Privatliv

teenast.jpg

“I wanna hold her / wanna hold her / wanna hold her tight / Get teenage kicks right through the night”

Well, i en vellykket moralistisk aktion blev en yngre bornholmsk politiker i går hængt ud og slået på pause af sit ellers så apatiske parti, det for noget åbenbart utilgiveligt forkert som sex med en 15-årig. Men hey, lavalderen for den slags er endnu ikke sat op, så det står svært at se alvorens sag, samt hvorfor ham bornholmeren skal trækkes ned gennem den offentlige ydmygelse, endda af sit eget parti – lyder ikke som det 21’ende århundrede!? Nemt alligevel at mindes Jørgen Leth, der – kokkens datter eller ej – ligeledes blev hånet, fyret, landsforvist udfra samme ækle, hadske nypuritanisme.

Her kommer The Ukulele Orchestra of Great Britain dog det nu underdrejede politikermenneske lidt til undsætning, med en gribende og anderledes udgave – lyder som Arcade Fire mod tilsidst, nej? – af The Undertones’ nyklassiker ‘Teenage Kicks’, vi taler BBC-legenden John Peel’s absolutte yndlingssang. Findes der iøvrigt ikke stor trøst i, at selv når det omtalte parti snart har ødelagt sig selv og alle de gode ting det engang stod for, vil ukulelen stadig være et underskønt instrument!?

30 tanker om “Privatliv”

 1. Smølle, har du læst Kathrine Lilleør i Tanten i dag:

  “En 15-årig pige kan så udmærket tage ansvar selv. Og det lader det til, at denne 15-årige DSU’er har gjort. Godt for hende. Og skam tage hendes DSU-kammerater, der blev ligeså forargede som deres folketingsgruppe. Min 15-årige datter kaldte forleden det galleri af forargede teenagere, der har udtalt sig til nyhederne i ugens løb for hyklere, – hvis den 40-årige Johnny Depp lagde an på dem, ville de springe på ham hele bundtet, argumenterede hun. Jeg tror, hun har ret.”

  http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2008/03/29/sex-hykleri-og-kofod/

 2. Smølle, hvad har en politikers seksuelle eskapader med hans politiske virke at gøre – med mindre han farer hårdt politisk frem mod fx homoseksuelle og samtidig har forhold til fire mindreårige drenge?

  At en politiker er offentlig person retfærdiggør hverken dyneløftning eller de efterfølgende moralske kvababbelser. Heller ikke selv om det stiller de nyfignes trang til forargelsesfryd.

 3. Det er jeg ikke enig i. Han er en offentlig person, og så vil der selvfølgelig blive taget stilling til hvad han foretager sig i embeds medfør – også selv om det ikke er ulovligt. Og nu er S jo heller ikke den eneste arbejdsplads i Danmark der mener, at straffelov er straffelov, og ellers er der bare frit slag.

  Det kan godt være at det ikke i denne sag er aktuelt at bruge §223,2 i straffeloven. Det virker bestemt sådan. Og det er også fint for alle, går jeg ud fra – han er jo ikke blevet meldt af pigen eller nogen andre.

  Men tankegangen bag den kan jeg nu kun have sympati for – og jeg kan slet ikke æde at det skulle være nypuritansk at mene at der er et moralsk problem i at have sex med 15-årige piger der har den store omgang politisk starlust…

 4. Smölle, hvis man kan komme så voldsomt i fedtefadet for noget der IKKE er ulovligt, må der være noget galt med loven, nej?

  Manden her har ikke gjort nogetsomhelst man ikke må. Lad ham da passe sit eget liv, begå sine egne fejltagelser i fred, uden din og min stillingtagen.

 5. Smølle, det nypuritanske henviser vel til reaktionerne. Denne bodsgang, misdæderen tvinges til, har vi da ikke oplevet før.

 6. Al den snak om nypuritanisme er sgu overraskende. Og ikke nok med det, i Berlingskelinket skal den anden gamle traver, janteloven, gudhjælpemig også have en tur.

  Det korte af det lange er – hun var fecking 15 år. Det er for meget hvis man skal til at kaldes nypuritansk, fordi man synes det er forbandet ungt for en over dobbelt så gammel fyr at ryge i seng med som den store stjerne på deres påsketræf.

