21 tanker om “Danmark, nu blunder den lyse nat”

 1. du er ikke satans advokat smølle.

  har det lidt på samme måde. Har stor sympati for at de har mistet deres hus og forstået deres frustrationer – mener hvis vi mistede vores hus ville vi også gå amok – men en ting er hvordan man kæmper kampen.
  at udsætte uskyldige – som de betjente jo er, de gør jo bare deres arbejde, samt lokalbefolkningen for nørrebro – for skader og hærværk hører ingen steder hjemme.
  desuden synes jeg heller ikke man har vist nok fleksibilitet, og samarbejdsvilje, fra de unges side overfor alternative løsninger.

 2. Ked af at være djævelens advokat, men hvor er det dog svært at have sympati når man ser de opmagasinerede våben, indkaldelserne til voldsmænd fra andre lande i Europa og adfærden i december og i dag. Så er vi sgu et godt stykke ud over noget der kan sammenlignes med rygere og folk der bare er ‘anderledes’.

 3. hvad sker her…… er lige kommet hjem fra arbejde, mit tv er broke, og jeg aner intet.. har godt hørt rydningen skulle være igang…

  any word on hvad der sker?

 4. Jeg synes det er trist at der ikke er større forståelse for de unges behov. Nu her klokken 17.00 er der demonstration fra Blågårds Plads, og så tror jeg boblen brister fuldstændigt. Jeg tager derned, men ikke for at slås, men visse sympati. Jeg er rigtig rigtig ked af det der er sket, men vi må jo sande at konformiteten har magten (også i den brede offentlighed), og nicherne og de der er anderledes fordrives sammen med rygerne. Street fighting years…

 5. Betalt af Hr. Møller, ja, men drevet af kommunen. Har flertallet af indbyggerne i København ønsket et Operahus? Jeg tvivler…

 6. Vermouth, Københavns kommune gør vel kun, hvad flertallet af københavnere har bedt dem om – det er vel det repræsentative demokratis vilkår. Jeg troede egentlig også at operahuset var betalt af hr. Møller?

  Kommunen gjorde vel i denne alt hvad den kunne gøre under hensyntagen den private ejendomsret. De unge derimod foretrak at “dø som martyrer” frem for at tage imod et andet hus kvit og frit, der helt sikkert kunne blive ligeså godt et sted som Jagtvej 69.

  Jeg forstår dem ikke …

 7. Okay, Thomas, så lad mig omformulere spørgsmålet.

  Hvordan kunne de unge acceptere at fonden betalte en på alle måder afskyelig organisation som Faderhuset adskillige gange markedsprisen for Jagtvej 69, når de af princip ikke kunne acceptere at Fonden betalte kommunen en sikkert fordelagtig pris under markedsværdien for et af de egnede steder, som kommunen retteligt ejer? Kommunen har dog trods alt stillet hus inkl. vand og varme gratis til rådighed for de unge i en lang årrække.

  Jeg forstår det simpelthen ikke …

 8. Ja, jeg ved, at fonden var inde over Stevnsgade Skole, men det er stadigvæk ikke Jagtvej 69. Der er også forskel på at skulle afholde koncerter i en gammel gymnastiksal og så i salen på Jagtvej.

  Og hvorfor betale Faderhuset? Simpel logik, fordi det ejer Jagtvej 69.

  Det er forøvrigt også mærkværdigt at Københavns Kommune med glæde betaler mange millioner til Operahuset på Holmen, men ikke vil give 400.000 kr som det har kostet for husleje, vand og varme i Ungdomshuset. Jeg ved godt, at argumentet er brugt før, men det bliver det ikke dårligere af.

 9. Og så i øvrigt som svar til Aakjær, så ville Fonden Jagtvej 69 gerne betale for bygningen i Stevnsgade, og der var da også fælles pressemøde mellem Foldschack, Ritt, Bondam og Bo Asmus.

  Det faldt på, at brugerne i Ungdomshuset ikke ville have, at kommunen skulle have penge for at stille et hus til rådighed.

 10. Jeg synes det er en mærkværdig sag. Først og fremmest er det underligt, at vores samfund i disse så rige tider skal slå ned på både Christiania og Ungdomhuset. Begge steder har i mine øjne fungereret glimrende som steder for mennesker, der i en eller anden grad har haft svært ved at tilpasse sig det danske samfund.

