Alan Ball 1945-2007

Det er så enkelt at se op, når man er ny og kun har tid. Man får sin første professionelle kontrakt i Blackpool, danser lidt twist og bliver udtaget til landsholdet. Der bliver man verdensmester i 1966, endda som den yngste på sit hold, kommer til Everton – byen Liverpool’s nok trediebedste klub! – og fortsætter, efter flere gode sæsoner i blåt, til lysende Nordlondon, for at spille med Arsenal på nu forsvundne Highbury. Derefter fortaber tingene sig i Southampton, global glemsel og diverse manager-jobs, inden vi nogennsinde når at få tænkt på noget farvel. For livet er hurtigt, tager ingen gidsler, og tidligt i dag var det forbi for Alan Ball, en af hjørnestenene i 70’ernes mudrede TV-tipslørdage, dem mange af os lærte at ånde fodbold igennem. Han er allerede savnet.

farnworth_extract_1.jpg

01-662.jpg

ball-twist.gif

02-7849.jpg

03-1181.jpg
england_history.jpg

09_alan_ball.jpg

ars_150_alan_ball.jpg

05-8852.jpg

7 tanker om “Alan Ball 1945-2007”

  1. Jeg var i England i 1993 da Bobby Moore døde og til kamp oppe på Hillsborough i Sheffield den efterfølgende weekend. Aldrig oplevet ca. 40.000 mennesker være SÅ trykkende musestille, som under det obligatoriske minut for England’s VM-guld-kaptajn – langt nede bag det ene mål kunne man høre små stykker plastiksnor knitre i vinden.

  2. Ja, “vildt egentlig”.

    Og faktisk én endnu bedre historie, end hvis det havde været Alan Ball. Såvidt jeg husker var Bobby Moore kaptain for det engelske VM-hold i 1966. Tænk sig at se ham løbe rundt på Viborg Stadion.

  3. Nej, det var Bobby Moore. Jeg så ham i trøstesløst gråvejr på Viborg Stadion. Vildt egentlig. Spillede kun nogle få kampe for Herning Fremad, så var han væk igen.

    Trediebedste klub, ja…….kører Tranmere Rovers da ikke ret heftigt for tiden? 🙂

  4. Var det ikke Alan Ball som Herning præsenterede som ny spiller, da nogle danske klubber på trods forsøgte at indføre professionel fodbold i 1978 eller 1979?

Skriv et svar