When saturday comes


På lørdag starter den nye sæson i England langt om længe. Vi er mange der febrilsk har talt uger og dage ned, og nu går det så endelig løs. Første spillerunde siger:

13. August 2005 –

Aston Villa v Bolton, 16:00
Everton v Man Utd, 13:45
Fulham v Birmingham, 16:00
Man City v West Brom, 16:00
Middlesbrough v Liverpool, 18:15
Portsmouth v Tottenham, 16:00
Sunderland v Charlton, 16:00
West Ham v Blackburn, 16:00

14. August 2005 –
Arsenal v Newcastle, 14:30
Wigan v Chelsea, 17:00

I de seneste dage er overtegnede blevet mødt med et par slukørede spørgsmål, om den her side kun er for de der hører Jens U OG holder med Liverpool. Svaret er nej, nix, selvfølgelig ikke. Måske Europamestrene for klubhold får stor opmærksomhed fordi vi er en del herinde der har dem som vores, men der skal være plads til alle. Hvilket jeg kan sige med helt god samvittighed efter i mange år at have sameksisteret uden problemer med LS’s Henrik Hall, hvis engelske ståsted er, ja tænk engang, Manchester United.

Så hvis nogen har noget at sige om personlige favoritter fra Wigan, Chelsea eller hvor, så hold ikke tilbage! Okay, her min top-5 over hvordan det kommer til at gå i den nye sæson:

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Liverpool
4. Manchester United
5. Middlesbrough

Svært at se Chelsea blive slået af pinden, desværre. Og Arsenal vil nok fortsætte det blitz-hurtige pasningsspil, som ikke mange hold kan følge med i. Jeg tror de på hjemmefronten kan overleve tabet af Viera uden store skrammer.

Man U. derimod kan godt møde problemer – selvom det offensive fremstår skarpt, synes man ikke længere så stærkt rustet i forsvaret og på midtbanen. Silvestre har store form-dyk, Scholes virker træt og Keane er ikke en så altdominerende dynamo som for få år siden. Og så er der ovenikøbet også magtovertagelsen fra USA, som bliver ved med at give meget uro, dog indtil videre kun udenfor banen.

Ang. L’pool, så bliver det ultra-interessant at se dem med nye Sissoko – og en nu ikke transfertanke-distraheret Steven Gerrard – på midten. Sidste år blev alt, alt for mange udekampe tabt; Bolton, Man U, Chelsea, M’boro, Everton, Southampton, Birmingham C, Newcastle U, Man C, Crystal P og Arsenal var de hold man rejste hjem fra uden points – det skal og må kunne gøres bedre!

Udover det vil jeg sige at Tottenham, trods de sidste års ambitiøse indkøb og en på papiret lovende trup, misser min top-5, da klubben efterhånden har fået mig overbevist om, at dens evne til at underpræstere aldrig vil holde op. Og Newcastle tror jeg ej heller på som tophold i år – de kommer ikke videre i teksten så længe de har den i ordets værste forstand gammeldags Graeme Souness ved roret.

Og Bolton Wanderers bør vel også nævnes. De havde en sæson over al forventning sidst, men mon ikke tiden kommer nu, hvor de gule og røde kort endelig vil regne hårdt ned som fortjent belønning for en spillestil, der i bedste fald karakteriseres som “kompromisløs”? Personligt pådrager Bolton’s El Hadji Diouf sig vel også undervejs et par karantænedage eller tre for sit evigt flyvende mundvand.

Alex Ferguson sagde engang, at intet hold der vil vinde mesterskabet har råd til mere end allerhøjest 6 nederlag hjemme og ude over en hel sæson. De ord illustrerer om ikke andet, at med store ambitioner ombord kan sæsonen med en uheldig start hurtigt synes forbi. Så ja, det bliver spændende!

Et top-5-bud på de hold der slutter nederst skal også gives herfra:

16. West Ham
17. Manchester City
18. Fulham
19. West Bromwich Albion
20. Sunderland

Jeg burde måske have haft Everton med i denne tunge gruppe, men jeg tror de ved hjælp af deres grimme, kraftfulde 4-5-1-kick & rush kravler en smule højere. CL-kval bliver det dog under ingen omstændigheder til igen.

