Australsk sommer 2

Brisbane’s The Go-Betweens bærer også den endeløse australske sommer i sin lyd. Grant McLennan skriver ‘You Won’t Find It Again’ lige præcis for sent til indspilning til hvad skal blive bandets første svanesang, det glødende mesterstykke 16 Lovers Lane (1988). Men hans oprindelige demo, som er alt vi har, ville også have været vanskelig at forbedre. Dens musiks drejning og tone ville aldrig kunne være kommet fra England, USA, eller andre steder på kloden, jo, måske lige New Zealand. Det er det Australien gør ved sine sønner og døtre. Her er Grant McLennan’s egen kommentar til nummeret på opsamlingen 1978-1980:

– This is an acoustic version of a son that never made it onto ’16 Lovers Lane’. It was a great summer and you really could see the Sydney Opera House from the window. It was also only twenty minutes walk to Bronte Beach.

Han er savnet.

3 tanker om “Australsk sommer 2”

  1. Der er betydelig mere bund og detaljerigdom i Abbey Road Remasteren. De gamle Go-Betweens og Robert Forster vinyler er desværre ikke for godt produceret. De er for tynde og lyse i lyden, men det ved du jo alt om. Jeg elsker Danger In The Past og det er vel stort set på niveau med The Evangelist. Har dog aldrig helt forstået, hvorfor Forsters vokal er produceret med ekko og distortion. Har lært at leve med det. Jeg håber på en vinyl release af Grants Horsebreaker Star. Intermission kunne også være cool på vinyl. Fedt koncept, hvor de får hver deres album af solomateriale.

  2. Har den oprindelige Danger in the Past-vinyl. Er der stor forskel?

    Iøvrigt er side 1 på Calling from a Country Phone helt på toppen.

  3. 16 lovers lane er bare et helstøbt mesterværk fra start til slut. Jeg hører det et utal af gange hver eneste sommer. Der kunne dog godt være gjort plads til denne og måske en mere. Aftalen var bare således, at Robert Forster og Grant McLennan skrev fem sange hver på alle albums. Har du i øvrigt lyttet til de to vinyl reissues af Forsters første albums? Specielt remasteren af Danger In The Past er vidunderlig.

Skriv et svar