14 tanker om “Nu er turen kommet til Århus!”

 1. Tak for info, Lai.

  Nu gælder det om at holde øje med programfladen på DK’s public service-station #1!

 2. Og forresten! Jeg skal tage meget fejl, hvis vi ikke får koncerten på Train i vores radioer på et tidspunkt. En DR-bus plus optagemikrofoner i begge sider af scenen tyder i hvert fald på det…

 3. Super-anmeldelse, Bent!

  Min 6-årige datter synger sig gennem livet – to af de numre der er på repertoiret for tiden er nyklassikerne “Der kommer en mormor” og “La la la la – og en hund!” 😉

 4. Og nu er der også en anmeldelse taget fra Jyllandspostens Århus sektion

  Jens Unmack på toppen af karrieren

  Af KASPER SCHÜTT-JENSEN

  Der er masser af musik i Jens Unmack efter Love Shop. Det beviste den kronragede popsanger, da han lørdag aften præsenterede sin anmelderroste solodebut “Vejen hjem fra rocknroll” på et fyldt Train.

  Train: JENS UNMACK
  Lørdag
  »Århus, hvor er det længe siden!« råber han, da han har afleveret en oplagt version af “Født på en søndag”.

  »Det er dejligt at se jer så friske og fulde af vitalitet.«

  Han griber ud efter den akustiske guitar og spiller rolige numre som “Hollywood” og “I skovens stille dybe”. Det er modigt at skrue så langt ned for tempoet så tidligt i koncerten, men han har publikums opmærksomhed fra første strofe.

  Fra pop til rock
  »Har I hørt radio eller set tv i dag?« spørger Jens Unmack med hentydning til den danske soldat, der lørdag mistede livet i Irak.
  »Her er en sang om at være langt væk hjemmefra.«

  Den svævende Love Shop-klassiker “Fremmedlegionær” fra mesterværket “Go” fra 1997 danner på smukkeste vis kontrast til nye sange som “Røde lanterne” og “Der kommer en morgen”, som bæres frem af støjende guitarer.

  Jens Unmack har længe haft rockattituden i orden, og med de nye sange har han en undskyldning for at skubbe båden helt ud. Han sider ikke længere fast i Love Shops stramme udtryk, men kan frit boltre sig i det løse lydbillede.

  »Kom sååå,« snerrer han, mens guitaren angriber det begejstrede publikum.

  Masser af selvtillid
  Selv om Jens Unmack netop har udgivet sin solodebut, skiller han sig ud fra mængden af nye danske singer-songwritere.
  Han har spillet musik i 30 år og ved, hvordan han skal agere over for publikum. Han læner sig ud over scenen, sender håndtryk til de forreste rækker og skamroser sit eget materiale.

  »Vi vil gerne spille en dansk nyklassiker,« siger han og leder bandet ind i sommerens radiohit “Happy Ending”, der er et levende bevis på, at kreativiteten stadig blomstrer.

  Mød mig der, hvor flyene styrter/hvor jordkloden ramler ned/kom som du er forandret/undergang er klar besked.

  Gamle kendinge
  Selv om aftenens største bifald tilfalder velkendte Love Shop-hits som “Kræmmersjæl” og ekstranumrene “En nat bliver det sommer”, “Love Goes On Forever” og “Alle har en drøm at befri”, står materialet fra “Vejen hjem fra rocknroll” aldrig i skyggen af fortidens mange pletskud.
  Jens Unmack ligner en mand på toppen af sin karriere.

  jpaarhus@jp.dk

 5. Jens U og The Attractions var i godt humør og spillede glimrende, så man næsten ikke savnede Hassig og Hall. Jeg giver Astrid ret i, at sangene er endnu bedre live – ikke mindst takket være en blændende guitarist.
  Lørdag aften på Train er en speciel opgave, fordi det også er et diskotek. En del har formentlig begyndt byturen med koncerten, selv om de ikke var fans. Måske derfor var stemningen god, men ikke euforisk.

 6. Måske var det ikke bare mig, der havde haft en hård fredag – for der manglede nok en smule blandt publikum. Heldigvis kom jeg hurtigt i gear, da jeg fandt et godt sted at stå (for pokker, hvor kunne han bare klappe, ham der stod ved siden af). Som håbet var det en super koncert. Tak!

  Jeg undrer mig over alle de par, hvor det tilsyneladende kun var den ene part, der nød koncerten. Men der er sikkert gode grunde til ikke at gå alene…

 7. Jeg kunne desværre først stå på koncerttoget i går og derfor var jeg også meget spændt på, hvordan det ville forløbe efter de meldinger, der har været ude her på forummet.
  Det var et velspillende band der var på i går og jeg synes, at det meste fungerede godt. Fra albummet specielt Joyride, Happy Endings, Der kommer en morgen, og selvfølgelig Invitation. Derudover blev Minder leveret overbevisende og af de gamle Love Shop ting var specielt Kræmmersjæl en fornøjelse. Og så synes jeg altså ikke, at En nat bliver det sommer behøves at få så mange smæk, som den har fået herinde.
  Stemningen kan sagtens være god på Train, det er tidligere bevist, men det kræver måske lige 100 mennesker mere end der var i går.
  Jeg havde en fin aften og ser frem til den kommende weekend på Vega.

