The Killer

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-jerryleelewis.jpghttp://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-JL.jpg

Hvis nogen af jer er så heldige, I har tid og mulighed for at se Jerry Lee Lewis spille i Falkoner Teatret på Frederiksberg i aften, forlanger vi et referat, en anmeldelse, et autograferet fan-brev, et lille stykke af omkvædet fra Great Balls Of Fire, hvadsomhelst, lige HER!

Jerry Lee Lewis på plade? Køb en af de mange opsamlinger fra Sun-perioden eller anskaf den fæ-no-me-na-le live-plade fra 1963, Live At The Hamburg Star-Club. På sidstnævnte vender Jerry, efter flere år i skammekrogen ovenpå sit teenage-kusine-ægteskab, endelig tilbage til Europa og skyder sine sange afsted på en fartgal blanding af come back-sulten southern defiance og vistnok ikke så lidt amfetamin. Live-udgivelser er sjædent fyldestgørende, men denne er en af de mest rocknroll-medrivende der findes – får selv Ramones’ It’s Alive til at lyde lettere træt og uoplagt!

PS – Vi vil også gerne høre fra hvem der kommer i Lille Vega, hvor Richmond Fontaine – Portland, Oregon’s fineste – spiller sig igennem rodløse og/eller fortabte sange fra deres nye cinematiske western-audio-heartbreak, 13 Cities.

7 tanker om “The Killer”

 1. Kender også kun live versionen med Big Star – eller det er vist en solo-version med Alex Chilton så vidt jeg husker?

 2. Hej Jens,

  Du kan finde ‘Motel Blues’ med Big Star på ‘Live’, der blev genudsendt på cd samtidig med ‘Sister Lovers’ i 1992. Wainwrights version finder du på ‘Album 2’ fra 1971, men som sagt, har jeg aldrig hørt den i originalen.

 3. Det seneste udspil fra JLL er lige så nosseløs, overflødig og ligegyldig som den slags duet plader har for vane at være. Lutter genindspilninger af gamle numre, der intet som helst tilføjer originalerne – de er spillet efter bogen og det behøves der for så vidt ikke være noget galt med, men hele pladen lugter af penge og en undskyldning for en turné, set fra den vinkel er pladen dog overordentligt vellykket.

 4. Jeg har hørt Jerry Lee’s nye plade. Den er glimrende.

  Hvad angår Richmond Fontaine. Tag at læs Willy Vlautin fine lille bog ‘The Motel Life. Den er netop kommet i andet oplag i USA, ligesom den i løbet af 2007 bliver udsendt i Australien, Frankrig, Holland, Tyskland og Spanien.

  Bedste motel-sang er nok Loudon Wainwright III’s ‘Motel Blues’. Jeg kender den kun i Big Stars version. Mon ‘Holiday In’ fra ‘Aftenland Express’ bliver en motelklassiker?

  “In this town television shuts off at two
  What can a lonely rock & roller do
  Oh the bed’s so big and the sheets are clean
  and your girlfriend said that you were 18
  The styrofoam icebucket is full of ice
  Come up to my motelroom treat me nice

  I don’t wanna make no late night New York calls
  and I don’t wanna stare at them ugly grassmatt walls
  chronologically I know you’re young
  but when you kissed me in the club you bit my tongue
  I’ll write a song for you, I’ll put it on my next L.P
  Come up to my motelroom, sleep with me !

  There’s a Bible in the drawer don’t be afraid
  I’ll put up the sign to warn the cleanup maid
  Yeah there’s lots of soap end ther’s lots of towels
  never mind them deskclerk’s scowls
  I buy you breakfast, they’ll think you’re my wife
  Oh come up to my motelroom, save my life
  Come up to my motelroom, save my life”

  (c) Loundon Wainwright III

 5. Har man mod på mere Jerry Lee end Sun klassikerne, så er Rhinos 2-CD opsamling All Killer, No Filler: The Anthology værd at lede efter.

Skriv et svar