Fra GBG til Sam's Town

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-gothenburgtram.jpg

Hjemme igen efter intens tid i svenske Göteborg, den fine by, der i efterårets oktober er fuld af nonstop regn, skramlende blå sporvogne, junkies, Håkan Hellström-referencer og de velplejede kvinder, man om aftenen ser ude på en anden tids restaturanter. Kom til Kbh. netop som vinterkulde satte ind, til en fantastisk fodboldkamp i Parken hvor FCK udrettede det umulige og slog Manchester United, og til en overdådig nat-koncert i Vega med The Killers, der kom som én stor hitparade, lidt som Suede gjorde det omkring Coming Up. The Killers’ nye Sam’s Town har generelt fået en ret brutal modtagelse i presse, hvilket herfra synes ultraforkert. Showet i nat var da også en triumf ikke mindst pga. de nye sanges bæredygtighed, og skød samtidig de mange svært forståelige Springsteen-sammenligninger helt til jorden. Darkness on the edge of Sam’s Town, nej, det har intet på sig. Det er kun dovent anmelderi. The Killers fortjener bedre.

13 tanker om “Fra GBG til Sam's Town”

 1. synes nu lige at der har været lovlig med undskyldninger. ikke så meget på det her forum og det er slet ikke disse brugere jeg vil angribe. har bare som FCK’er måtte ligge øre til en del misundelse og retorik fra de blå gule og nu må jeg simpelthen slå hånden i bordet.

  nr.1: nej. OBs sejr over Real kan ikke sammenlignes med FCK’s over Man U da man ikke sendte Man U ud af CL, men det betyder ikke at resultatet i sig selv ikke er af samme kaliber. I de sidste fem år har vi tørstet efter sådan et resultat i dansk fodbold og bare fordi det ikke er Bundby der ikke leverer så skal der alle mulige undskyldninger på bordet og alverdens retorik. Resultatet er af samme kaliber som den mod Madrid, no doubt og end of story.

  nr. 2: ja Man U var ikke i stærkeste opstilling, men det var bestemt ikke et dårligt United hold der løb på banen. Bare fordi Scholes og Ferdinand ikke var på banen havde man stadig Van Der Sar, Vidic, Solskjær, Silvestre, Rooney, Ronaldo og O’shea med på holdet.

  nr. 3: United fik ikke lov til at spille godt bold da de stod mod et godt organiseret FCK mandskab, der lukkede godt af og formåede at stå tæt på de skabende kræfter på Uniteds hold. ja United tog måske ikke FCK alvorligt, men der var tit momenter hvor de skruede op for dampen og gik til angreb hvor man så et godt forberedt FCK mandskab og en igen super målmand i Jesper Christiansen – der da snart bør være landsholdets nr 1 – ride stormen af.

  Er træt af alle de undskyldninger man har hørt. dårlig bane. bvadr. United klagede ikke til UEFA før kampen, så de kan ikke bruge den som undskyldning.

  At slå Ajax og United i en og samme sæson er ikke mange “små” storhold forundt. og lad os nu lige slå Benfica og nappe en uafgjort mod Celtic og gå videre til ottendedelsfinalen.

 2. Som skrevet – al respekt til FCK. De leverede en superflot indsats, hvilket gav en fortjent sejr. Det er Carsten Werge jeg ikke kan snuppe. FCK vinder hjemme over et United hold, der vælger ikke at stille i stærkeste opstilling. IMHO kan dette resultat slet ikke sammenlignes med OB, der gik ned og vandt 2-0 på Bernabeu, mod et stjernespækket Real-hold med Zamorano og Laudrup i spidsen. Aldrig har der været så stille på Bernabeu, som da Bisgaard puttede den i kassen til sidst.

  FCK’s resultat ligger i klassen under sammen med BIF’s 5-0 sejr over Eintracht, BIF’s 2-1 sejr over Bayern München i CL, B1903’s 6-2 sejr hjemme over samme klub, FCK’s 2-0 udesejr over Ajax.

 3. Hvorfor nu de sure opstød…? Faktum er at FCK spillede en superkamp, med noget af det bedste fodbold nogensinde af et klubhold herfra. OB’s sejr over Real Madrid dengang var svært imponerende, no doubt, men mindes nu ikke at Real Madrid-spillerne i den 0-2-kamp på Bernabeu tog tungere på opgaven end Man U gjorde det i Parken, vel tværtimod.

