P3 Guld-nominering


Jens U. er idag blevet nomineret til DR’s P3 Guld-pris i kategorien P3 Respekten. Her er DR’s begrundelse for hæderen:

“Love Shop is no more… i hvert fald ikke lige for tiden. Efter en lang og glorværdig karriere hos Love Shop var det i 2005 året, hvor Jens Unmack, skulle se om vingerne hos den tidligere forsanger kunne bære og debuten stå sin distance. Nervøsitet bør der dog ikke have været meget af for med det nye album ‘Vejen Hjem Fra Rocknroll’ kan man godt sætte tyk streg og ærefuld under titlen solo-artist.
Med producer Nikolaj Nørlund under armen har Jens Unmack nemlig lavet en soloplade, der sætter drømmeren tilbage i front og giver debuten en rummelig lyd med fin plads til at lade hvert enkelt instrument skinne igennem sammen med Jens Unmack’s karakteristiske stemme og de gode melodier.
Hvor ‘Love Shop’ slap fortsætter Jens Unmack altså alene med det poetiske sang- og tekstunivers, der snor lytteren om sin lillefinger med sange; hvor det at gå på kompromis er intet mindre end en umulighed, og hvor kedsommeligheden aldrig får lov at trives – tværtimod.”

Vi takker ærbødigst!

9 tanker om “P3 Guld-nominering”

 1. I det hele taget er det svært at tage alvorligt når nogen siger “De vigtigste priser, det er dem hvor vores fans har stemt”. Vel vidende at i 95% af tilfældene ville de høre noget andet hvis de havde en bred smag og viden om musik.

  Ville man helst have en kemiker til at bedømme ens kemieksamen, eller ville man hellere have en der synes man så nuttet ud og ikke ved noget om kemi? Man ville i så fald nok få en bedre karakter, men nok ikke en retvisende…

 2. Det tænkte jeg nok. Og jeg er ganske tæt på at være enig. Også fordi DR – så vidt jeg husker – går langt udenom SMS-afstemninger…

 3. Hej Anders. Mener stadig musik og konkurrencesport er to vidt forskellige ting. Men her, hvor udemærkede DR-mennesker synes at VejenHjemFraRocknroll er okay, og generøst giver udtryk derfor med en nominering, kan det da ikke undgå at tø et ellers så isbryderkoldt hjerte lidt op.

 4. Helt sikkert flot Jens og tillykke…
  Nu vil jeg bare høre, om du stadig mener:

  “En ting mange med rette stiller spørgsmålstegn ved, er hvad den efterhånden endeløse række af awardshows i det hele taget skal gøre godt for – seriøs musik er vel ikke en konkurrencesport?” 🙂

  Men ingen tvivl om at en pris vil pynte på kaminhylden. Og til P3’s ros skal det siges, at de har været ret så rundhåndede med at spille JU…

 5. Og det er jo fortjent. Hvilken anden dansksprogede plade, har rørt mig på samme måde som “Vejen hjem fra….” Tja…øh…faktisk ingen..Jeg vælger at tolke det som, at Unmack er den ypperste bannerfører inden for dansksprogede musik og har været det i lang tid!

Skriv et svar