Stipe møder Springsteen

At huske Michael Stipe som vitalt menneske. Opleve selv en verdensstjerne som ham se nervøs og klædeligt genert ud i Bruce Springsteen’s nærhed. Og savne Stipe med en mikrofon i hånden, gørende det han blev sat på jorden til…

15 tanker om “Stipe møder Springsteen”

 1. Det underlige er, at Collapse Into Now vel var deres bedste album efter Bill Berry trak sig tilbage.

 2. Oplevede R.E.M. tæt på en hel dag/aften, da de spillede i Horsens nogle år før deres break-up. Der var det forstemmende at observere, de INTET havde med hinanden at gøre i løbet af dagen og efter showet. De opholdt sig i hver deres nightliner, gik rundt om/forbi hinanden backstage uden nogensinde at sige så meget som et ord. Når man selv har spillet i band ved man godt hvad den slags betyder: Ægteskabet er stendødt.

 3. Jeg tror simpelthen, at medlemmerne af R.E.M. betød meget mere for hinanden og for gruppen som helhed, end man tror. Det var ikke en samling musikere, der hver især ventede på at slippe fri og omsider vise alt det nye, de nu også kunne (jvf. The Beatles til sidst).

 4. Ja, jeg blev faktisk også på mærkelig vis nervøs for, om Stipe måske var blevet (alvorligt) syg eller noget. Så jeg tøvede lidt, inden jeg skrev min kommentar i går. Forsøgte at søge lidt på nettet og læse op.
  Fandt i stedet en bitte bid af et nyt nummer, fra marts i år, værsgo:
  https://www.stereogum.com/1988379/michael-stipe-shares-first-ever-solo-song-future-if-future/music/
  + kilden:
  https://www.instagram.com/p/Bgs8EtnBzKO/?taken-by=michaelstipe
  Stipe har klippet sit hipsterskæg af, det synes jeg er et godt tegn, men jeg ved ikke. Han ser ofte alvorlig ud, jeg håber alt er vel.

  Ang. CV:
  Jeg tror/håber der kommer en ny plade til jul. Og så kan han tage en runde til næste år (med de nye sange).
  What’s not to like? 🙂

 5. Please don’t blame CV! Enig- der var ikke noget nyt over det på netop overståede Roskilde. Og dog alligevel. Arrangementerne var opdaterede, ikke mindst med en forrygende Rune Kjeldsen på adskillige (tror 4!!) el-guitarer i fuldt flor. Hold nu op. Jeg skal ikke gøre mig klog på om det er penge eller andet, der får CV på gaden igen. Også ligemeget. Blot konstaterer jeg, at det var intet mindre end genialt – bagkatalog eller ej. Gå ud og oplev det!!

 6. Det er nemlig også det jeg tænker omkring Stipe. Der må være meget mere. Kan det være præstationsangst over at skulle gå den i eget navn, eller besvær med at finde de rette samarbejdspartnere, der kan levere løfterige instrumentaloplæg?! For ønsket (om ikke viljen) må da være der…

 7. Én CV koncert på denne tour var alt rigeligt. Tror det nyeste nummer de spillede var ca. 24 år gammelt. Det var en lidt træt omgang klassikere. Fair nok hvis lommen er tom. Den situation er Stipe nok ikke i (?).

 8. PS – En anden ting omkring dette klip; Stipe opleves så dynamisk og vital. I det øjeblik R.E.M. opløses – 7 år efter, tror jeg – er det med et som om nogen eller noget har slukket for præcis den kontakt. Og det er ikke kun kampvægten jeg taler om her. I interviews og offentlige fremtrædender siden mangles helt den mojo, den energi, han har her. Det er bekymrende. Der må vel være en årsag til et så mærkbart temperamentskift. Depression, medicinering, whatever..

 9. CV er en national treasure. Hans bedste sange kan nemt holde til at blive hørt af mange, nu som før. Og du behøver jo ikke at gå til samtlige 127 koncerter, 88?! 😉

  På afstand ligner Stipe ikke en mand disponeret for skriveblokering. Det med at sætte ord til akkordforløb og synge dem ud, har altid virket som noget der kom let (og glædesfuldt) til ham. Ingen god grund til at den drivkraft skulle stoppe for altid, blot fordi bandet R.E.M. ikke kunne mere sammen.

 10. Nu kender jeg ikke meget til C.V. Jørgensen, men manden er vel musiker af profession, så det er vel fair nok at han tager ud og arbejder. Han er vel heller ikke helt ung mere, og skal også betale regninger som pensionist. Om det så er eksklusivt skal jeg ikke kunne sige, men man kan da ikke klandre en mand for at passe sit arbejde, så at sige…

 11. Kan godt forstå han ikke gider ende som CV Jørgensen der gør “eksklusivt” comeback med 127 koncerter til byfester etc. med den samme sætliste hver aften. Eller Nick Cave som efterhånden ligner en omrejsende teaterkoncert.

  Don’t do it, Stipe! Du er en kunstner – og kunst kan ikke trækkes i en automat…

 12. Ja, det er et rørende klip.
  Hvorfor synger han ikke (nu)? Jeg kan ikke forstå det. Prøv engang at tænke på, hvor mange der sidder rundt omkring i verden og gerne vil høre det.
  Han behøver ikke at komme med noget nyt, hvis det er. Det er helt fint med klassikerne. Han kan synge hvadsomhelst. Han kan synge fra telefonbogen…

Skriv et svar