Part company

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-gblogo.jpghttp://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-rfgm.jpg

Efter at Grant McLennan døde ud af det blå for to uger siden, har der været en hel del The Go-Betweens-lyd i luften her. Det ikke for at svælge i McLennans ulykke, men kun for at sætte pris på de sange, hvis intime kvalitet nærmest gjorde ham til en personlig ven, selv for folk der aldrig havde mødt ham. Så da jeg skulle til Jylland nu torsdag aften, lavede jeg selvfølgelig en Grant McLennan/Robert Forster/Go-Betweens-compilation til at have med på landevejene i min Astraworld. Da jeg var helt ung og vågenede op, og først hørte bandet, var det altid McLennans sange der talte ind til mig, hvorimod det senere blev Robert Forsters som gav mest. Så derfor – og fordi magien i The Go-Betweens måske netop udspringer af sammenstøddet mellem ligefrem McLennan og melodramatisk Forster – blev begges sange både i band- som solosammenhæng anvendt. Den endelige playlist, som ubesværet bestod køreprøven, kan ses her nedenfor. Ville nemt kunne have lavet endnu en opsamling med de klassikere der ikke blev plads til på mediets begrænsende 80 minutter, så hvis nogen skulle undre sig over hvor f.eks. “That Way”, “Part Company”, “Bachelor Kisses”, “Streets Of Your Town” eller “Love Goes On” – McLennan-popbrisen der inspirerede en LS-favorit – blev af, så står det her. Det slog mig iøvrigt henover landet, hvilken antitese til alt, der er vulgært inden for moderne musik, The Go-Betweens er. På den baggrund tragisk nemt at forstå, hvorfor de aldrig blev kendt af en bred offentlighed, men forblev den næsten hemmelige skat, der endnu ligger og venter på at blive opdaget af de mange.

Boundary Rider – The Go-Betweens (fra Oceans Apart)
Falling Star – Robert Forster (fra Calling From A Country Phone)
Apology Accepted – The Go-Betweens (fra Liberty Belle And The Black Diamond Express)
Caroline And I – The Go-Betweens (fra Bright Yellow Bright Orange)
You Won’t Find It Again – The Go-Betweens (fra 16 Lovers Lane (Expanded Edition))
Rock And Roll Friend – The Go-Betweens (fra 16 Lovers Lane (Expanded Edition))
Haven’t I Been A Fool? – Grant McLennan (fra Present & Past (1983-1995))
Too Much Of One Thing – The Go-Betweens (fra Bright Yellow Bright Orange)
Finding You – The Go-Betweens (fra Oceans Apart)
Loneliness – Robert Forster (fra Warm Nights)
Don’t You Cry For Me No More – Grant McLennan (fra Horsebreaker Star)
Darlinghurst Nights – The Go-Betweens (fra Oceans Apart)
Cattle And Cane – The Go-Betweens (fra Before Hollywood)
The Clarke Sisters – The Go-Betweens (fra Tallulah)
Statue – The Go-Betweens (fra Oceans Apart)
Baby Stones – Robert Forster (fra Danger In The Past)
I’ve Been Looking For Somebody – Robert Forster (fra Danger In The Past)
If I Should Fall Behind – Grant McLennan (fra Lightning Fires-single)
On A Street Corner – Robert Forster (fra Warm Nights)

5 tanker om “Part company”

 1. Minderne om Grant…Snakkede med ham i Ideal Bar efter koncerten i Vega. Ligefrem, venlig, sund (hvordan kunne han dø!). Talte om koncerten og turneen. Købte en “Lee Rimick” T-shirt og fik Robert til at skrive To my rock’n roll friend. Har set dem sammen som Go-Betweens, har set dem sammen hvor de ikke var Go-Betweens!, men bare Grant og Robert (de var annonceret som Go-Betweens som opvarmning for Lloyd Cole). De brugte det meste af et radiointerview på at forklare at de ikke optrådte som Go-Betweens, men bare som Robert og Grant..Jeg har set de fleste koncerter. Jeg er så vilde med dem, at jeg ikke gider skrive om, hvilke koncerter der var bedst, gode, mindre gode. De kunne optræde for mig og synge cover Erasure sange og jeg ville elske koncerten alligevel…

 2. Tak for tippet. Har straks bestilt, så der nu kun er 129 copies tilbage ovre i gobetweensstore.co.uk-land.

  I sammen forbindelse skal nævnes, at der følger en live-CD med “That Stripped Sunlight Sound”-DVD’en. Den indeholder lydsiden af det filmede show fra august 2005 i The Tivoli, Brisbane, Queensland, Australia.

  Men tracklistingen på “Live In London” ser endnu mere spændende ud…

 3. Kan i forbindelse med The Go-Betweens forørvigt anbefale dobbel cd´en LIVE IN LONDON der kan erhverves via go-betweens.net – et samlet overblik spillet med præcision og ynde. Kunne indtil fornylig kun købes ved koncerterne…men den tid er jo desværre forbi nu.

 4. Må hellere drible hjem til min Fader og få lånt nogle af de Go-Betweens albums han har liggende, samtidig med at jeg kan få afleveret The Who – Live In Leeds (hvilken skive, Moon stråler som en tordende sol)

  Hører for tiden nærmest ikke andet end Bury bandet Elbow, har som skrivet genopdaget dem igen, efter jeg har haft debuten “Asleep In the Back” liggende til støvet. Så på anbefaling af denne side, købte jeg for et stykke tid siden “Leaders Of The Free World” og tittelsangen, blev hurtigt det mest spillede nummer her i husholdningen. Efter at hele skiven ogå derefter fandt vej til Ipoden og anlægget – med stor sucess, erhvervede jeg mig også “A Cast Of Thousands” – også med stor sucess.
  Elbow har efter min mening den nerve, insisterende følsomhed, strømmende melodiøsitet og nærværd som eksempelvis Coldplay,keane,Snow Patrol etc etc mangler og søger…

  Top 5 Elbow sange:

  1. Leaders Of the Free World
  2

Skriv et svar