En ny bog om sangskrivning

Som det allerede er fremgået af en kommentar til foregående indlæg, er der netop udkommet en bog af Jeppe Korsgaard Christensen, der er kulturjournalist og anmelder på bl.a. Gaffa. Bogen handler om dansk sangskrivning på dansk fra efterfølgerne til Kim Larsen, C.V. Jørgensen og Sebastian. En af disse efterfølgere er som bekendt Jens. Bogen hedder endda En nat bliver det sommer (hvilket sikkert vil glæde Peter Sommer, der også optræder i bogen). Ironisk nok dukkede den op på den første vinterdag siden marts.

Se mere på Informations Forlags webside.

4 tanker om “En ny bog om sangskrivning”

 1. Og lad mig for fuldstændighedens skyld gentage mig selv og endnu en gang anbefale “Sangskriver” (2002) af Jens Larsen med blandt andre Jens U. Larsen.

  http://www.geiger.dk/anmeldelser/anmeldelse.php?id=306

  >>Mest medrivende er det, når samtalerne udvikler sig til regulære dannelseshistorier som hos Olesen-Olesen og Jens Unmack. Sidstnævnte pointerer i øvrigt helt forløsende i den megen snak om ord: “I starten af vores karriere havde anmelderne meget fokus på teksten og opfattede musikken som noget sekundært. Det var en stor misforståelse, for sådan har vi aldrig fungeret.” En indsigt som det kunne klæde flere at gøre noget ud af, for naturligvis er musikken ikke sekundær, når det drejer sig om sange.

 2. Jeg tror jeg vil gentage mig selv inde fra Peters blog og anbefale folk at købe “alt hvad musikken kan” hvis de ikke har den og alligevel står i boghandlen med muldvarpen fremme – den er ikke så dyr og er en fin samtalebog.

 3. Peter H. savner Pluto sangeren, Thomas Thomsen, i bogen “En nat bliver det sommer”

  http://overdrevet.blogspot.com/2006_10_01_archive.html

  Nogle er træt af, Simon Kvamm er med – jeg er bare træt af, Tue West er med.

  Men der skal være plads til alle (er der nogle der bilder mig ind) og altid er der nogle man savner.

  Jeg glæder mig især over at Unmack, Simpson og Peter H. er med i bogen.

  God læsning!!!

Skriv et svar