Hvad vi lavede i vores ferie!

Tak til alle der kom ud og var med i denne weekend! Fra torsdagens ikke helt tilfredsstillende set i Rødovre, hvor der var mørkt og efterårsdystert, over Rytmeposten i Odense’s fanastiske stemning, til det rigtige gensyn med Århus på Milk Train.

Rødovre gik bare ikke som håbet. Vi kom aldrig selv op i det ønskede højeste gear og det gjorde det pæne fremmøde så desværre heller ikke. Skylden vores. Prøvede alt vi kunne, men nåede aldrig helt ud. Øv!

Odense var til gengæld så meget, meget bedre. Selvom en åbenlyst musik-ordblind Gaffa-praktikant senere i det medie fik koncerten på Rytmeposten til at lyde åh-så-trist, var det rent faktisk en ret storslået aften. Vi havde brugt eftermiddagen i byens gader; været henne i den fremragende pladebutik Moby Disc, siddet på cafeer, snakket med Jehovas Vidner, købt barbergrej og slik, den slags tidsfordriv.

Så da det blev aften og vi en halv time før showtime fik åbnet vores rituelle flaske gin med Schweppes Indian Tonic og is til, lå der en helt anden elektricitet i luften end dagen før. Odense var altid en by, vi i LS elskede at komme til. Vi havde nogle af vores allerbedste koncerter der, hvilket sikkert ikke mindst skyldes det fantastiskt medlevende publikum, som rocknroll-klubben Rytmeposten tiltrækker. Vel ikke helt tilfældgt at den nok længste LS-koncert nogensinde – over 2 timer 45 minutter – var der.

Modtagelsen af os denne aften var meget hjertelig. Kan ikke anmelde koncerten, men vi synes selv den var uhm….inspirerende. Endte senere på Boogie’s, og på det der sted lige ovenpå, som jeg ikke kan huske hvad hedder, hvor man fik nogle vise ord af Kim Larsen med på den natlige vej. Legendarisk at møde ham – svarer cirka til at man skulle kunne gå i byen i anytown USA og småsnakke med Elvis Presley! Senere igen viste en lokal pige vej til stedet med de bedste late night pizza-slices. De smagte helt alright, men morgenen efter var ikke sikker på, at de måske alligevel havde været så fantastiske…

Da var det blevet oktober og regnen drev ned over vores Hotel Plaza. Vi kørte til Århus – via Fænøsund ved Middelfart – med Jamaica-musik i bilen, rig beroligende lyd. Aftenens koncert, nede i havnen på Train, blev optaget af DR P3 med henblik på senere transmission. Problemet med at lave den slags radio eller TV er, at man for ofte mister sans for øjeblikket og istedet koncentrerer sig om ikke at lave de fejl, der vil skæmme optagelsen.

Denne aften var heldigvis en undtagelse, for vi mistede ikke kontakt, men var tilstede og tog det hele ind. Århus er heller ikke ligefrem nogen dårlig by at komme til, skylder jeg at sige. Bagefter holdt vi fest på Kupé sammen med mange gode mennesker fra Smilets, samt med Mikael Simpson og hans Sølvstorm. Simme og co. havde lørdag spillet i Viborg City og var derefter kommet til Århus, så vi kunne fejre næste weekends parløb i Store Vega, hvor begge bands holder sammen to aftener i træk. Det blev gjort.

Søndag var vi atter på hjemtur til Drømmenes. Solen strålede, lyskonge Sanchez kørte vores sorte Mercedes fra Sj. Odde, og vi hørte sange fra den kommende Depeche Mode-plade, som en generøs – og her unavngiven – sjæl havde bragt med ned til Train. Umiddelbart lød det der i bussen, som om DM atter har fundet storformen fra Alan Wilder-tiden tilbage – wow, hvis det virkelig er sandt!

Det bliver kæmpestort i Vega på fredag/lørdag! Men inden da har vi en afstikker til Kolding torsdag aften. Spændende for mig, for jeg har aldrig nogensinde spillet dér med LS, which means I’m a Kolding-debutante. Altid godt at komme til en ny by og ringe med klokken!

Så vi kan ses i Kolding, vi kan ses i København, vi kan ses i København!!!

Til da…

PS – Nogle af de old school-CD’s som Jesper L, Rune K og Jens U købte i Moby D:

Lee Hazlewood – “Cowboy In Sweden”
The Clash – “Super Black Market Clash”
Iggy Pop – “TV Eye”
Otis Redding – “Good To Me – Live At The Whisky A Go-Go, Vol. 2”
Tom Petty & The Heartbreakers – “Damn The Torpedoes”
Steve Earle – “Train A Comin'”

5 tanker om “Hvad vi lavede i vores ferie!”

 1. Åh ja, den aften i Odense for nogle år siden var jo bare fantastisk. Mere end fantastisk…
  Kære Jens, jeg håber Kolding er rare ved dig i morgen. Folk er sku ikke for gode til at komme på Godset, når det gælder de fede koncerter:-)Men Simpson leverede (trods alt) en virklig god koncert for 1½ ugen siden. (Der bor bare alt for mange heavy folk i denne by) Men jeg gør hvad jeg kan for at lokke folk til. Har spillet Love Shop hele dagen i min studie gruppe idag, for at lokke 🙂 Men pladen har solgt ret godt i den lokale Stereo Studio, så hvis bare alle disse fornuftige mennesker vil komme. Jeg vil ihvertfald glæde mig til endnu et gensyn. See you…

 2. Hej Jens!
  Ville SAA gerne staa bagerst i Vega med dobbelte gin&tonics, og se jer spille. Men jeg sidder i det nordlige Uganda, hvor jeg til gengaeld ikke skal dele jer med nogle, andre end de forsvarsloese afrikanere, jeg har med i min bil, og som maa affinde sig med at hoere jer for hoejeste volume. Det giver virkelig god energi! Fedt at foelge bloggen !
  Pernille

 3. Godt at høre, at I også havde en god aften i Odense, men det kunne man jo mærke. Aaah ja, den legendariske koncert på små tre timer. Jeg husker, at den næsten var for lang – jeg var simpelthen SÅ udmattet. Stod oppe foran og gjorde mit til, at der blev hoppet og klappet. Jeg har aldrig løbet en marathon, men den koncert er nok det tætteste jeg kommer på det!

  Det må næsten have været Tin-Tin bar du var på, Jens – ovenpå Boogies. Og ja, man kan ofte finde skjalden Kim her, og det er vel ikke det værste…

 4. Jeg nåede ikke at komme op på Rytmeposten i fredags pga. ulykkelige omstændigheder i min lille familie.
  Men mange tak for hilsnen som du skrev på billetten, Jens. Det varmede i en svær tid.
  Vi ses helt bestemt igen. (Husker også de magiske 2t45m)

  mkh
  BJ

Skriv et svar