  Og det havde der selvfølgelig også været folk der mente for 30 eller 100 år siden. Men når man kigger på f.eks. denne debat, ser man vel ret tydeligt at den selvsamme påståede nypuritanisme har ret trange kår.

  At sige “Det er ikke ulovligt” = “det er ikke problematisk overhovedet” er da fair nok. Jeg tror nu det er ganske sundt, at S ikke er helt enige.

 7. Ja det er jo som hovedregel ikke politiske fejltrin der fælder politikere, men de ting de gør som mennersker og gør dem til mennesker. De har i princippet bare forsøgt på det vi alle er sat i verden for – at reprodcere os selv !!

 8. Møller, snart begynder de vel at snakke om Familieværdier – hvad fanden det så end er…

  Jazz, Kinks lavede nogle fremragende plader op gennem halvfjerdserne. Sleepwalker er en af mine absolutte favoritter. I startfirserne lavede de stadig glimrende plader – fx Give The People.. og State Of Confusion. De lidt senere kender jeg ikke så godt, men deres live-cd fra ’94 er fremragende.

 9. Det jeg finder mest irriterende ved den her sag, er at der skal diskuteres moral frem for politik. Hvad fanden er god og dårlig moral? Aner det ikke, men jeg ved manden ikke har begået noget som helst ulovligt! Og burde det så ikke stoppe der og så lade os komme videre i teksten jvf. finde nogle gode politiske løsninger? Svaret blafrer i vinden!!!!

 10. Kinks, selvfølgelig.

  De var sgu et godt band, rigtigt, rigtig godt endda. Jeg kender egtlg kun deres plader fra tresserne Something Else, Mushwell Hillbillies, Village Green Preservation Society, og hvad de ellers hedder… Er det værd at tage fat på deres senere ting?

  Og for lige at kvittere for linket og samtidig binde en lille sløjfe på hele vores diskussion, så er denne sang/video da vist uomgængelig i denne tråd:

  http://www.youtube.com/watch?v=gXU8kCrRHJY 😉

 11. Hey Søren

  Jeg er altså hverken feminist eller litteraturstudine. Jeg bedriver faktisk bare banal grammatisk analyse, som vi lærte det i folkeskolen, dengang jeg var knægt. Du ved, kryds og bolle og trekant = subjekt, verbum og objekt. Men lad nu det hvile, jeg synes bare du, at udtrykte dig grimt og fik luft for det. Du tog til genmæle, og vi drillede hinanden lidt, fint nok…

  Og for nu at skifte emne fed tekst dér, er ret sikker på at jeg kender den, men kan ikke huske hverken musiker eller hvordan sangen lyder, hvem er det?

 12. Jimmie, jeg ville skam gerne diskutere med dig, men du redigerer mine ord værre en nogen formiddagsavis, og voldknepper dem værre end nogen betonfeministisk litteraturstudine. Men du er inde på noget andet…

  Sunday afternoon there’s something special
  It’s just like another world.
  Jogging in the park is my excuse
  To look at all the little girls

  I’m not a flasher in a rain coat,
  I’m not a dirty old man,
  I’m not gonna snatch you from your mother,
  I’m an art lover.
  Come to daddy,
  Ah, come to daddy,
  Come to daddy….

 13. … er det virkelig dit comeback på min elegante gennemgang af ordet kneppe og de dertil hørende konnotationer?!

  Buhu! Manden kalder mig Mette Frederiksen 🙁

  – haha, så ka du da også bare være en Fredriksen, Rudy Fredriksen! (ba-dm-tjss!) 😉

 14. Søren,
  Nu ved jeg ikke hvilket fag, du underviser i. Jeg håber imidlertid ikke, at det er dansk, thi det er sgu da en forfladigelse af modersmålet at mene at “bolle, kneppe, knalde, kopulere eller have samleje” er det samme.

  At kneppe en pige eller at kneppe/bolle/kopulere/have samleje MED hende er 2 forskellige ting.

  En hurtig analyse af det første viser, at det involverer et subjekt og et objekt (pigen du/jeg/han knepper). Modsat det andet der involverer to subjekter Pigen er altså i første tilfæde det passive objekt for dit/mit/hans begær. Det er der intet galt i, personligt holder jeg meget af at gennemkneppe piger godt og grundigt og på langs og tværs (og såmæmd også af at elske med dem, et udtryk for sex, som du iø. glemte i din opremsning).

