Cassadaga revisited

cassadaga.jpg

Vil også lige hårdt anbefale den nye Bright Eyes-plade fra i mandags, der umiddelbart havde svært ved at træde ud af sin forgænger ‘I’m Wide Awake, It’s Morning’s næsten perfekte skygge, men nu vokser og vokser for hver gennemlytning. Bright Eyes har denne gang begået en sand Rolling Thunder Revue af blomstrende americana i forskellige stilarter og mangeartede arrangementer. En rejse gennem nordamerikansk musik, som når den har været bedst de seneste 40 år. Den har traditionelle love songs med bitre twists af livslede, den har moderne livtag med sex, politik, hverdag og utæmmede violiner, og den har ikke mindst de besnærende melodier, små som store, alle båret frem af den unge, rystende Bright Eyes-stemme, hvis engagement herefter aldrig skal kunne betvivles. Rocknroll bliver ‘Cassadaga’ aldrig, dertil er den langt mere klassisk Nashville end Memphis i tilgang. Ja, faktisk er der noget næsten håbløst western-bedaget over dens ofte pastorale og akustiske musik. Det må kræve sin mand at kunne bære et så fint nuanceret og flimrende udtryk helt hjem gennem ‘Cassadaga’s 62 vellykkede minutter. Som altid i Bright Eyes’ ambitiøse og komplicerede tilfælde er hans navn Conor Oberst.

6 tanker om “Cassadaga revisited”

 1. Jeg bakker op om Smølles opfordring til Pastoren. Plejer normalt ikke at blande mig i, hvilke associationer ord og billeder danner, men at ‘Cassadaga’ bliver til ‘kassedage’, det er måske lige surrealistisk nok.

  Cassadaga er en by i Florida, der er kendt for at tiltrække spirituelle og søgende sjæle. Nogen vil nok kalde det mumbo-jumbo, og det kan godt være de tjener mange penge, men ’kassedage’ har dog stadigvæk intet med Bright Eyes at gøre.

  Og Jens, lad os få ’Revisited’ overskriften tilbage, i og med at der bliver refereret til Rolling Thunder, passer den bedre…

  Tjek i øvrigt dette filmklip: http://www.youtube.com/watch?v=LXDEfxff_RE

 2. Hov, det var nu ikke den her jeg henviste til, men ‘kassedage’-undersættelsen nedenfor! Jeg tror bare jeg holder min kæft, så 😉

 3. Den bævende dreng kender sine virkemidler og gør det godt. Hvornår mon vi skal se ham på disse breddegrader igen?

  Han må gerne tage Gillian Welch og hendes mand med. De kommer til Skandinavien for første gang, men giver kun to koncerter, begge i Norge.

Skriv et svar