Weekendavisen om Aftenland Express

wea_logo1.jpg

Per Reinholdt Nielsen skriver bl.a. dette om Aftenland Express i Weekendavisen:

På smukkeste vis drejer Unmack – og stort set det samme hold fra Vejen Hjem Fra Rock’N’Roll – universet en lille smule i en ny retning. Kompositionerne er lidt mere nøgterne og minimale, og er ofte bygget op over en enkel keyboardfigur, men rejser sig stedvis til højderne med kor, kirkeklokker eller en bragende elguitar, der er som plukket lige ud af rockhistorien.

Aftenland Express er et sent tog ind gennem kærlighedens tunnel og på vej væk mod nye horisonter. De tre første sange hænger sammen og er noget af det smukkeste, der længe er skrevet om minder, opbrud, udsyn og klaustrofobi på kærlighedens vej gennem faldgruber og højdedrag.

Med sine myge melodilinjer og beherskede dramatik samt et sunget rocksprog, der på bedste vis indarbejder engelske fraser, kan slå ud i frapperende poetiske linjer, som »dagslys gennem et drop«, kan spille på ordenes dobbelthed og lader meget stå usagt mellem linjerne, er Jens Unmack igen en stor og ømskindet fortæller i tekst og musik.

Aftenland Express får han især luft under sangene, kærlighedens roadmovies og tabets akkorder, fordi han i netop denne tid, hvor alt krænges ud, kender den afgørende forskel på følsom og føleri.

Skriv et svar