Væk fra YouTube

En afbrændt fornemmelse at bringe/promovere YouTube-videoer på siden her efter Google’s blokering i sidste uge af dansk musik på kanalen. I forvejen betaler Google/YouTube til sammenligning med de andre store streamingtjenester i særklasse dårligst tilbage for den musik de bringer, så deres krav til rettighedsorganisationen KODA om kun at betale 30% af den hidtil aftalte rate, mens en genforhandling af vilkårene står på, er hardcore. KODA har erklæret denne reduktion for uacceptabel, og væk er den danske musik derfor med ét hurtigt Google-slangehug. Et brutalt træk i lyset af Google’s selvfølgelige viden om, at musikken som sådan i forvejen står hårdt trængt i den her pandemitid. Så en symbolsk udflugt væk fra YouTube her, til Roxy Music’s så elegant iskolde 1975-disco på Vimeo…

3 tanker om “Væk fra YouTube”

  1. @ Louwsma: Helt i orden med personlige film/liveoptagelser på YouTube.

    @ Rune: Et scenarie med en lokal musikkanal kan muligvis godt stables på benene. Men….naturligvis skal dansk musik være repræsenteret og tilgængelig der, hvor langt de fleste lyttere befinder sig. Ellers bliver den for hemmelig og isoleret svær at finde.

  2. Samt meget tankevækkende at de videoer/optagelser der ligger på siden endnu er blevet optaget/filmet uden din/Jeres samtykke.
    Hvordan forholder du/I dig/Jer til dette ?

  3. Har læst lidt om Spotifys betalinger, hvilket jo er en joke. Flere musikere snakker om en ny portal med mere direkte betaling til musikerne. Det må altid være mere relevant med flere kroner til kunstnerne end jakkesættene…..

Skriv et svar