Vi kalder det sommer

shark.jpg

Vi lukker ned for nu. Måske enkelte livstegn kan dukke op her nedenunder, men stilhed vil dominere. Ses engang på den anden side af juli til en ny sæson – take care out there!

Konkrete ting at se frem til mod efterår? Vi spiller Beatday07 ude på Charlottenlund Fort d. 17. august, og lidt længere henne en hel indendørs tour rundt i landet. Den vil gå sådan her:

20/09: Vanløse, Vanløse Kulturhus
21/09: Albertslund, Forbrændingen,
22/09: Lyngby, Templet
27/09: Roskilde, Gimle
28/09: Herning, Fermaten
29/09: Århus, Voxhall
04/10: Esbjerg, Tobakken
05/10: Helsingør, Toldkammeret
06/10: Vordingborg, Stars
11/10: Odense, Kræz
12/10: Haderslev, Månen
13/10: København, Pumpehuset

61 tanker om “Vi kalder det sommer”

 1. Som Black synger det:
  “It’s a wonderful, wonderful life.”

  Vi burde have taget samtlige point med et enkelt luner dog godt…

  Tjek forresten lige dette link (hvis du ikke er BIF-fan)

 2. AGF skal vel næsten have point i aften hvis ikke de, sammen med Viborg, skal have kurs mod 1. division?

 3. Henrik fortæller mig, at der er ændringer i tidsplanen med det kommende album, fordi nogle af de involverede har meget travlt her i efteråret. Det nye album bliver derfor ikke færdig på det oprindeligt planlagte tidspunkt, og af den grund er koncerten blevet udskudt.

 4. Forhåbentlig fejler han ikke det store.

  Noget helt andet: Karma Music udsender en cd med Moral imorgen. Den kan blandt andet købes i Accord på Nørrebrogade i kbh, og på http://www.karma.dk

 5. Noget helt andet:

  Henrik Hall’s koncert i Pumpehuset er “Udsat på ubestemt tid” ifølge deres hjemmeside.

  Nogle, som ved om han er ok?

 6. ja forstår heller ikke David Nielsen indkøbet. Radonic eller hvordan det staves ´har jeg mere fidus til…

  hvad jeg så ikke forstår er at: FCK solgte Berglund og beholdte Ailton… den der 22 million flop kegle… Muligt Bella ikke havde sin bedste sæson sidst mens hans dybdeløb var til mere nytte end Ailtons… ja jeg modtager bolden, afventer modstanderen og dribler så lige og mister bolden indenfor det samme område uden at skabe en skid……

 7. Jeg kom vist til at skrive forleden at OB med deres seneste indkøb er blevet skræmmende stærke. Siden da har de så yderligere skrevet kontrakt med Morten Bisgaard og David Nielsen – de er jo nærmest uhyggelige! Jeg sætter s’gu en hund på OB som mestre i år.

 8. AGF? De får det svært 😉

  Har røde tal på mit Drømmehold – skal FCKs 22 millioner mand ikke snart til at lære at ramme målet?

 9. Smølle, som vi diskuterede i går – grunden til at vi overhovedet gider at se fodbold er at resultatet ikke kan forudsiges, og at det ikke altid er det bedst spillende hold der vinder.

  Det var det heller ikke i NRGi Park i går, hvor AGF i lange perioder spillede det bedste fodbold, der er set der i flere år. Hvis det var niveauet for de to hold vi så i den kamp, vil Horsens få det svært i bunden og AGF vil opnå en god midterplacering. Vi vil i hvert fald ikke få problemer med at holde FCK, BIF og VFF under os i tabellen 🙂

 10. Skulle nogen spørge, så tror jeg stadig Horsens rykker ned på bekostning af AGF 🙂

  Men sikke en klassisk AGF-fejlstart. Kolossalt publikum, kolossale forventninger, kolossalt antiklimaks.

  Nu så jeg ikke kampen, men det er svært at forestille sig at det var ufortjent, for det er der jo ikke noget der hedder, medmindre f.eks. dommeren snød det tabende hold som det drev. Det var f.eks. ikke en skid ufortjent at Farum slog Kbh i dag, ligemeget hvad Ståle siger. De scorede da de havde en chance, vi gjorde ikke, så vinder man fortjent. Sværere er det jo egentlig ikke…

 11. Ak ja.
  Vi tabte den først kamt. Var for ineffektive, dommeren var mere end skidt og en reel angriber var for lidt. Men masser af gode ting at tage med hjem. Vi klare den.. Cone om GF

 12. O rigtige af 3 til Yugo Star. Flot start på sæsonen – samtidig er mit nøje udvalgte Drømmehold allerede sparket langt væk.

  Fra nu af vil jeg fokusere mere på damehåndbold…..i hvert fald indtil næste runde i Superligaen, hvor jeg sikkert er klar med nye fejlagtige formodninger om kampenes udfald.

