"You look just like an Elvis from Hell…"

kidandjeff

Kid Congo Powers (Gun Club/The Cramps-guitarist) og Jeffrey Lee Pierce.

Ovenstående linie synges åbningsvis i californske Gun Club’s start/stop-debutalbumskæring ‘For The Love Of Ivy’ fra 1981, det naturligvis til Posion Ivy, nu afdøde Cramps-forsanger Lux Interior’s hustru og rytmeguitarist. Hvilken bedre tidspunkt til at høre den fine sang end nu!? Den kan høres her.

Gun Club og The Cramps gæstede hver for sig Saltlageret i København omkring 1984/85. Cramps var showmæssigt svære at hamle op med via vridende hoftebevægelser og Las Vegas-afklædt sølvgear, men på musikalsk tyngde og nødvendighed blev de alligevel nemt blæst bort af Jefffrey Lee Pierce’s band, som på det tidspunkt turnerede The Las Vegas Story. Et fint album nuvel, men ingen match for forgængeren, Gun Club-mesterværket Miami, en essentiel rocknroll-plade, der helt objektivt set bør stå langt fremme i enhver (!) samling.

4 tanker om “"You look just like an Elvis from Hell…"”

 1. Tillad mig at fortsætte ud af Yugo Stars tangent og gøre opmærksom på, at Thåström spiller i Lund fredag den 13. (!!) marts. Der er fortsat billetter at få på ticnet.se.

  Og så bøjer jeg mig i øvrigt for kapaciteterne på området og trasker til den lokale pladesmed efter “Miami”…

 2. En anden tilhænger af Jeffrey Lee Pierce er jo Kongen Af Sverige, Thåström.

  Og han har nyt album ude kort før Kongen Af Danmark, nemlig 13. marts – titlen er lovende, iskold og thåströmsk: Kärlek Er För Dom.

  Det bliver et stort musikforår!

 3. The Gun Club har været et af mine absolutte favoritbands siden ca. ’85, hvor jeg samlet købte “The Las Vegas Story” og “The Birth The Death The Ghost” på LP. Jeg så dem i Londons “Town & Country Club” i 1990, da Pierce havde gendannet bandet med Congo Powers, og jeg gir dig ret; “Miami” bør stå i enhver pladesamling. Og heldigvis lyder den genudsendte udgave nu, som den BURDE have lydt, da den i sin tid udkom (produktionen var alt for svag). Jeg holder iø af ALLE Gun Clubs LP’er!

  Trist, trist, trist, at Lux nu også er borte. 🙁

Skriv et svar