters, PJ Harvey, Stones etc. på listen. Jeg forstår da godt at Håkan vælger at samarbejde med gode folk. Og selvfølgelig handler det også om at tjene penge. Tænker også at Håkan med det kæmpe og trofaste publikum han har, må have ret gode kort på hånden når der forhandles kontrakter etc.

  @rozzer
  Kom igen når din elskede Noel kan fylde Ullevi bare en enkelt aften! 🙂

 3. Håkan må tjene alle de penge han gør, intet galt med det. Bare det ikke låser ham kreativt i det han tjener dem på. Har prøvet nummeret igen netop nu, og har det stigende med det ligesom med ‘Jag Utan Dig’ fra seneste album, som vel også i bund og grund er en rørstrømsk børnesang. Dem var der i mine ører ikke en eneste af på f.eks. Ett Kolikbarns Bekännelser. Men lad os nu se 14. december. Mener, der var jo heldigvis tre-fire virkelig gode sange selv på Du Gamla, Du Fria.

 4. Nu skal man altid passe på med at lægge intentioner og hensigter i munden på andre. Såfremt denne sang faktisk bliver skrålet ud over Gøteborg af 70.000 til sommer, er det da stadig en fed bedrift. Jeg konstaterer bare, at hverken Håkans Dylan lånerier eller kærlighed for visetraditionen er af specielt nyere dato. Længe før nogen som helt havde turde drømme om et fyldt Ullevi, udgav han denne type musik blandt sit spraglede, indiepop. Dette nye nummer lyder i mine ører som noget, der ville have passet perfekt ind på Et kolikbarns bekännelser. Når vi nu er efter Håkans financielle og økonomiske hensigter, så vil jeg da endvidere gerne bringe netop dette nummer ind i ligningen. Det er i mine øjne ikke på nogen måder et nummer, der taler til det unge segment af Håkab fans. Snarere dem som har været med på rejsen i lang tid. Til slut vil jeg sige, at det på tredjedagen lyder bedre og bedre. Carøe, fy fan

 5. @1888

  Tilbagebetaling for Noel diskussionen! Beware I Bear More Grudges…..

  Men ikke destomindre sandt! Designet til at blive sunget af hele familien Sverige til sommer over tre aftener på Ullevi.

 6. Siger skam ikke at Scorpio er djævlen, men blot at de er seriøse forretningmænd, der iskoldt har sat mange, mange millioner på underholdningsforretningen Håkan Hellström.

 7. Jeg forholder mig foreløbig skeptisk spekulativ og afventende. Singlen er ikke super god, men ej heller dårlig. Kan blive til både en fugl og en fisk. Lad os høre albummet inden vi dømmer ham ude. Han har dog en solid kredit at tære på; det skylder vi ham for de sindssygt mange gode sange han har præsteret. Den med Michael Carøe må jeg afvise bestemt – det er en statsfornærmelse mod Håkan 🙂

 8. Haha, det er udelukkende fri spekulation fra min side, baseret på mange år inden for branchen. I-n-g-e-n får lov til at have så meget succés som det er lykkedes Håkan uden et mere eller mindre konkret pres fra en industri, der ønsker at bevare/udvide et allerede meget givende marked.

  Nu er Håkan selvfølgelig på nytænkende Woah Dad!, der netop ønsker at redefinere pladeselskabets rolle ved at kunne være pladeselskab, management, strategi-tænkning, pr-tjeneste samt business-udvikling på én og samme tid. Så hvordan de konkret arbejder med Håkan skal ikke kunne siges herfra.

  F.eks. kunne Ullevi-livealbummet kun købes direkte gennem dem, altså uden om gængse pladebutikker. Og hans seneste tourperiode (forrige sommer) blev på forhånd solgt for et enormt mangemillionbeløb til tyske Scorpio, der så (efter sigende) kunne gå ind og arrangere den sommers tour efter deres forgodtbefindende.

  Jeg overværede iøvrigt den sommer selv Håkan’s touropvarmningsshow i Berlin (på den for ham meget lille Heimatshafen i Neukölln), hvor hele Scorpio-ledelsen marcherede ind for at opleve hvad deres nye millioninvestering kan. De så overhovedet ikke muntre ud bagefter, selvom Håkan leverede et show, der bragte de få hundrede tilstedeværende svenskere i nærmest ekstase. Ren tysk business.

  Så ingen tvivl om der er et forventningspres til at spille kortene rigtigt, så den enorme medgang ikke formøbles ved forkerte strategiske eller musikalske valg. Det sidste synes jeg personligt også har været hørbart på hans to sidste plader, der trods de gode øjeblikke undervejs alligevel overordnet har virket noget stive, ufri og dukkeførte produktudviklede.

  Jeg håber at jeg tager fejl og Håkan 14. december udsender det album, der sætter denne lidt ærgelige synsvinkel i skammekrog. Men singlen tyder – sine kvaliteter til trods – ikke helt på det. Den er ‘Valborg’ revisited med en sød og slet ikke dårlig pludretekst, der siger alt det om uskyldigt at jage den forjættede lykke, som ikke skræmmer masserne væk, og som Håkan har sunget så mange gange før. Tænk hvis den 44-årige mand istedet i sin musik og sine fortællinger blev…voksen.

 9. Singlen lyder som et julehit! Og han synger ret fedt med den lidt rustne stemme.

  Jens, du får det næsten altid til at lyde som om at der i baggrunden sidder en ond Colonel Parker og tvinger Håkan til at spille store koncerter etc. Hvad bygger du dét på?

 10. Og så hedder den Illusioner.

  Vildt af Håkan og hans folk at smide en single med album så hurtigt efter. Mon ikke de har tænkt den lange ventetids pressede forventninger sidst, med først EP i foråret og så album efter en lang sommer, ikke gavnede lytteoplevelsen dengang?! Et friskt move ialfald, det her, også at udsende på et tidspunkt, hvor INGEN normalt tør udsende albums.

Skriv et svar