DM i elektro

Depeche Mode’s state-of-the-art-album Violator – bandets vel minimum næstbedste long player, ialfald for de af os, der mener Music for the Masses muligvis har endnu mere europæisk spirit – fylder 28 i dag. 19 marts 1990 udkom sortklædte Violator til næsegrus beundring som fornemme anmeldelser i nær og fjern, og har siden været det album, der generelt spilles klart flest numre fra til DM’s arena-shows. Tillykke, Violator – du ældes kun med ynde.

6 tanker om “DM i elektro”

 1. Det går helt fint at høre ”Violator”, på en mandag eller tirsdag aften i marts, 28 år senere, vil jeg sige.

  Jeg har faktisk ”Enjoy The Silence” 7’eren, med rosen, hængende på min ”blå” væg.
  Væggen er hvid, men dekoreret med bøger og plader i blå farver (isprængt lidt hvid, sort og rødligt).
  Depeche Mode er i godt selskab.
  New Orders ”Temptation” 7” er sammen med dem, i midten, og skråt oven for er beslægtede When Saints Go Machines’ ”Konkylie” og Olle Ljungström med plaster, som ”Världens räddaste Man” (cd).
  Øverst oppe, centralt, er Roxy Musics dobbelte live LP ”Heart Still Beating” (det står med blåt) flankeret af Rimbauds ”En årstid i Helvede” og til højre Talk Talks ”Spirit of Eden”.
  Nedenunder er Else Marie Pade og Jacob Kirkegaards ”Svævninger” (hvor de to sidder i mørket, under koncerten, og ser så søde ud) og nogle sjove indslag – ”Drunk Girls” 7’eren af LCD Soundsystem og en lille kunstbog med Lichtensteins druknende kvinde samt Yazoos ”Don’t Go” skråt ovenfor, og det sjove ender med Pink Floyds brøl øverst i hjørnet – den 3-fløjede 7’er med filmmusikken til ”The Wall”.
  Der er også ”Maldorors Sange”, i det fine udvalg af Jørgen Sonne, den blå ”Music” af Raymond Radiguet, ”Med blå øjne, sort Hår” af Duras og − når det nu er vand og blåt – Echo & The Bunnymens mesterlige ”Ocean Rain.” Musik er også godt for øjnene.
  Nå ja – ved siden af Depeche Mode hænger en stor blå LP med et kornet foto, kan jeg se, og teksten ”Risiko”, kender I den? Det ser faktisk meget godt ud.

 2. For mig er Violator det bedste Depeche nogensinde har udgivet (og tør man sige nogensinde kommer til at udgive?) Efter min mening et perfekt album. Fuldstændig “all killer – no filler”.

 3. Hørte desværre at der ikke var flere “Album” podcasts planlagt, ærgerligt, det var interessant og højengageret musiknørderi på topplan. Foreslog ellers en udsendelse om Doors’ debutalbum:-). Lyder fedt med P7’s udsendelse, synes i hvertfald P6 Beat Elsker serien er fremragende.

 4. Synes altså også stadig, at det cover er lækkert. Det var – sammen med videoerne på det tidspunkt – højdepunktet i Corbijn/DM-samarbejdet.

  Album om Violator er godt (et savnet program i øvrigt – hvis ikke det er public service…). Men kan i endnu højere grad anbefale p7s mix maraton om DM, der er overraskende godt og endnu bedre end p6 beats tilsvarende program i p6 beat elsker serien.

 5. Kan anbefales at høre podcasten ALBUM vedr. Violator med Ralf Christensen & Kristian Leth for to timers nørde-historier om albummets tilblivelse:-)

Skriv et svar