Enig?

17 tanker om “When saturday comes”

 1. Hej Jens

  Nu er det lidt tid siden, at jeg protesterede over din bedømmelse af Man. City, men bare rolig, jeg er ikke fornærmet – 25 år som fan af den klub gør, at man har en god portion selvironi og distance til tingenes tilstand. Lørdagens koncert i Vega gør mig også endnu mindre sur….smiler stadigvæk over den…og endnu engang tak!

  Til statistikken så var City det eneste hold, der slog Chelsea sidste sæson, ikke tabte til dem og ikke lukkede et mål ind via 1-0 i Manchester og 0-0 i London. Som tidligere nævnt så blev der tabt mange points mod bundholdene, men det er City i en nøddeskal…..

  Mange venlige hilsener,
  Michael

 2. Og så længe de er så gode som eks. Alonso, Moro og Reina, så ligger jeg ikke søvnløs over The Rafaloution. Havde et ekstra fokus på Alonso i lørdags imod kedelige Boro, og han har altså en stor andel i, at Stevie både får pladsen og ikke mindst afleveringerne til at bruge sin energi, vindevilje og gennembrudsstyrke til at være så målsøgende. Alonso dækker det bagerste af den centrale midtbane, hvor han fører vores bold op, afleverer millimeter præcist, gør sig altid spilbar. Hvis Stevie og Alonso kan fortsætte, så er der store ting i vente! Og husk på at Alonso kun er 22.

 3. Muy bueno! Nu er der vel heller ikke flere spaniere på Merseyside end der f.eks. er jyder i København…

 4. Næste søndag får vi (forhåbentlig) braget i PARKEN: FCK – Viborg… Måske der kommer lidt optakt her på siden.

 5. Benitez confirmed yesterday that he hoped to spend any money generated by the Czech’s sale on “a centre-half and a right winger”.

  “We’ll need to use the money for the priorities we have,” he said. “But Michael Owen is a good player, so I can’t say no. I don’t know at this moment if we can do something about the strikers because we are waiting on a good offer for Milan. If we don’t get that offer then we can’t do anything about it. Milan wants to play more games and that would be difficult for him here.”

  Ser ud til den bette kommer hjem…

 6. VEDR. MANAGER SPIL

  Er der iøvrigt nogle fodbold-elskere her på siden som spiller manager-spil på PC..? I så fald – hvad er det foretrukne spil..? Football Manager 2005, Championship Manager 5 eller Total Club Manager 2005..? Personligt sværger jeg til Football Manager 2005. Har prøvet Total CLub, men det er lidt for ‘overfladisk’ og virker for ‘poppet’. Hvad synes du..??

 7. Fedt nok at der plads til lidt af hvert her på siden – det stinker lidt af mande-hørm… Musik og fodbold 😉
  Når det så er sagt, vil jeg da gerne smide mit bud på UK Top 5 i den kommende sæson:

  1) Arsenal
  2) Chelsea
  3) Liverpool
  4) Man. Utd
  5) Aston Villa

  Ærgerligt at det legendariske Southampton måtte forlade det fornemme selskab sidste sæson. De er (var) legendariske fordi, de tiltrods for at ligge under nedrykningsstregen i stort set hele sæsonen, så lykkedes det dem gang på gang at gribe redningsplanken i sidste runde, og dermed overleve endnu en sæson.

 8. @ L Cole:
  nej, jeg har desværre ikke været i Doncaster, men man burde jo se at komme afsted i denne sæson blot for at nå at besøge et stadion med så fantastisk et navn.
  Nu laver de forhåbentlig ikke Sunderland (som gik fra fantastiske Roker Park til Stadium of Shite) mfl. finten og får et tåbeligt navn til det nye all-seater?

 9. Jamen, jamen – hvor det dog varmer mit fodbold-hjerte at se Doncaster/Belle Vue blive nævnt! Som Doncaster Rovers fan er det jo sjældent, at dét sker hér i Danmark.
  Har du været dér, JensK? Har været ovre de sidste 3-4 sæsoner og set et par kampe af gangen (skrev en længere artikel i Tipsbladet for 2-3 år siden) men må beklageligvis nævne, at denne sæson er den SIDSTE på Belle Vue, før man også der spiller “moderne” med udelukkende siddepladser på nyt stadion.