 8. Spøjst – eller ikke så spøjst. Læste lige Niels Nørgaards anmeldesle af kocerten på Rytmeposten. Det kunne jo lige så godt ha’ været mig, de havde sagt disse ord. Altså bortset fra at Unmack selvfølgelig havde fået alle 6 stjerner.

  Men er meget enig i at koncerten først blev rigtig rigtig god efter Fremmedlegionær. Men så blev den jo også F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. Derfor – alle 6 stjerner!!! (Kræmmersjæl udgaven var overraskende GOD).

 9. Vejen hjem er en helt fantastisk smuk afslutning. Jeg var rørt! Jeg synes ikke stemningen på Train fejler noget normalt, men der var lidt stille i går. Publikum virkede lidt initiativløst, og der skulle noget hjælp til fra scenen, før der begyndte at ske noget. Love Goes On Forever kunne da heldigvis stadig få folk op at køre, men jeg følte mig som verdens ensomste mand, da jeg prøvede at sprede lidt hoppestemning til Kræmmersjæl. Jeg tror det er en konsekvens af, at man stiller op med en mand alene i front – der mangler en hypeman 😉 Måske man kunne hyre Louise Frevert som mavedanser for at få lidt mere halløj på scenen?

 10. Det var en underlig aften. For bandet var i storform, men det samme kan man vist ikke siges om publikum – desværre. Men det er vist Trains svaghed – publikum i tre niveauer er ikke fedt, så kom på Voxhall næste gang dr. U! Den “nye” setliste fungerer bedre end den gamle og den alternative version af Kræmmer$jæl er helt virkelig vellykket! Placeringen af Hollywood og Skovens Dybe Stille er efter min mening helt rigtig og det samme skal siges om “Alle Har En Drøm..” og “Vejen Hjem..” hvad gaffa’s anmelder i Odense vist ikke var alt for glad for:-) Jeg står desværre af JOYRIDE ’05 nu – ville ellers gerne til storhed i Vega (og Kolding) med ak ak! ENJOY the rest!!!

 11. Denne min første kamp med det line-up var på forhånd imødeset med stor spænding, og lad os bare slå det fast med det samme – forventningerne blev indfriet til fulde. Vi stillede op i en offensiv 2-2-1, og det var en meget opløftende oplevelse med sikker sejr og i lange perioder meget overbevisende spil.

  ———– Lind ————– Munch ————–
  ——— Kjeldsen ——— Kjærgaard ———-
  ———————- U ——————————-

  Det vil være uretfærdigt for alle parter at sammenligne dette hold med det gamle, men vi kunne konstatere, at uanset hvad fremtiden vil bringe, er der absolut ingen grund til at være bekymret. Et af de åbne spørgsmål var, hvordan det ville fungere på højrekanten, hvor den forholdsvis urutinerede Kjeldsen skulle afløse den gamle anfører, der til alles beklagelse har valgt at forlade klubben. Kjeldsen løste opgaven til 13. Med stor ydmyghed leverede han en fantastisk præstation med varieret spil på et meget højt teknisk niveau. Han kan blive svær at holde på, og vi bør klart indlede forhandlinger med henblik på en længerevarende kontrakt hurtigst muligt.

  Også venstrekanten med nytilkomne Kjærgaard fungerede rigtig godt. Han udstrålede virtuositet og spilleglæde fra første fløjt.

  Endeligt fungerede backkæden ligeledes upåklageligt med super tight spil. Munken er jo ligeså iskold som sin navnebror, der huserede på i forsvaret på landsholdet i 70’erne.

  Og Jens – ja han er jo bare Jens. Stadig Danmarks bedste sanger.

  * * * * *

 12. Vil bare sige tak for en fantastisk oplevelse i går, ikke kun til Unmack også til hans dygtige musikere. I skabte en speciel og intens musik oplevelse, som jeg vil tage med mig… jeg følte mig flyvende i går, og følelsen og gåsehuden kom igen i dag, da jeg lyttede til Vejen Hjem…… Det er så dejligt at opleve, at sange som man allerede finder helt fantastiske, bare er endnu bedre live!

 13. Tidligt… Søndag formiddag sidder jeg igen i Kolding byen og glæder mig over aftens koncert – med ja, DK’ bedste sanger (i min verden). Det var rigtig godt eller – det blev godt. Fra Fremmedlegionær og frem —> Jeg var, helt ærlig, ikke vild med de første numre, der blev lagt ud med. Sorry Jens. Men som sagt: så endte det med, jeg fik det, jeg kom efter:-) Så tusinde tak for en fantastisk aften du kære Unmack.

  Og til alle DM fans – der er virkelig noget at se frem til med den nye plade. Ikke mindst B-side: Free. Glæd jer!!!

  God søndag til alle – vi ses torsdag:-)

  P.S. Unmack og aberne… Hmmmm. Synes bedre om Unmack & the Bunnymen

Skriv et svar