The beautiful game & Morrissey


– I en alder af pre-teenage flirter unge Stephen Patrick med tanken om at følge et fodboldhold. Han køber derfor et Man U-halstørklæde, som første gang han bærer det på gaden i Manchester bliver stjålet af nogle ældre drenge, som kommer i løbende angreb bagfra. Morrissey opgiver herefter tanken om fodbold som sjælefrelse.

– Da Morrissey i midt-90’erne spiller koncert i Blackburn, ifører han sig til sidste nummer “Speedway” den blå-hvide Rovers-trøje, som de lokale helte for nylig er blevet mestre i.

– I et interview omkring “Southpaw Grammar” hvor han fortæller om sin fascination af boksning, kommer det frem, at Morrissey ved et par lejligheder har besøgt White Hart Lane for atter at se, om fodbold skulle kunne indfange ham. Tottenham’s daværende middelmådighed og totale mangel på glamour har dog hurtigt skræmt væk igen.

– På “Maladjusted” findes sangen “Roy’s Keen”, der pånær ordspillet vist ikke har ret meget at gøre med Manchester U’s voldsomme midtbane-dynamo Roy Keane.

– Og så er der West Ham United-tingen. Et af Morrissey’s yndlingspunkbands er Cockney Rejects, så fanatiske West Ham-fans, at de i 1981 udsendte Hammers’ klubsang “Forever Blowing Bubbles” som single. Om det er fra dem – eller fra de storkriminelle Kray-tvillinger – han har sin fascination af East End’s stolthed West Ham vides ikke med sikkerhed. Men ialfald optræder Moz på en hel verdenstour i de berygtede lyseblå/lilla “West Ham Boys Club”-t-shirts, og bruger senere igen klubbens våbenmærke, nu tilsat ordene “english martyrs”, som bagscene-projektion under “Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me”.

– Et af numrene der blev indspillet og diskvalificeret til “You Are The Quarry” hedder “Munich Air Disaster 1958”. Det handler om den pågældende flyulykke, hvor næsten et helt ungt, meget lovende Manchester United-hold blev udslettet. Sangen, der udtrykker et stort savn for de døde spillere, som gik ned “to where mother nature makes their bed…”, er efter sigende blevet afspillet under halvleg på Old Trafford. “Munich Air Disaster 1958” findes på den glimrende 2-CD-udgave af “Quarry”.

7 tanker om “The beautiful game & Morrissey”

 1. Nådada Jens, du er nok blevet fodboldekspert på Kanal 5!
  I øvrigt en god og velformuleret en af slagsen – Jens var i studiet op til kampen Aston Villa – Liverpool til en snak om engelsk fodbold og Liverpool især.
  Og det gav åbenbart en lille smule held til holdet, for Liverpool vandt minsandten og så med hele 2-0!
  Snart optræder Jens tilsyneladende også som klummeskribent i Tips Bladet…..!

 2. Nu er der ifølge nme.com en release dato på Morrisseys album der hedder 20. marts.
  En single udgives allerede i februar, hvor der muligvis også vil være en europæisk turné…..lad os håbe på en koncert i Vega (hvis ikke Studenterhuset i Aalborg lokker ham til det høje nord!)

 3. Og tjek lige hvad Tony V skriver om pladen….ikke alene er ventetiden kort, men det ser også ud til at indholdet bliver rigtig fint!

  “Monday until the present: We have been working on the music and each day it just sounds better and better. I find every musician in the band a joy to work with. Morrissey’s vocals are passionate and confident. Right now I’m at the mixing stage and most of the musicians have gone home. I am two thirds of the way through one of the best albums I’ve ever worked on, with not only Morrissey at his best, but the plot has twists and turns which somehow involve film composer Ennio Morricone and an Italian children’s choir. That should whet your appetite, you Moz fans, you!”

 4. Forresten:
  Husk at gå ind på Tony Viscontis hjemmeside: http://www.tonyvisconti.com

  Han fortæller hele historien om, hvordan han blev headhunted til at producere det nye Moz-album. Der er også billeder fra studie.
  Første single kommer til februar og albummet er der i marts.
  Ventetid mellem Maladjusted og YATQ: 7 år
  Ventetid mellem YATQ og Ringleader Of The Tormentors: Under 2 år

 5. Suveræn gennemgang Jens. Blackburn Rovers shirten vidste jeg ikke havde fundet sted.Har haft et billede af Moz i West Ham shirten som baggrund på PCen på et tidspunkt.

  Kan godt huske jeg har læst et interview mht hans besøg på WHL, men jeg var under den ovebevisning at det stadivæk var Man Udt der lå ham nærmest. Mest pga hans facination af Cantona, Munich Air Disaster Og på “Who Put The M in Manchester” nævner Morrissey at han er “One Part Old Trafford”.Ydermere mener jeg at han også har nævnt skuffelse over Glazer overtagelsen af Man Udt.Men om det mere var en generel betragtning, ved jeg ikke.

  Btw.Så skulle Uniteds rivaler fra Liverpool FC, gerne kvalificere sig videre til CL deltagelse i dag, så der i næste stykke tid, vil være helt og holdent fokus på PL.Dette trænger vi til.

Skriv et svar