  Zigga Zagga Don-cas-ter!

 10. De fornemme analyser er leveret – her blot min profeti on the rocks om PL top-5:
  1) Chelski
  2) L’pool
  3) Arse
  4) Man Useless
  5) Spurs

  Og top-bund-5:
  16) Portsmouth
  17) West Ham
  18) WBA
  19) Wigan
  20) Sunderland

  Lad mig også krydre med en tur ned ad mindernes allé aka top-5 over legendariske/poetiske/nostalgiske osv. stadionnavne i Ingerland – udover Anfield, forstås:
  1) Kenilworth Road (Luton Town)
  2) Turf Moor (Burnley)
  3) Belle Vue (Doncaster Rovers; Bellavista Sol…any relations?)
  4) The Hawthorns (WBA)
  5) Roots Hall (Southend United)

 11. Hej Jens

  Netop kampen i morgen tror jeg ikke man skal lægge for meget i. City har desværre den tendens at smide point væk i de såkaldte lette kampe. Har aldrig fået det gjort, men en dag jeg ikke har andet at lave, skal jeg kigge på hvor mange point de smed væk sidste sæson mod Norwich, WBA, Crystal P og Southampton. Er bange for resultatet ikke er for opløftende.
  Ellers vil jeg sige, jeg godt har set du ikke har dem til nedrykning, meeeeen tæt på. Til slut skal du vide du ikke træder på nogle følelser – som Cityfan i mere end 30 år er man blevet vant til et og andet. Held og lykke til Liverpool i den nye sæson, specielt i kampene mod det dersens hold i røde trøje med det største antal af medløberfans – de skulle skamme sig skulle de!

 12. Imponerende analyse der nederst, Rozzer!

  Lars og Michael, ked af at have trådt på jeres lyseblå følelser, men kig lige efter en gang til og konstater at jeg IKKE har sat City som en af de tre nedrykkere. Det kan godt være SWP’s afgang ikke betyder så meget for jer som jeg tror, og jo, Fowler skal nok trække op, så lad os nu se. Måske allerede morgendagens kamp mod WB giver et tydeligt fingerpeg om I har reel grund til jeres optimisme – held & lykke!

 13. City rykker ikke ned, det skal Sir. Fowler nok sørge for…Midterplacering til City og succes i lokalopgørene, bliver der spået herfra

 14. Hov Hov hvad er nu det – endnu en der tør stå frem og erkende sin kærlighed til Manchester City. Er også fortørnet over Jens´ bud på bundplaceringer. Godt nok er SWP væk, men det var han faktisk også i en 3 måneders periode sidste sæson, uden det betød det store. Godt nok kunne jeg godt tænke mig en styrmand til midtbanen, men selv uden en sådan skal City nok klare sig. Mit bud er også en plads omkring midten, men nedrykningskamp: no way

 15. Kære Jens

  Nu ved jeg hvorfor, at du skrev “Jeg er målløs” på min udgave af “Vejen hjem…”. Det var for, at jeg selv skulle bruge det på et tidspunkt!

  Så nu kommer det: Jeg er målløs over, at du mener, at mit hold Manchester City ender helt nede som nr. 17. Du må have lyttet til for meget til propagndaen fra Henrik Hall 😉 Et frisk væddemål om æren? City ender i top 10.

  På trods…mange venlige hilsener,
  Michael

 16. Jens…Udemærket gennemgang, og undetegnet glæder sig til at sæsonen bliver skudt igang på Woodison kl 13.45 og endnu mere til at Riverside skal besøges, af de røde fra Liverpool.

  Her er min top 5 i PL.

  1. Chelsea
  Selvom jeg hellere end gerne så næsten alle andre hold fravriste Maurice, Kennyon og Chelsea titlen, kan jeg ikke se hvem der skulle gøre det. I Terry har de verdens bedste forsvarspiller (Sorry Carra) og midtbanen er næsten komplet (TAK, Stevie). Deres eneste “svaghedspunkt” er deres forwards, men Drogba så ukendelige ud i søndags, så måske er dette problem løst. Ellers er der Lampard, Robben, Duff, SWP til at sparke kuglerne i kassen. Og i Chech har de PLs (Måske verdens)allerbedste målmand.

