Rocknroll nigger

pspuff445.jpg
På Cirkus, Stockholm, mandag aften

Patti Smith i Den Grå Hal i går og igen nu i aften. Nogle af jer må have været på Christiania sammen med hende i aftes. Kom ind her med beretning, med brudstykker af setliste, med ord på lyd af Patti Smith og hendes band.

Top-5 over Patti Smith-longplayers:
1. Easter (1978)
2. Horses (1976)
3. Wave (1979)
4. Gung Ho (2000)
5. Dream Of Life (1988)

Top-5 over Patti Smith-sange:
1. Free Money (fra Horses)
2. Till Victory (fra Easter)
3. The Jackson Song (fra Dream Of Life)
4. Dancing Barefoot (fra Wave)
5. Pissing In A River (fra Radio Ethiopia)

ps.jpg
På gaden, New York City, 1976

12 tanker om “Rocknroll nigger”

 1. Hvor ofte har jeg ikke oplevet at stå i salen og tænke: “Er det kirkeklokker eller hjem-is bilen jeg hører?” så var der ingen tvivl i går aftes. Skyerne spredtes og Patti-pigen smilede til ned til os.
  Og så var det forøvrigt Lenny der beskrev Sods som sit danske favorit punk band inden han begav sig ud i Pushin’ Too Hard.
  Håber for alle at koncerten i aften bliver lige så fantastisk som igår.
  Utaknemmelige skarn, slem slem dreng, men jeg ville gerne have hørt Ain’t It Strange. Eller Revenge. Eller Citizenship. Eller…

 2. Ifølge hendes hjemmeside skifter hun ofte set, ala Dylan. Jeg tror folk skal være heldige for at få den samme setliste.

 3. Har fået billet nu. Men kan setlisten i aften så overhovedet blive ligeså stærk som den MusicLover gengiver?!?

 4. Setliste iflg. JP:

  Privilege (Set Me Free)
  Redondo Beach
  Free Money
  Are You Experienced?
  Ghost Dance
  Within You Without You
  Beneath The Southern Cross
  Gimme Shelter
  Pushin’ Too Hard
  Free Coffee
  White Rabbit
  Because The Night
  Pissing In A River
  Soul Kitchen
  Smells Like Teen Spirit
  Gloria

  Ekstranumre

  Perfect Day
  Rock N Roll Nigger

  Redondo Beach har altid været en personlig favorit

 5. Og så spillede hun klarinet på “Are You Experienced?”. Fanfuckingtastic koncert. Var virkelig positiv overrasket, for jeg var også bange for at hun ville stille op med unpluggede gear. Det gjorde hun heldigvis ikke. Hvem der bare havde billet til iaften også… Glæd jer!

 6. Godt at Den Grå Hal igen bliver brugt til koncerter, helt speciel stemning derude.

 7. I forbindelse med Patti Smith’s koncert på Daddy’s Dance Hall i 1978 opsøgte Sods hende personligt og hang ud. Mon ikke det er derfor hun nu husker dem som hendes danske favoritband?

 8. Eller måske kunne fru Smith bare ikke lide alt det, der kom efter Under en sort sol.

  Jeg tror, Steen Jørgensen m.fl. har haft en høj stjerne hos amerikanske musikere. De havde jo også fat i frokost-Lydia engang (omend det vel er at strække den lidt rigeligt langt at kalde hende for musiker); måske er det der forbindelsen er?

  I al fald: For år tilbage, da Fugazi gav koncert i København, sagde et af medlemmerne efter sigende, at Sods var hans yndlingsband.

 9. Mange tak, Vermouth. Lyder som om det var en fejl af os, der ikke fik købt billet, kun fordi vi udfra koncertannoncens cello-billede frygtede hun ville komme uden sit elektriske band!

  PS – Det med Sods beviser vel så Patti Smith læser med på denne blog! Sjovt hun taler om Sods, ikke om Sort Sol…

 10. Det var en af de smukke sommeraftener, som man sukker efter, men som alt for hurtigt er forbi. Alt hvad der kunne krybe og gå af gamle christianitter var mødt op. Begyndelsen af koncerten var en smule afdæmpet, det var først med ‘Gimme Shelter’ midtvejs, at der for alvor kom gang i sagerne. Derfra var der ingen vej tilbage. Da Patti på et tidspunkt fik en pause, fremførte Lenny Kaye, den gamle Seeds sang ‘Pushing To Hard’. Så vidt jeg husker var de sidste fem numre ’Because The Night‘, ‘Pissing in a River‘, ‘Gloria’ og ekstranumrene ’Perfect Day’ (Lou Reed) og ‘Babelogue/Rock n Roll Nigger’ Patti nåede også at fortælle, at hendes danske favoritband var Sods, ligesom at HC Andersen var en rock’n’roll nigger. Af andre nummer, som jeg kan komme i hu hun spillede var ‘Are You Experienced?’, ’Privilege (Set Me Free)’, ’Beneath the Southern Cross’, ’Within You, Without You’, ’White Rabbit’ m.v.

  Glæd jer til i aften.

Skriv et svar