  Anyways, i den sammenhæng, du brugte ordet, synes jeg det lød grimt på sådan en halvgammel og småfrustreret de-billige-unge-tøser-ska-da-bare-ha-en-omgang-agtig-måde (og du ved jo for fanden da ikke en fuck om, hvorvidt hun selv lagde op).

  Din efterfølgende oplysning om, at du er gymnasielærer, og kender til de femtenårige ændrer ikke ligefrem på min opfattelse…

 15. Okay, så lad mig sige det med andre ord, hr. Jazz: Kofod har ikke lavet andet end haft sex med en, som højst sandsynligt også har haft lyst til ham. Om vi kalder det bolle, kneppe, knalde, kopulere eller have samleje, så er akten vel dog den samme.

  Jeg aner naturligvis ikke, hvem der har spillet op til hvem, men jeg kender som gymnasielærer så meget til femtenårige, at jeg på ingen måde ville blive overrasket, hvis det var på hendes initiativ. Jeg er måske også en smule fordomsfuld og synes i hvert fald ikke, Jeppe Kofod ligner en skørtejæger.

  Så, kære Jazz, hvis ordet ‘kneppe’ og andet giver dig bestemte associationer, så kunne det måske være, at det hverken lå i mit ordvalg eller i et bestemt ord – men måske puritanisme? I princippet er det vel ikke anderledes end at bruge ‘luder’ i stedet for ‘prostitueret’.

 16. Søren skrev:

  “Han har bare kneppet en DSU’er, som vel har lagt an på ham ”

  ( = Fandenme ja mand, Hun skal da bare ha den hårdt! Sådanne nogle unge liderlige kællinger på 15 år, tigger jo bare bare om det!)

  Ja, undskyld mig, Søren, jeg benytter mig af et luset retorisk kneb og skyder dig (måske??) nogle forkerte holdninger i skoen Men dit ovenstående udsagn er altså ikke ligefrem charmerende…

 17. Jo, det er sørgeligt hvordan heksejagt og invren efter at placere ansvar i den politiske korrektheds ´navn virkelig slår igennem. Nyhedsavisen skrev den 24/2, apropos, følgende om Kim Larsens sang “Dagen Før”:

  “Denne sang skal i den grad ses i sin samtid. I dag ville Kim Larsens portræt af smerten i en pædofil mands længselsfulde venten på, at en lille tøs skal blive gammel nok, være helt udelukket. Linjer som Dagen før var du kun en lille tøs, for lille og for bange til at gå løs, åh-åh-åh … og alting stod stille i netop det sekund, og min dingeling (uh) den tikkede, så det gjorde ondt kunne muligvis gå i begyndelsen af 70’erne. Men i dag ville nationalskjalden ryge direkte ind og afsone i Herstedvester.”

  Heavy talk!

 18. Jeg har også netop læst, at han var forelæser. Og jeg er helt enig i proportionsforvrængningerne. Men hvor ville jeg dog ønske, at Kofod opførte sig mere som en mand.

  Når Jeppe Kofod spagfærdigt retter ind og sågar udsender en pressemeddelelse, er han jo ikke et hak bedre end ledelsen – og jeg er sikker på, at denne krybende adfærd skader ham langt mere politisk, end hvis han havde fejet det af bordet som det, det er, og bedt nypuritanerne passe deres eget sexliv.

  Jeg tror i øvrigt, det hele udspringer af misundelse – at nogle får for lidt og/eller for dårlig sex.

 19. Ikke så meget Leth’s eventuelle – ja, nu var det trods alt kun fiktion – erobringer, jeg tænkte på. Nix, det var den selvsvingende presse, som med slet skjult tilfredshed over egen bedsteborgerlighed, stenede ham fra en til lejligheden hvidvasket høj hest.

  Ekstra Bladet, der hver dag tjener bekvemme penge på seksuel og økonomisk udnyttelse af unge kvinder, det gennem massiv formidling af kontakt mellem ludere og deres kunder, burde ellers ikke have meget at komme efter i nogetsomhelst kønsmoralsk issue. Men jo.