  2. Man Udt.
  Ville så gerne have skrevet Liverpool på denne plads, men Sir Alex er sulten. Det gjorde så ondt på Ferguson, at Man Udt Red Sox (Sorry kunne ikke lade være) ikke vandt noget, samtidig med at resten af rivalerne Arsenal, Chelsea og Liverpool fik tilgang i pokalskabet. Deres startende 11 er i næsten særklasse og med tilgangen af Park ser ders wings farlige ud og i stand til at fodre Rooney og Van N med masser af indlæg. Man Udts svaghedspunkt er deres centrale midtbane, hvor Keane ikke længere er den ubestridte maktfaktor, men samtidig har Scholes nydt godt af landsholds stoppe. Rio har lige forlænget, men ikke uden en masse af polemik. Og al den polemik der har været uden for banen, er nok deres største fjende, men hvis de kan fokusere på græstæppet og bolden, tror jeg Udt vil gøre alt for at revanchere sidste sæsons manglende trofæer.

  3. Liverpool FC.
  Jamen vi lever stadgvæk højt på den 25 maj, hvor pokalen med de store ører endelig fandt hjem igen. Men puha hvor var den domastiske indsats især på udebane langt under godkendt. Dette er Rafa Benitez klar over, og hans sammenfatning af sidste sæson, vidnede også om en manager der slet ikke var tilfreds med hans første sæson i PL. Ja, vi var plaget af skader, men mange af de importerede spillere (på nær Alonso) kunne slet ikke fungere når de mødte knold sparkere hold som Blackburn, Norwich, Everton, på udebane. Det har Rafa især fokuseret på og i optakten har især Cissé, Alonso, Reina, Momo, Warnock og en totalt fokuserde Steven Gerrard virket i særdeles god form. I Stevie G og Alonso har Liverpool potentialet til PLs bedst besatte centrale midtbane, men det er i denne sæson at de begge skal bevise, at de kan leve op til hypen. oppe foran har vi fået tilgang af fyrtårnet Peter Crouch, som nok skal få scoret sine mål i svære udebanekampe i eks. Wigan. Cissé har potentialet til at være den, der giver os 20+ mål og Nando Morientes skal nok komme op på en 10-15 stks. Vores centrale svaghedstegn er vores wings. Bolo Zenden er yderst habil, men ikke i stand til det ekstraordinære. Kewell, ak ja sidste udgang for `Arry, der har mere end skuffet, men kan han gefinde formen fra hans Leeds dage, så er han mere end velkommen. Garcia er skræddersyet til Europæriske kampe, men jeg har mine tvivl ang. PL. Unge Darren Potter, skal nok få sine kampe, men vores wings er der vi er svageste. Og så mangler vi en back up til Hyppia og Carra.

  4. Arsenal.
  Jeg tror dette bliver sæsonen, hvor Arsenal får en lille nedtur. Salget af så en markant leder figur som Viera, kommer de sig ikke over. Ydermere er Henry blevet anfører og det tror jeg ikke vil gavne hans spil. Hans force er at gå og gemme sig og så slå til på de rette tidspunkter. Dette kan han ikke i så høj grad som anfører. Bergkamp er i sin karrieres efterår. Taltentet er der ubestridt i Arsenal, men spillerne er unge og uprøvet. Dette blier en tilvændings sæson, hvor de så næste sæson kommer tilbage stærkere, meget stærkere. Men point skal de nu nok få skrapet til sig.

  5. Tottenham

  Puha, sikke de har købt ind Spurs. En yderst talentfuld trup, der med tilgangen af dopingramte Davids, har fået den erfaring som midtbanen netop trængte til. Angrebs linjen er der intet i vejen med, tværtimod. jeg spår Defoe en super sæson, som mulig topscorer i ligaen. Robinson er en klasse målmand. og Ledly King er en særdels habil center forsvarer. Truppen er ikke stærk nok til at følge med de 4 “Store” men i europa, kommer Spurs denne sæson.

Skriv et svar