  Var man bare Rolf Sørensen der har lov til at gætte på 10-15 forskellige mand til at vinde Tour de France. Eller Peter Kjær der syntes at Esbjerg – Brøndby var en god kamp!

 13. Brøndby vinder helt sikkert i aften, jeg kan ikke forestille mig andet. Esbjerg? Et lidt anonymt hold som nemt kan få problemer med interne stridigheder – Troels Bech og Rajko Lekic i samme klub? Tsk tsk tsk!

 14. Jeg tror roligt vi kan slå fast at AGF ikke kommer til at spille 4-3-3 sålænge træneren hedder Ove Pedersen. Jeg tror ikke Valencia nogensinde har spillet angriber. AGF mangler i den grad en høj hovedstærk angriber à la Duncan som makker til Graulund, der kan heade ngole af Valencias fantastiske indlæg i kassen.

 15. og tror også Lyngby vinder over fordommen om mindst en oprykker ryger ned. Tror på både AGF og Lyngby overlever. så begge kampe mod FCK og har en kammerat der har begravet mig i info om holdet (han er ikke overraskende Lyngby fan) men i de to kampe mod FCK tænkte jeg.. de bliver da bestemt ikke prügels…..

 16. Aakjær: jo, du kan bande på at jeg stadig ser med selv når vi (for første gang nogensinde, i øvrigt) har vundet mesterskabet med fire runder tilbage 🙂

  Det ville da klart være mere interessant for fans af andre klubber, hvis de kunne være med i spurten, men jeg synes bare ikke man skal forveksle egen underholdning med generel sundhed 🙂

 17. I foråret vandt AGF 10 kampe spillede 3 uafgjore, og tabte kun til Lyngby og til HIK i den allersidste kamp, hvor oprykningen allerede var en realitet og AGF stillede med et reservespækket hold for at undgå karantæner, der skulle afsones i superligaen. I vinterpausen lå på AGF på sjettepladsen med 6 point op til stregen. Men det var da belejligt at SønderjyskE gik helt i stå. 🙂

 18. Husker nu AGF’s (og de nærmeste konkurrenters) indsats i den afsluttede sæson som noget præget af ”hit & miss”. AGF var mindst ringe i kampen om den anden oprykkerplads…

 19. Som altid har du ret, Anders, når det handler om dansk fodbold 🙂

  Statistik for forårets 15 kampe i 1. div:

  1. AGF 33p
  2. Lyngby 31p
  3-4. Kolding/Frem 30p
  5. Fredericia 26p
  6. SønderjyskE 23p

  Start 11’eren der løber på banen i aften mod ACH er forstærket markant på hele 6 pladser i forhold til det hold der der spillede en elendig efterårssæson i førstedivision.

  aakjaer (C6 øvre række 26 plads 9)

 20. Hey 1888

  Selvfølgelig får de det svært. De er oprykkere, har haft en meget kort pause og har kun en kvalificeret angriber – endnu. Der er vist heller ingen, der har spået en placering højere end 7? Men sammenlignet med de hold som de kæmper om placeringerne mellem 7-12 med, synes jeg nu, at det ser godt ud. De skal nok klare sig.
  Men at sige at de var heldige med at rykke op – det holder ikke. Tjek statistikken for foråret, der ligger GF i top som forårets bedste hold – mener jeg.

 21. AGF? De var sgu heldige med at klare oprykning sidste sæson bl.a. på baggrund af en lang række dumme pointtab og udsving hos de nærmeste konkurrenter. De får det svært.

 22. Mange har allerede sendt Lyngby ned igen, men jeg er nu ikke så overbevist. Jeg mener at de i Kasper Hjulmand har et kæmpe trænertalent som kan føre dem sikkert i land. Jeg tror de klarer sig på en offensiv stil à la Wieghorst i FCN.

  Skulle jeg vælge med hjertet hvem jeg helst ser forsvinde fra landets bedste række, ville vi stadig se på Horsens som den første – og så ville jeg nok sige farvel til Viborg eller Randers i selskab dermed. Nja, egentlig FCK men lad os være realistiske! Men da ikke AGF, nej nej – jeg ser dem gerne med i toppen af dansk fodbold. De er altid underholdende udenfor banen om ikke på banen, det er jo dansk fodbolds svar på Atletico Madrid – et galehus i evig balance mellem optimisme og storhed på den ene siden og undergang og konkurs eller nedrykning på den anden.

  Men vi er vist alle enige om at der er noget tiltrækkende ved en ny sæson der starter op – et rent blad som skal udfyldes, forventninger og forhåbningner og drømme om sejre og vindende oddset-kuponer. Og for at starte med en gevinst på netop Oddset siger jeg en rap tre’er med FCK, BIF og AGF til i aften. Lige på og hårdt!

