Life in a northern town

Endnu en klassisk track fra det ellers noget ujævne The Smiths-album Meat is Murder (1985), den speedede ‘I Want The One I Can’t Have’. Uden Johnny Marr’s ringende guitarhimmel og Morrissey’s kasten sig ud over klippen-desperation, ville det her nemt lyde som The Housemartins eller noget. Det gør det overhovedet ikke.

Okay så, her en personlig Top-5 i tracks fra Meat is Murder:

1. Nowhere Fast
2. Well I Wonder
3. I Want The One I Can’t Have
4. Meat Is Murder
5. Rusholme Ruffians

6 tanker om “Life in a northern town”

 1. 1. Nowhere Fast
  2. Well I Wonder
  3. The Headmaster Ritual
  4. I Want The One I Can’t Have
  5. That Joke Isn’t Funny Anymore

 2. Ikke noget pinligt i det, Billy. Og den store sang ville sgu’ have hævet niveauet betragteligt. Iøvrigt er der også mange af de senere versioner af debutalbummet, der har ‘This Charming Man’ med på samme fejlagtige ‘amerikanske’ måde.

 3. Pinligt af mig Jens. Du har naturligvis ret. Jeg er “startet omvendt” – dvs. først Morrissey og derefter The Smiths. Og på min CD-version – som er der jeg først hørte Meat Is Murder – er den med. Det er egentlig først, da jeg sidste år købte vinyl versionen sidste år, at jeg for alvor blev opmærksom på, at den oprindeligt ikke var med.

 4. To meget forskellige top 5, og “That Joke isn’t funny anymore” er som den eneste ikke med???

  Så må jeg jo selv sørge for det 🙂
  1. “That Joke Isn’t Funny Anymore”
  2. “Barbarism Begins at Home”
  3. “Well I Wonder”
  4. “Nowhere Fast”
  5. “Meat is Murder”

 5. Billy, ‘How Soon Is Now’ ville naturligvis også have været med på min liste, HVIS den tilhørte Meat Is Murder. Men skal vi være purister – og hvis ikke lige her omkring The Smiths, hvor så da?! – tilhører ‘How Soon Is Now’ slet ikke albummet. Signatursangen, der ikke lyder som noget andet hverken før eller siden, optrådte først som ekstraspor på 12’er-udgaven af ‘William, it Was Really Nothing’ (1984), efterfølgende på den (fremragende) europæiske Smiths-opsamling Hatfull of Hollow (1984), hvorefter den blev lagt med på den amerikanske/canadiske vinyl- og CD-version af Meat is Murder, og i årene efter også på de europæiske CD-udgaver. Men senest i 2012, da albummet blev genudgivet remastret på vinyl i Europa, var ‘How Soon Is Now’ igen borte fra tracklisten. Så det.

 6. 1. How Soon Is Now?
  2. What She Said
  3. The Headmaster Ritual
  4. Barbarism Begins at Home
  5. Meat Is Murder

Skriv et svar