Ensommest i Sverige

I forrige uge var det 11 år siden Kent udsendte deres Tilbaka Til Samtidan, den med det rødlige cover med motiv af kvinde til hest på bro. Taler om albummet, hvor Kent for alvor kaster indierocklyden fra sig og bliver et übermoderne, keyboardorienteret popband istedet. Tilbaka Til Samtidan overses ofte i Kent’s samlede diskografi, det trods en serie af fem udlægssange – ‘Elefanter’, ‘Berlin’, Ingenting’, ‘Vid Din Sida’ og ‘Columbus’ – der næppe er hørt stærkere fra bandet. Her går vi dog ud på den Kent-albumklassiske store finalefilm, der er ‘Ensammast I Sverige’. Sjældent har noget så manufaktureret lækkert vel lydt så, ja, ensomt. Og nej, behøver ikke at nævne her, at Kent er stærk savnet, samt at deres nødvendige comeback vil blive en smuk hjerternes genforening…

2 tanker om “Ensommest i Sverige”

  1. Det er sgu et godt album… Berlin er altid første track på min playlist med toget fra Kolding mod Berlin… Hørte lige albummet til aften igen og selv knægten på 8 kunne ikke sidde stille.

  2. Ja savnet af Kent er stort!

    Transformationen af Kent fra et guitarbårent band til det mere keyboardelskende skyldes ikke mindst Jon Schumann, som sammen med bandet tog endnu et elektronisk skridt med Röd..

    Han har en del på samvittigheden den gode Joshua 🙂

Skriv et svar