 4. Jeps, den sammenligning med OB fik jeg godt nok også galt i halsen. For det første er der forskel på hjemme- og udebane. For det andet blev Real Madrid sgu sendt ud i kulden med det nederlag. For Man U er dette nederlag selvfølgelig ikke rart, men de skal nu nok komme videre. Desværre.
  Det var jo også helt tydeligt, at de ikke tog kampen helt alvorligt. Det er så bare farligt på dette niveau, for så kan man tabe til selv FCK 😉

 5. Flot resultat af FCK og al respekt til dem, men det var mere MUFC der spillede på FCK-niveau end det var omvendt. Vi der så kampen på TV måtte belæres af uudholdelige Carsten Werge om, at dette resultat var ligeså stort, som dengang OB vandt 2-0 på Bernabeu, og dermed sendte Real Madrid ud af turneringen. Get real!

 6. Jens, jeg regner med at du fik tid til at følge Liverpools sejre, efter det pinlige nederlag til United på Castle Grayskull ? I al beskedenhed er jeg stadigvæk ubesejret på Anfield (4 sejre + 1 uafgjort) og det så ud til at de røde havde brug for min pressence:-), for hvilken indsats af The Redmen – der styrede 1 halvleg og leverede i de sidste 2o minutter af den halvleg noget af de bedste bold i denne sæson, med The Dirk, Garcia, Big Mo og især Alonso som bærende kræfter. Anfield leverede en vokal præstation af de bedre og stemningen ved pausen, var super super og især da Robbie lad, kom ind til sidst og var ved at score, var volumen overdøvende…Needles to say, betød det en tur i byen og blandt et soundtrack med Beatles, Ronettes, Sugarbabes, Michael Jackson og Dolly Parton!!?? etc etc, blev det også til The Kooks, Arctic Monkeys, Oasis, The Killers på Australian Bar…Så der blev festet igennem af de 6 fyre sidst i 20erne…

 7. Kan være en koncert ville have været måden for alvor at blive venner med Sam’s Town på. Den har ikke for alvor fænget her, ikke på grund af de nævnte Springsteen-sammenligninger (en inspiration der nærmest kun er tydelig på singlen, som er strålende – svært at have et problem med nogen der prøver at lyde som noget af det bedste musik nogensinde), men fordi sangene ligesom på første plade bare ikke rækker over et helt album, og så mangler lidt af den der dayglo-firsercharme som første halvdel af Hot Fuss slog én omkuld med.

  Man skulle helt klart have været der, men det skulle have været på enhver anden aften den koncert lå. København 1 Man United 0 var dog et mere end tilfredsstillende bytte 😉

 8. Darkness On The Edge Of Town udkom i 1978. Det år, hvor alting pludselig kom tværs… det var vistnok i ’75. Sprutten steg og regeringen faldt.

 9. Ja, det var en rigtig god oplevelse i vega i går, og absolut også med Springsteen i Parken i lørdags. Imponerende at stemningen i vega kunne være sø høj efter 4-5 timers venten og søvndyssende Blue Foundation.
  En skam du ikke nåede Lemonheads i mandags, Jens, det var også overraskende godt og med en Evan Dando næsten i nærheden af tidligere tiders højder.

 10. Velkommen hjem fra Götaland. Göteborg er bestemt et besøg værd, og når man, som jeg, er vokset op i Frederikshavn (ikke så meget ekceptionelt at melde om dér, dog) har byen en særlig plads i hukommelsen. Det var stedet, hvor vi tog til de “store” koncerter i Scandinavium eller på Ullevi, hvis karavanen kom forbi, i stedet for at rejse helt over til Kbh. I gymnasietiden så jeg bl.a. U2 på Joshua Tree-turen – stort for en følsom koncertgænger i en påvirkelig alder 😉 Jeg kommer stadig til byen nogle gange om året og besøger et par danske bekendte – den er bestemt langtidsholdbar. At pladeforretningen ‘Skivhugget’ så ikke rigtig er det samme i fysisk omfang længere, må man jo acceptere som verdens gang…

  The Killers – tja, rødderne i Las Vegas kunne måske anes i sceneudsmykningen med et væld af vimpler, flag og kulørte lamper? Jeg er knap så begejstret for album nr. 2 som for debuten – jeg blev af en medkoncertgænger mindet om, at mange af numrene fra det nye album da sagtens kunne være med på en Meat Loaf-opsamling(!) Jeg kunne ikke rigtig få ud af hovedet i resten af koncerten, at nogle af arrangementerne på den nye plade faktisk minder mig om ML (Dén sammenligning får jeg nok hug for 🙂

  Men de gode numre fra begge albums holder, Vega var fuld af energi, og Killers præsterer jo ikke ligefrem shoegazer-rock. Alt i alt god underholdning på en kold aften.

Skriv et svar