Treble without a cause

Vi kan desværre ikke vise New Order’s nye single af i dag, da Google – i selskabets konfliktoptrappende opførsel overfor de danske musikeres rettighedsorganisation Koda – ikke blot har lukket ned for danske numre på YouTube. Nej, også en helvedes masse musik af svensk, tysk, fransk, engelsk, amerikansk, you-name-it oprindelse er nu blevet utilgængeligt på YouTube indenfor danske grænser. Det er f.eks. derfor, vi ikke her har kunnet bringe tyske All Diese Gewalt’s spændende nye ‘Andere’-single fra i fredags. Og altså i dag ditto med den nye NO-sang med den så corny titel ‘Be A Rebel’. Altid godtt at høre nyt fra New Order, men dagens single lever slet ikke op til højdepunkterne fra seneste Music Complete (2016). Snarere kommer og går ‘Be A Rebel’ – dén titel altså! – som et hvidbrødsspisende Electronic-nummer, altså fra da Bernard Sumner og Johnny Marr havde mistet den umiddelbare forelskelse for deres fælles popprojekt. Vi tilegner den tomme plads og stilheden her, hvor ‘Be A Rebel’ burde have spillet, til Google-gnierne…

7 tanker om “Treble without a cause”

 1. Nej, det er nærmest umuligt at undgå YouTube/Google helt og aldeles med det monopol de to efterhånden har tilkæmpet sig. Netop derfor ville det også være klædeligt med en mindre magtfuldkommen og brutal behandling af content-leverandører som nu f.eks. dansk musik.

 2. Jeg prøver, men det er svært: At boykotte Youtube fuldstændig, indtil der er indgået en aftale med Koda. Altså prøve at lade være med at klikke ind på udenlandske kunstnere og alt mulig andet indhold – i hvert fald i min fritid (mit arbejde kræver ind i mellem, at Youtube benyttes). Men erkender, at det er svært, så burde Google også boykottes, da de jo ejer Youtube, og der er jeg ikke særlig konsekvent.

 3. “Hvidbrødsspisende Electronic-nummer” er meget rammende, for det lyder og dufter af Electronic i tomgang.
  Jeg længes efter NO årgang 2001 – “Get Ready”..

 4. Tak, kender godt til VPN, og vil med glæde køre Google’s blokade i grøften. Men i sammenhæng med hvad denne side kan bringe duer det desværre bare ikke.

 5. Et lille lyttetip til at omgå Google – find en billig VPN der kan få dig uden at lette rumpeten til at være i et hvilket som helst andet land.
  Jeg ved godt at det ikke er rimeligt at det skal være sådan men når det nu er sådan, så…..

  Be a Rebel…

Skriv et svar