Jyske beatniks

nut.jpg

Forrige århundredes danske punk/new wave-scene er efterhånden ved at blive dokumenteret, og WWW er her et naturligt medium. Jeg har tidligere nævnt garagerock.dk, der snart rummer en pæn portion fanzines, koncertplakater, pladecovers m.v. I det første nummer af det gamle fanzine “No Århus” kan man læse ovenstående korte artikel om en gruppe fra Viborg.

(Bemærk især hvordan gruppens medlemmer på dette tidspunkt gav udtryk for en negativ holdning til København.)

16 tanker om “Jyske beatniks”

 1. Ah-okay, det var derfor du overhovedet nævnte ham.

  Jeg ved du fik en fin koncert med LKJ engang, men ikke, at det var i Aalborg:-)

 2. Jens: Jeg ved, at du havde en lang snak med LKJ engang, men ikke, at det var på Købmagergade.

  Han gav forresten en fin koncert i Aalborg for snart 20 år siden.

 3. Jeg har bladret lidt rundt i No Århus. Vedr. Patorens ekskurs om NUT´s holdning til København, så falder den godt i gænge med hvad fanzinet ellers står for. Anti-alting, især København, og de ting som skribenterne ikke selv har opdaget.

  Så Linton Kwesi Johnson i Pumpehuset i slutningen af firserne.

 4. Brainbreakers er næppe en henvisning til “Fite Dem Back” fra Linton Kwesi Johnsons , men kunne vel have været det.

 5. Både og. For det første drak han igennem, også mere end vi andre, når han endelig tog fat på festen. Han kunne blive temmelig omtåget og verdensfjern, hvilket var problematisk når det faldt sammen med vores koncerter.

  Episoden med springvandet, på Borgvold ved Nørresø i Viborg, gjorde ikke hans ‘i sine sansers vold, når på alkohol’-ry mindre. Man kan sige hændelsen gav Coma-tilnavnet pondus.

  Fik fortalt siden han bagefter dukkerten løb rundt som et sort, vådt spøgelse i snestormen nede på hovedvejen og prøvede at få et par ensomme biler stoppet, så han kun komme hjem i en fart, iskold og drivvåd, som han må have været. Selvfølgelig var der ingen der ville holde ind.

  Den anden ting. Hans far var politi i Viborg. Vi syntes det var cool, at give betjentens søn et så uhm…lovløst tilnavn.

 6. Nummeret var selvfølgelig ikke nogen samba i den forstand, men havde blot den arbejdstitel fordi der var en vis inciterende modtaktsrytme i det Em-F-riff, sangens vers kørte i. ‘#8’ var fordi det var den ottende sang vi lavede i bandet.

  Sangen blev halshugget allerede efter en koncert 1. maj samme år i Viborg Hallen, hvor alle de lidt ældre venstreorienterede kampdags-festdeltagere fra SFU, DKU, VSU fik os til at spille den flere gange mens de dansede vildt. Det scenarie brød vi os ved eftertanke ikke om.

 7. Fantatisk beretning! Vi kunne vel ikke få en lille snas af hittet Sssssamba No. 8 på myspace-siden?

 8. Jeg var med i psychomusiklejren. Vi hørte Echo & The Bunnymen, The Cure, Joy Division, Siouxsie & The Banshees, Young Marble Giants, Talking Heads, den slags. Den musik lyder godtnok ikke specielt ‘psycho’ i dag, men det var den altså dengang, da Jørgen de Mylius styrede musik-TV hårdt med blå drinks og det nye progressive navn hed Dire Straits.

  Ovre i rocklejren var hovedinspirationen vist henholdsvis The Jam og The Rolling Stones. Jo, og vores trommeslager var også meget imponeret af Hells Bells med AC/DC. Those were the days…

  Parkering Forbudt-koncerten var noget af et wake up-call for os. Vi delte 3 flasker æblesnaps inden vi skulle spille, og i den tilstand fandt PF-leder Don Martin os i vores backstage-rum. Ret forarget og hovedrystende var han. Under koncerten, der var alt andet end heldig, faldt vores guitarist Christian ned fra scenen (der var langt ned…). Hans nat endte iøvrigt senere meget vådt ude i den snestormende viborgensiske februar-nat på bunden af et springvand, hvis is han røg baglæns ned gennem.

  Vi var højest 16 år og kunne ikke forstå hvordan ialverden Parkering Forbudt kunne kalde sig for ‘børnerock’, for de virkede alt, alt for gamle og trætte og rutineprægede til det prædikat. Deres trommeslager, en vis Grev Lyhne, må have været omkring de 30…!

  Senere fik vi endnu et support-job, denne gang for den nye ‘hurtig-rock’-gruppe TV-2, til den første selvstændige koncert de nogensinde spillede. Da var vi kommet af med ham AC/DC-beundreren og havde fået en supertjekket trommeslager istedet. Så jo, psychomusiklejren havde sejret! Vi drak nu ikke før vi spillede, ialfald ikke så ødelæggende meget, og var derfor oppe i et helt andet gear. Steffen Brandt var alletiders overfor os!

 9. København i mine øjne … en perfekt weekend

  Fredag … Beatday07 med Jens U og alt andet hvad der er værd at høre på lige nu i dansk musik (http://www.beatday.dk/)

  Lørdag … Hænge ud med gode venner på Christianshavn så langt væk fra Charlottenlund Fort (http://www.rockundersolen.dk/) som muligt!

  Søndag … En tur til Pestegnen og se de hvide tvære de gule i en ÆGTE (gammel)klassiker (http://www.dbu.dk/sr/matchInfo.aspx?matchid=239000&poolid=52169)

  🙂

 10. Opvarming til Parkering Forbudt … så bli’r det s’gu ikke større 🙂

  Jens, var du i rock- eller psychomusiklejren?

Skriv et svar