G for good-bye

I aften for 35 år siden spiller Manchester-udbryderne The Smiths i Brixton Academy i London, hvad siden skal vise sig at være bandets allersidste show. Setlisten (se herunder) er pakket med numre og sange, der i dag står skrevet højt oppe i lys på engelsk rockmusiks stjernehimmel. Som noget helt specielt fremføres ‘Some Girls Are Bigger Than Others’, det Johnny Marr-støbte afslutningskys på The Queen Is Dead (1986), for første og eneste gang nogensinde. Liveoptagelsen herover er således selvfølgelig fra Brixton Academy…

8 tanker om “G for good-bye”

 1. Det band han turnerede med fra 1991 og 13-14 år frem, var fantastiske live. Selv om de musikalsk ikke var på niveau med The Smiths, havde de en energi som man savner til hans koncerter i dag.

 2. Jeg råbte i mange år på Alain Whytes tilbagekomst…..det skete så i 2021….men alt for sent og nu som guitarist for en bitter og utiltalende Morrissey…..

 3. “Chumbawumba”. Så behøves der ikke flere ord for at beskrive bandets version.

  Og helt enig. Morrissey har ikke været særligt kritisk i sit valg af bandmedlemmer, som mest af alt virker som en folk, der spiller lige nøjagtig den kopimusik, som de bliver betalt for at spille..

 4. PS – Det sidste viser sig ved YouTube-eftersyn at være ret spot on. Morrissey’s fantastiske sangstemme kan ikke helt dække over det for daglejergrove spil fra hans karaokeband. Man går til opgaven, som er det et uptempo rocknummer fra Years of Refusal, der skal ned med nakken.

  https://www.youtube.com/watch?v=GgE2ypMv7gU

 5. Problemet kun at Morrissey’s band i de sidste 15 år har været af en så grov beskaffenhed, det slet ikke har evnet at løfte den mere raffinerede Johnny Marr-musik fra The Smiths. Allermest grelt i hukommelsen dén liveversion af ‘This Charming Man’, hvor guitarsignatur-riffet blev fundet for svært og istedet erstattet af grove barré-akkorder. Resultatet: ‘This Charming Man’ lød pludselig meget mere af Chumbawumba end af The Smiths. Glemmes bør heller ikke fjerlette ‘There Is A Light That Never Goes Out’, der trods sin velbevarede melodiske dejlighed blev reduceret til en godmodig men gangbesværet flodhest. Mindes ikke umiddelbart Moz-bandets eftertackling på ‘Some Girls…’, men er sikker på den har været yderst basic og med en lugt omkring sig af billig aftershave og for mange pints.

 6. Wauw for en sætliste. Og sikken en sang at afslutte hovedsættet med. Den er helt sikkert i min top tre over The Smiths favoritter. Måske faktisk i top et – i hvert fald nogle dage.

  Tager jeg ikke helt fejl så spillede Morrissey Some Girls.. da han var forbi Rytmeposten i 2009 med et ikke særligt overbevisende Years of Refusal..

 7. Sikke en sang og sikke en setliste!
  Saa Morrissey i Brixton i 2011 dagen efter London riots var startet i Tottenham aftenen foer – og foer Morrissey ikke blev til at holde ud. Af de fire Smiths numre den aften – I Want The One I Can’t Have, I Know it’s Over, Meat Is Murder og There Is A Light That Never Goes Out – var det kun sidstnaevnte der gik igen fra 1986.
  Paa juleferie med de gamle i 1992 faldt jeg tilfaeldigt og heldigt over en koncert i London Astoria paa den anden side af floden i Soho. Setlisten den aften var koncentreret og ikke helt daarlig:
  You’re the One for Me, Fatty
  Certain People I Know
  Glamorous Glue
  Tomorrow
  November Spawned a Monster (
  The National Front Disco
  Seasick, Yet Still Docked
  Jack the Ripper
  Alsatian Cousin
  Sister I’m a Poet
  The Loop
  Such a Little Thing Makes Such a Big Difference
  I Know It’s Gonna Happen Someday
  You’re Gonna Need Someone on Your Side
  We’ll Let You Know
  He Knows I’d Love to See Him
  We Hate It When Our Friends Become Successful
  The Last of the Famous International Playboys

Skriv et svar