The Beatles i Manchester

Onsdag d. 20. november 1963 besøger The Beatles på deres store engelske efterårstour Manchester-bydelen Ardwick, hvor biografen ABC er spillestedet. John Lennon ude til højre på scenen ville kunne være blevet 80 år i dag. Twist and shout, John, twist and shout!

6 tanker om “The Beatles i Manchester”

  1. Hej Thomas, ja undskyld det blev vist lige lidt for seriøst, min fejl;-)… personligt husker jeg at have hørt Beatles da mine forældre kørte mig i børnehave, for over 35 år siden. Og jeg vil næsten gå så langt som at sige, at en dag uden at have hørt mindst et Beatles nummer, er en dårlig dag, selv så mange år efter. Så hil Lennon og Harrison, og forhåbentlig flere gode år til Paul &Ringo:-)

  2. Tak for uddybende svar, Rune. Jeg undlader en lang retspolitisk debat med mange nuancer. Men lad os i stedet i denne tråd glædes over musikken, som The Beatles og John Lennon forsynede os med, og som vi har fået meget glæde af i eftertiden.

  3. @Thomas, enig i Lennon uomtvistelige geni:-). Mark Chapman planlagde mordet, med eneste begrundelse at han ville være berømt. Bl.a. er der taget et foto få timer før mordet, hvor han beder Lennon om at signere en LP inden han vender tilbage og skyder ham. Jeg ser ingen grund til den mand bliver løsladt nogensinde. Ift. rettens begrundelsen for afslag på prøveløsladelse, lå bl.a. at selvom et liv ikke er mere værd end et andet, vægtede det at Lennon var et symbol for millioner, samt faktisk Chapmans egen sikkerhed i offentligheden.

    Samtidig synes jeg løsladelsen af Palle Sørensen var fundamentalt forkert. Han skød fire ubevæbnede betjente, deriblandt en nybagt far, og er den direkte årsag til at alle politifolk siden altid er bevæbnet. Jeg kan personligt ikke se en udløbsdato på sådan en forbrydelse.

  4. Sådan skal rockmusik bare lyde 🙂 Fantastiske Lennon som kun fik 40 år her på jorden. PS: Rune, Jeg kender ikke Mark Chapmans sindstilstand, så det er muligt, at han ikke skal fri. Ellers må jeg konstatere, at de fleste andre mordere bliver løsladt længe inden 40-året for forbrydelsen, i hvert i Danmark – selv Palle Sørensen. At tage en anden menneskes liv er en forfærdelig forbrydelse, men det gør det ikke værre, at det er en berømt rockstjerne.

  5. Pt. er eneste positive nyhed i dette herlige år 2020, at Mark Chapman har fået afslag på 11. ansøgning om prøveløsladelse, bl.a. med bemærkning om , at det er til fare for ham selv, hvis han bliver løsladt. Må han rådne op, og i stedet stort tillykke og tanker til hr. Lennon, som opnåede mere på 18 år i rampelyset end størstedelen gør på et liv.

Skriv et svar