Og nu… Dälek

Der er Bob og R.E.M. og mange andre, men der er også interessant musik, der ikke er rock’n’roll i traditionel forstand. I går gæstede således det amerikanske rap-ensemble Dälek min by, og jeg måtte hen på 1000Fryd, hvor man nu har det prisværdige princip om at holde tirsdagene helt røgfri.

Forestil jer en rapper med et verbalt flow i stil med Chuck D fra Public Enemy eller KRS-One, politiske tekster og en lydbaggrund, der er samples af bl.a. My Bloody Valentine og industrial. Mest minder Dälek nok om navne som Beatnigs (forgængeren for Disposable Heroes of Hiphoprisy) og Consolidated. Usædvanligt og anbefalelsesværdigt. Og så bruger deres DJ (eller hvad vi nu skal kalde ham) 2 Powerbooks til at lave al musikken. Bagefter fik jeg en lille Mac-snak med ham.

Chancen for at høre Dälek på ANR Guld eller The Voice er nok til at overskue. Så prøv at høre nummeret “Ever Somber” her (MP3); det findes på deres seneste album, Absence fra 2005 .

Og nå ja, en dälek er en af underlige kørende robotter, man kan se i Dr. Who. Interessant at se amerikanske musikere tage navn efter et stykke britisk populærkultur.

(Hvor mange ved at denne blogs anden forfatter medvirker som gæstevokalist på en rap-udgivelse?)

7 tanker om “Og nu… Dälek”

  1. I never really knew that she could dance like this
    She makes a man wants to speak Spanish
    Como se llama, bonita, mi casa, su casa

    Shakira, Shakira!

  2. Troede det var en crap-udgivelse? 😉

    Var det Sonys idé at samarbejde med de der bodega-rappere fra Tårnby?

Skriv et svar