Den Andra Kvällen i GBG

Den første aften havde været mægtig. Alle de nye sange spillet ud for første gang nogensinde i Lisebergshallen i Göteborg, what’s not to like? Tourpremierer er specielle, for det er også bandets egen og dets lydfolks første egentlige test af nyt materiale, dets medbragte elektronik, lys, samt en helt igennem uprøvet setliste. Mange ting kan gå galt, så koncentreret beslutsomhed er et must. Der tages ikke vilde chancer udover det allerede aftalte.

Anden aften på en albumtour, da er nye sequence-niveauer blevet finjusteret efter noterne fra første show, men først og fremmest ligger forskellen i attitude på scenen. Man har nu prøvet det hele, så febrilskheden fra at skulle kaste sig sammen ud i det ukendte er borte, hvilket giver overskud til, at få det hele sendt mere konsekvent og intuitivt afsted.

Og setlisten? I Thåström’s tilfælde denne anden aften i regnfulde Göteborg var to numre fra midt i settet blevet erstattet af to andre. Ud var røget den svenske publikumsüberfavorit ‘FanFanFan’ og b-siden ‘Det Enda Du Behöver’, ind var kommet to solide albumtracks, ‘Brev Till 10:e Våningen’ og ‘Nere På Maskinisten’. Ellers var alt på køreplanen som den første aften.

Alligevel var det to meget forskellige aftener, pga. de ovennævnte så forskellige forudsætninger. Ved ikke om dette andet show decideret var bedre, men den var mere selvsikker og velsmurt. Herunder næstsidste sang fra selve hovedsettet den aften, Centralmassivet‘s ‘Karaokebaren’, tidligere oppe ‘Ingen Sjunger Blues Som Jeffrey Lee Pierce’. Måske ikke, men Thåström er en tippet outsider i opløbet…

En tanke om “Den Andra Kvällen i GBG”

Skriv et svar