I aften: Viborg

viborg.jpg

Da den fortabte søn vendte tilbage, var det kun fedekalven, der ikke var glad. Jens og Slagterne spiller på Paletten, Vesterbrogade 10 i Viborg i aften.

15 tanker om “I aften: Viborg”

 1. En hilsen fra en halvgammel (-men dog temmelig ny) Unmack-fan:

  I min ungdom i 70’erne var jeg mest til Gasolin’, Doors, Queen m.m.
  I min voksendom i 80’erne og 90’erne som familiefar var jeg mest til TV2 og Sebastian. Love Shop hørte jeg kun sporadisk i radioen.

  For et par år siden hørte jeg tilfældigt hos min datter og svigersøn Sendt fra himlen, -var ret begejstret, men gjorde ikke mere ved det…-købte siden Vejen hjem fra rocknroll, -og var solgt.., -fik i fødselsdagsgave fra børn og svigerbørn Sendt fra himlen sammen med en flaske god whisky som “af-stressningsmiddel” i en travl hverdag, -og er nu fuldstændig fortabt efter Aftenland Express, hvor alle de fantastiske sange kører rundt i hovedet i døgndrift.

  Overtalte min kone (-der ikke er helt så begejstret som mig) til at tage med på Paletten i Viborg til koncert Bededag. Blev noget overrasket, da jeg opdagede, at jeg var til rock-koncert…-og ja, jeg ved godt, at det var lidt naivt, men helt ærligt: Aftenland Express er da ikke et udpræget rock-album!!!!
  Vi kom dog “op af stolene”, da Jens sagde, vi skulle, og nød resten af en flot, flot rock-koncert med et fantastisk velspillende og sympatisk band.

  Men hjemme igen har jeg nu siddet flere gange i en magelig stol med lukkede øjne og nydt albummet igen og igen, mens jeg vipper gammelmandsagtigt med tæerne.
  Jeg glæder vanvittigt til den turné, der helt sikkert må komme på et tidspunkt med alle de stille numre, -og selvfølgelig også de mere gyngende, men i en (næsten) “un-plugget” udgave som på CD’en….

  OK

 2. Han kommer tilbage – “han er så ung”. Hmmm, vi har brug for at nyt emne at skrive om!

 3. Der kan vist ikke herske nogen tvivl om, at Jens & Slagterne får set lidt af hvert på deres tour. Von Hatten er det, som man kan betegne som et meget intimt spillested med noget, der minder om gulv til loft højttaler.

  For de fleste publukum, fremstod Jens U & Slagterne som et firemands band med en masse keyboardlyde på DAT-bånd – den gode Damgaard var skjult bag en søjle, og scenen var så lille, at baggearsmanden var arbejdsløs.

  Væggene er præget af plakater med bl.a. Odd Gallery, Swan Lee og Ibens (?!?)

  Som Bent M. skriver var det endnu en aften op af bakke for bandet, og publikum i Randers var ikke så nemme at lokke med som i Viborg, men det lykkedes da at få stemningen helt derop, hvor den hører hjemme.

  Og der skal lyde en opfordring til at lægge vejen forbi Von Hatten en anden gang. Det er “stort” at opleve musikken andre steder end de sædvanelige større spillesteder…

  Og ja jeg ser også frem til efteråret. Spot har jeg et mere ambivalent forhold til 40-50 minutter er ikke meget tid til storhed…

  Som jeg husker settet, var der byttet en smule rundt i forhold til Viborg. Tilgiv mig, hvis jeg husker forkert – baren havde Heineken for 25…

  Dagens ret var:

  Film vi har set
  Showtime
  Hvem skulle have troet?
  Aftenland
  Happy Ending
  Rote Lanterne
  Invitation
  København i dine øjne
  Født på en søndag
  Fremmedlegionær
  Jeg har mistet mere
  Hollywood
  Satans yngel
  Love goes on forever
  Coke Lovebirds
  —-
  Luis Garcia
  Cph Dreaming
  Der kommer en morgen
  Alle har en drøm at befri

 4. Jeg var draget mod nord i lørdags. Til stedet, hvor jeg voksede op og til det spillested, jeg ikke havde besøgt siden 1994. Von Hatten lignede nu sig selv på godt og ondt.