 23. Smølle, når jeg snakker om, hvad der er sundt for dansk fodbold, mener jeg, hvad der er sundt underholdningsværdien i Superligaen – hvad det er, der skaber de store dramaer man i al evighed vil have prentet i hukommelsen – som f.eks. da Hjalte Nørgaard scorer mod BIF i overtiden og sender mesterskabet til København … eller da Martin Jørgensens langskud (og Kim Miltons glemte kontaklinser) afgør det til BIFs fordel i sidste runde … eller da Mogens Krogh header den ind til 3-3 i overtiden mod AGF og gør BIF til mestre, for derefter at blive sat på plads i pokalfinalen blot 5 dage senere …

  En superliga uden den slags kampe, hvor mesterskabet er afgjort i fjerdesidste runde gider ingen – selv ikke Smølle – da se, nej?

 24. Rolig, Yugo: Lyngby følger Horsens ned. Og skulle de have den spinkleste chance inden sidste spillerunde, håber jeg den bliver pillet noget så grundigt fra dem i Parken 🙂

  Jeg er slet ikke i tvivl om at AGF overlever. Og de bidrager da også en del mere end Horsens til at gøre superligaen til et underholdende sted. Nu har vi alle moret os over deres deroute, og så må man videre i teksten.

 25. OK, jeg kender ikke Valencia men troede at han var midtbanespiller? Vi får se 😉

 26. arh Yugo.

  AGF har købt Alex Valencia, muligt manden ikke er angriber men han er fandeme en spiller der vil være klar til at hjælpe Graulund mere.

  Har fin fidus til AGF. tror de overlever

 27. Hmm Lai – jeg tror nu nok at Johansson har gjort det ligeså godt i Wigan som Kim Madsen i Wolfsburg/Rostock….

  Og Lynge Jacobsen er ikke færdig med at købe ind, bare vent og se. Nomvethe og Prica holder klassen, og hvis bare Augustinussen kunne komme over sine skader og gøre comeback på den defensive midt ville meget se lysere ud.

  Jeg håber da at AGF bliver oppe, men jeg ser bare ikke nogen målscorere udover Grauland, og én mand er simpelthen ikke nok til angrebet. Uden en solid og erfaren spids mere må Brian Steens grimme fjæs igen bide i det sure æble….og nej, jeg mener ikke at White er decideret angriber.

  Men for tilskuernes skyld håber jeg da at et andet hold følger Horsens ned.

 28. Af ren nysgerrighed – hvordan er det sundt for dansk fodbold, hvis OB vinder guld foran Kbh?

  Jeg er enig i at det da vil være sundt for afvekslingen, men f.eks. for konkurrencedygtigheden europæisk har det da altid været bedst for bedrifterne når det hold der begår sig i forreste række også er dominerende hjemme, eksempelvis ved BIF i begyndelsen af 90’erne, BIF sent i 90’erne, samt ved Rosenborg i Norge og IFK Göteborg i Sverige.

  Glemmer du ikke at skelne mellem “hvad jeg synes kunne være forfriskende” og “hvad der er sundt for dansk fodbold”? 😉

  Forstå det ret, jeg er langtfra af den mening at man er nødt til at holde med danske hold man normalt ikke ville ønske noget som helst godt, bare fordi de spiller europæisk. Jeg håber Brøndby taber alle deres europæiske kampe (hvis de engang får nogen igen), og jeg forventer ikke at nogen som ikke holder med København skal holde med os overhovedet. Jeg synes blot, definitionerne lige skal være på plads 🙂

 29. 1. FCK
  2. OB
  3. Nordsjælland
  4. Brøndby
  5. Midtjylland (tror bare ikke på dem)
  6. AAB
  7. Lyngby.
  8. AGF
  9. Randers
  10. Esbjerg
  11. Viborg
  12. Horsens.
  9. Esbjerg

 30. Hmm Yugo Star

  Du er vist lige så optimistisk som Lynge Jacobsen.
  Jeg nægter at tro at GF rykker ned. Faktisk tror jeg, at de ender højere oppe, end det som jeg spår dem til. Men hovmod står som oftest for fald, når det er GF, så jeg slår koldt vand i blodet.

  Hvis jeg skal give lidt igen (og det skal jeg), så tror jeg, at min spådom om en fjerdeplads til AAB er lige lovlig optimistisk. Det er jo ikke ligefrem fordi, at A. Johansson har imponeret i det engelske, og en mand redder jo alligevel ikke et hold uden målmand…

 31. Et godt bud:

  1. Brøndby
  2. FCK
  3. Nordsjælland
  4. OB
  5. Midtjylland
  6. Esbjerg
  7. Lyngby
  8. Ålborg
  9. AGF
  10. Horsens
  11. Randers
  12. Viborg

 32. Et frisk bud:

  1. OB
  2. FCK

  3. BIF
  4. AaB
  5. FCM

  6. FCN
  7. AGF
  8. RFC
  9. EfB

  10. VFF
  11. ACH
  12. LBK

  OB kommer skræmmende stærke til denne sæson, og der skal ikke meget grus i det velsmurte københavnske maskineri før at OB bliver en seriøs bejler til titlen. At det så tilmed ville være sundt for dansk fodbold er en anden sag.