  Når det så er sagt, synes jeg ærlig talt at Ungdomshuset har spillet en ellers god hånd helt horibelt. At organisere gadekampe med udenlandske ballademagere er ganske usympatisk uanset hvilken sag man end støtter. Ligeledes har der været mange udstrakte hænder for at løse konflikten.Den første køber af Ungdomshuset fik som bekent vand i hovedet, da hun forsøgte at mødes med de unge. Det var blot en af de mange, der blev afvist hovedløst af Ungdomshuset.

  Nu skal man videre i teksten. Ruth Evensen har købt sit hus efter gældende lov og ret og det synes jeg man må respektere. Så må de unge prøve med lidt mere dialog næste gang i stedet for med brosten.

 11. Vermouth, måske du kan forklare hvorfor fonden kunne acceptere at betale en på alle måder afskyelig organisation som Faderhuset adskillige gange markedsprisen for Jagtvej 69, når man af princip ikke kunne acceptere at betale kommunen en sikkert fordelagtig pris under markedsværdien for et af de egnede steder kommunen ejer?

  Men, hvor er det dog en ligegyldig diskussion nu …

 12. Ja det er rigtigt, men pengene har stadig været i spil i forbindelse med de øvrige ejendomme. Jeg kan godt se at fonden har haft til formål at bevare J69, men kan ikke rigtigt forstå at pengene ikke kunne bruges til at skaffe et andet hus. I mit hoved giver det det samme at betale for J69 som at betale for skolen i Stevnsgade.

 13. Jeg har på sin vis længe haft sympati for Ungdomshuset, og Ritt var et langt stykke henad vejen arrogant og passiv. Men så skete det, kommunen rykkede sig, og Stevansgade blev en mulighed. Desværre var Ungdomshuset alt for kategoriske og forspildte chance og holdt krampagtigt fast i Jagtvej 69, selvom alle retsinstanser har afgjort, at det er Faderhuset, som ejer bygningen.

  At Københavns Kommunen begik en fejl ved at sælge huset i 2000, er bestemt rigtigt, men ind i mellem må man – også Ungdomshuset – sande, at sket og sket, og nu skal man videre. Og her havde de alle tiders chance, som de forspildte. Og nu har de intet hus.

 14. Kalder de store følelser frem. Fik en spontant lyst til at gå på gaden og slås med politiet, ak ja. København bliver sgu mindre og mindre…

 15. Erling, de mange penge i fonden var til at købe Jagtvej 69. Det var ikke meningen at Københavns Kommune skulle tjene millioner på at sælge en af deres egen ejendomme.

 16. Det måtte jo komme, om man så støtter det eller ej. Men det ender jo nok som med hashhandlen på Christania, lortet bliver ryddet og spredt så det ikke er til at kontrollere.

  Men på den anden side er det jo svært at forhandle med nogen som ikke rigtigt vil slække på deres krav og ikke vil lade en fond købe et hus til dem.

 17. Min sympati er altid hos Ungdomshuset. Det er meget, meget trist hvad der sker, men også forudsigeligt. Borgmesteren er på ferie, rygterne om korruption svirrer – og hvad bedre tidspunkt kunne man da vælge? Opmærksomheden er bortledt, i al fald for en stund.

  Men lidt for ofte har det virker som om alle parter mest har ønsket at deltage i et uofficielt Københavnsmesterskab i at gøre det surt for sig selv. Faderhuset sagde nej, husaktivisterne sagde nej, kommunen sagde nej.

  Ovre i Europa, hvor jeg bor, dukkede 1000fryd op og har levet en forholdsvis ukontroversiel eksistens i mange år.

 18. Street Fighting Man

  Ev’rywhere I hear the sound of marching, charging feet, boy
  ‘Cause summer’s here and the time is right for fighting in the street, boy
  Well then what can a poor boy do
  Except to sing for a rock ‘n’ roll band
  ‘Cause in sleepy London town
  There’s just no place for a street fighting man
  No!

  Hey! Think the time is right for a palace revolution
  ‘Cauce where I live the game to play is compromise solution
  Well then what can a poor boy do
  Except to sing for a rock ‘n’ roll band
  ‘Cause in sleepy London town
  There’s no place for a street fighting man
  No!
  Get down

  Hey! Said my name is called disturbance
  I’ll shout and scream, I’ll kill the king, I’ll rail at all his servants
  Well, what can a poor boy do
  Except to sing for a rock ‘n’ roll band
  ‘Cause in sleepy London town
  There’s no place for a street fighting man
  No
  Get down

  (M. Jagger/K. Richards)

Skriv et svar