  Der var vel omkring 70-80 mennesker tilstede, hvoraf mindst 25% vist bare var mødt frem for at hænge i baren og besøge stamstedet. Men på trods af det spillede Jens U. & Slagterne med en beundringsværdig veloplagt energi.

  Det var også i Randers svært at få folk op af stolene (vi var dog nogle, der stod op under hele seancen), men det lykkedes da til sidst, og vi fik en meget fin koncertafslutning med bl.a. en forrygende udgave af “Der kommer en morgen”

  Sætlisten var magen til den som Anders har beksrevet nedenunder og fungerede fint.

  Vi fik en fin historie omkring Depeche Modes byture i Randers og heldigvis blev “Jeg har mistet…” ikke tilegnet Randers FC. 🙂

  Jeg ser frem til Spot og til det efterår, der gerne skulle bringe endnu nogle koncerter.

 5. Det har ikke noget med Viborg at gøre – men i går, mens der var koncert, sad jeg hjemme i Vejle og så “Rock N’Roll High School” med Ramones. Det er nok en af de dårligste film jeg nogensinde har set. Den er jo ikke engang sjov! Er der nogen der kan fortælle mig hvorfor Ramones var med i så elendig en film?

 6. Tak for rapporten, Lai. Det er godt, at få førstehåndsindtrykkene fra dig, når der nu ikke er mange skribenter fra Viborg på denne side.

  Det kan da vist kun være nostalgien – og måske hr. og fru Unmack Larsen – der gør, at Viborg bliver besøgt så godt som på hver turne:-)

 7. Det blev en aften med rendyrket storhed på trods (og det er virkelig på trods) af publkum.

  Der var ca. 100, som sad ved borde og nød musikken ind til det lykkedes for Jens at trække dem væk fra stolene og op foran scenen. Responsen fra publikum var minimal men efterhånden som musikken og øllene flød, steg stemningen.

  Men FANtastisk at se og høre at manglende respons ikke har nogen indflydelse på gejsten.

  Det blev til flere kommentarer til “hjembyen” og Jeg Har Mistet Mere blev tilegnet VFF:-)

  Setlisten er nok den mest velfungerende, som jeg har oplevet indtil nu. Alle Har En Drøm.. er netop den sang, der gør, at man svæver ud i natten på en gang Jens U Gaz..

  En enkelt sang manglede, og det var “Sidste Hjem Fra Vejens Sang”, som formentlig er den enæggede tvilling til “Vejen Hjem..”

  Aftenens menu stod på:

  Film vi har set
  Showtime
  Hvem skulle have troet?
  Aftenland
  Happy Ending
  Røde Lanterne
  Invitation
  Født på en søndag
  København i dine øjne
  Fremmedlegionær
  Jeg har mistet mere
  Hollywood
  Satans yngel
  Love goes on forever
  Coke Lovebirds
  —-
  Louise Siger
  Cph Dreaming
  Der kommer en morgen
  Alle har en drøm at befri

 8. selv tak rikke, det var også hyggeligt at møde dig (og jer andre – undtagen dig Morten dit man u svin 😉 ej som jeg sagde – Jeg kan ta det. men forvent et par flade tilbage næste gang vi ses haha )

 9. Ja, man burde vel starte bilen og køre de 90 kilometer nordpå… Men jeg er bange for at et halvtomt Paletten ville ødelægge den magiske stemning jeg stadig befinder mig i efter den helt suveræne koncert i Vega i fredags (og den supergode i Kolding).

  1000 tak til Jens, Henrik & slagterne.

  Og tak for sidst til Erling, Birgitte, Christian, Morten, Frida og Dr. Martin Dan. Det var som altid hyggeligt at hilse på gamle fans og møde nye!

  Nå, men held og lykke deroppe i Viborg. Og kør da lige forbi de smukke Dollerup Bakker på vejen!

Skriv et svar