  I laget under finder vi BIF, AaB og FCM – tre stærke klubber, jeg tror vil være ret jævnbyrdige.

  Midterfeltet vil udgøres af FCN, AGF, RFC og EFB. Nogle vil mene at jeg er lige vel optimistisk mht. til AGF, men sådan er det altså bare før sæsonstart 🙂 . AGF har forstærket sig fornuftig, og det hold der starter i morgen er langt stærkere, der rykkede ned for et år siden.

  Nedrykningskampen kommer til at stå mellem VFF, ACH og LBK. VFF sluttede sidste sæson svagt, og Sennels er ikke et godt bytte for Poulsen. Desuden fornemmer man uro på de indre linier. Horsens har simpelthen ikke nok at byde på, og LBK får det svært. Det spil de viste i 1. division kunne indikere en højere placering, men superligaen ER altså noget andet. Desuden har de solgt Mikkelsen til BIF. Rune P er dog en klassekeeper.

  Jeg tager gerne imod væddemål på årets første trænerfyring: Troels Bech, EfB. Kemien mellem spillere skulle i følge min pålidelige kilde være mere end dårlig, og med tilgangen af en tidsindstillet bombe som Lekic, skal der ikke mange nederlag til før det hele kan eksplodere i Esbjerg.

 33. Brøndby når ikke en andenplads på en enkelt session, men, som anders skriver, kan ob godt nå en andenplads, (måske med deres nye indkøb)

 34. Here goes nothing:

  1. København
  2. BIF
  3. OB
  4. Midtjylland
  5. AaB
  6. Randers
  7. Esbjerg
  8. Farum
  9. AGF
  10. Viborg
  11. Horsens
  12. Lyngby

  Kan 1 og 12 lykkes, er jeg ligeglad med alt andet 😉

 35. 1: FCK
  2: Brøndby
  3: OB
  4: FC Midtjylland
  5: AaB
  6: FC Nordsjælland
  7: Viborg
  8: Randers
  9: Esbjerg
  10: Lyngby
  11: AGF
  12: Horsens

  Beklager Lai – men de hvi’e må ned igen!

 36. Så sker det lige om lidt. Det som jeg har ventet på lige siden, at første divison gik på hæld. SU-SU Superligaen begynder.
  Kom frisk med bud på slutstillingen.. Her er mit:
  1 FCK
  2 OB
  3 FCM
  4 AAB
  5 BIF
  6 EFB
  7 FCN
  8 RFC
  9 AGF
  10 VFF
  11 LFC
  12 ACH

 37. Av for den.. Det tager lang tid at banke Roskildemudderet ud af kroppen..
  Det blev til lidt for meget arbejde og for lidt musik. Blandt hardhitterne var:
  The National
  Spiritualized
  Trentemøller
  og ikke mindst Nephew.

 38. Belmondo

  enig med Arcade Fire.

  synes nu Killers leverede fint nok musikalsk, men deres frontmand var bare i performance meget svingende, især i interaktionen med publikum mellem numrene.

 39. En kort Roskilde rapport herfra:
  Mange af denne sides favoritter leverede suveræne koncerter – først og fremmest Beirut og Arcade Fire men også National, Wilco, Thermals og Flamings Lips gjorde det virkelig godt og var uden tvivl 8 dages mudder værd.
  Muse og Killers var derimod skuffende og RHCP direkte pinlige.

 40. En forbrugeroplysning!

  Aftenland Express nede på 80, – kr i Fona. Hvis man da ikke allerede ejer et eksemplar. 😉

 41. Efter 18 år på festivalen tog jeg ikke afsted i år….jeg er simpelthen blevet for gammel til det telt halløj! Ærger mig ligeledes over at misse The Killers, Arcade Fire og The National…meeeen, rock´n´roll eller ej, så er mudder til knæene, vådt tøj og hvad dertil følger…ikke længere min kop te:-)

  Go sommer til alle på unmack.dk – vi skrives med garanti ved!

 42. Billedet over dette indlæg kunne måske være taget på Roskilde-festivalen. Og dog. Der er jo ingen sol, der skinner ned gennem vandmasserne.

  Jeg ærgrede mig først over ikke at kunne få hørt Arcade Fire og The National. Nu er jeg lettet over ikke at opholde mig i det trøstesløse mudderhav. En kande té, en Mac og nogle gode hovedtelefoner er måske ikke indbegrebet af rock’n’roll – men er en forkølelse det?

Skriv et svar