Sods

sho.jpgsho.jpgsho.jpg

“‘I’m a lazy sod’, skriger Johnny Rotten på ‘Seventeen’ i et af Sex Pistols’ mest energiske og mindeværdige øjeblikke. Den københavnske gruppe, The Sods, har osse energien i orden. De spiller lige på og hårdt. Kort og godt. Med en frygtindgydende fart og koncentration kaster de sig ud i disse korte og selvkomponerede sange med tekster på engelsk (“Vi er bare gode til engelsk…”). Det er som en blanding af Sham 69 og Damned. Og måske en lille smule Ramones. Sangene hedder fx. ‘Tin Can People’, der handler om diskoteksklientellet, ‘Police’ og ‘Television Sect’ (“TV is like dope. You sit and watch the soap.”). En Velvet Underground-klassiker, ‘White Light, White Heat’, fyres osse af en gang imellem. Ligesom gruppen på det seneste har forsøgt sig med en reggaeinspireret sang, ‘Copenhagen City Center Of Boredom’.”

© Anders Rou Jensen, 1978, uddrag fra ‘Da græsrødderne gik grassat’

5 tanker om “Sods”

 1. Skægt Jens. Jeg har også købt den for ganske nylig. 35 kroner. Det er et rigtig godt tidsdokument for nyrockscenen, og opfattelsen af den anno 1978. Sjovt at fotoet på side 99 af Sods er taget af Pierre Sales. Gasolin’ og Sods første manager.

 2. Næste Uges Tv er omtalt i politikens “Rock Nu” fra 1983 og i “Dansk Rock” og så fra Politiken, udgivet i 1985 – Her kan du også finde omtale af Drift. “Dansk Rock” er klart det bedste opslagsværk hvis man har interesse i den danske nyrockscene.

  Og så er der lidt omtale hist og her i No Århus http://www.garagerock.dk/mag.noaarhus.php
  Blandt andet: Blad 1, side 11 – blad 4, side 10 – blad 7, side 10 – blad 5, side 8 – blad 10, side 11 – det længste af stykkerne fylder en side, uden at der rigtigt står noget og resten er små noter.

  Der er også en tosiders artikel i et af de gamle fanzines, men fandeme om jeg kan huske hvad det er for et.

 3. Nemmerlig. Faldt over den i et antikvariat få par uger siden. Husker den fra da den først udkom. Gav en lyst til at høre ny musik. Og danske acts som Sods/Kliche havde man aldrig hørt en tone fra endnu.

  PS – Lover at spare siden her for bogens afsnit om Lost Kids.

 4. Ja, et mindeværdigt band. De to første plader er ret fantastiske. Jeg ser at du, Jens, ofte citerer Anders Røvs bog, har du lige anskaffet dig den?

Skriv et svar