  Og Politiken; den ellers forsigtige Seidenfaden havde en leder, hvor han, endda i overskrift, fik påstemplet Leth hundetegnet ‘liderbasse’ – come on, people!

  Tænk om f.eks. vores regerings FN-ulovlige krig i Irak havde fået halvt så meget forargelse og opmærksomhed som harmløse Jørgen Leth! En fornedret krig på løgn og tortur, og med tabstal på godt hundredetusinde civile menneskeliv, bærer i pressen bare ikke samme brud på etisk anstændighed, som at en forfatter har været sammen med en ung fattig kvinde på Haiti, eller at en socialdemokratisk politiker har haft en heftig DSU-påske i Vestjylland – det er altså en vild, vild verden!

  PS – Kofod var ikke underviser, men gæsteforelæser.

 20. Et lille post scriptum: Læser lige, at Jeppe Kofod var underviser for DSU’erne. Loven siger, at man som underviser ikke må have forhold til elever under 18 år. Det gælder for eksempel for gymnasielærere. Om det gælder i Kofods tilfælde er jeg dog ikke helt sikker på.

  I øvrigt er det jo en offentlig hemmelighed, at Auken har kneppet sig gennem kolonner af villige DSU’ere – og det har vist ikke skadet partiet, at han i en lang overgang var med til at tegne dets politik.

 21. Jeg er af samme opfattelse som Erling. Leth skrev noget i stil med, at det var hans ret at kneppe tyendets børn.

  Jeg husker det i øvrigt som en sag, som Leth og hans støtter slap mindst lige så skidt fra som forargelseskoret. I stedet for at bakke ham op og sige “selvfølgelig fortsætter du da med at lave den film” reagerede de jo som modstanderne: ved at pege fingre og råbe op.

  Leth reagerede som den skvatmås, en del af os altid har betragtet ham som: “Jeg er såret og forbløffet, og nu har jeg altså ikke lyst til at lave den film, når det skal være sådan.”

  Med Jeppe Kofod forholder det sig lidt anderledes. Han har bare kneppet en DSU’er, som vel har lagt an på ham – eller i hvert fald sikkert betragtet ham som et trofæ. Hvordan det er slupper ud til offentligheden – og hvad det rager den – har jeg stadig ikke fundet ud af. Men reaktionen fra ledelsen sætter blot endnu flere tykke streger under, hvilken ynkelig forsamling dette parti efterhånden er blevet til.

 22. Ja sikke en sag – ulovligt er det jo ikke, men fordømmelserne er store.

  Er nu ikke helt sikker på at man kan sammenligne med Jørgen Leth, for det første beskrev han det vist “som sin ret” til at have sex med pigen og så var der vist også noget med at hun i følge loven på Haiti er under den seksuelle lavander. Sten mig endelig for foranstående hvis det ikke har noget på sig 🙂

 23. Stray Cat Blues

  I hear the click-clack of your feet on the stairs
  I know youre no scare-eyed honey.
  Therell be a feast if you just come upstairs
  But its no hanging matter
  Its no capital crime

  I can see that youre fifteen years old
  No I dont want your i.d.
  You look so rest-less and youre so far from home
  But its no hanging matter
  Its no capital crime

  Oh yeah, youre a strange stray cat
  Oh yeah, dontcha scratch like that
  Oh yeah, youre a strange stray cat
  Bet your mama dont know you scream like that
  I bet your mother dont know you can spit like that.

  You look so weird and youre so far from home
  But you dont really miss your mother
  Dont look so scared Im no mad-brained bear
  But its no hanging matter
  Its no capital crime
  Oh, yeah
  Woo!

  I bet your mama dont know that you scatch like that
  I bet she dont know you can bite like that.

  You say you got a friend, that shes wilder than you
  Why dont you bring her upstairs
  If shes so wild then she can join in too
  Its no hanging matter
  Its no capital crime

  Oh yeah, youre a strange stray cat
  Oh yeah, dontcha scratch like that
  Oh yeah, youre a strange stray cat
  I bet you mama dont know you can bite like that
  Ill bet she never saw you scratch my back

  © Jagger / Richards

  Her i en optagelse fra 2002:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZMqMdr3x7X0

Skriv et svar