Lust for life

Denne weekends mest spillede køremusik i vores sorte Mercedes Sprinter-tourbus var Iggy Pop’s “Lust For Life”-plade. Vi hørte den højt da vi torsdag nat kørte de øde jyske landeveje fra Esbjerg til Viborg. Tidligere på dagen, nogle timer før aftenens koncert, havde nogle af os været oppe 4-5 kilometer nord for Esbjerg og spise sen frokost på en gammel restaurant med åben udsigt til Vesterhavets blå. Besynderligt som vejr påvirker oplevelsen af alting. Gennem solbriller kom denne indian summer-eftermiddag som et bittersødt postkort fra en helt perfekt verden.

Det var godt at vågne op fredag på et stort hotelværelse i Viborg, som udenfor bød på endnu mere sol og sommervarme. Jeg tog både Rune K og vores lydmand Kevin med ned til Borgvold ved Nørresø, hvor der var h-e-l-t ubeskriveligt dejligt. Meget senere, bl.a. efter en klassisk jordbærmilkshake på Morville sammen med Rune, Jesper og Stine, og en lydprøve hvor “Birgittelyst” blev trænet et par gange, havde vi en stor aften med et super publikum. Nogle af os endte på en discobar der hedder Dickens, som spiller tarvelig musik med videoer til. Sent blev det.

Op tidligt lørdag. Krydsede Dionne Warwick (!) og hendes band da vi forlod byen. Mod Aalborg med kold cola og mere Iggy Pop i bilen, som effektiv hangover-bekæmpelse. Lå foran TV’et på mit værelse på Hvide Hus og så Liverpool spilde sejren væk mod Birmingham. Var bagefter ude at gå i byen. Nede ved havnen, for at se en Che Guevara-udstilling som Pastoren havde anbefalet, men den var lige lukket da jeg kom. Jesper havde fået feber, så vi holdt kort soundcheck, så han kunne få nogle timers hvil. Det hjalp, for der blev spillet de gode trommer senere til aftenens koncert, som vi igen var glade for. Drengene, der aldrig har oplevet LS live, var i den grad imponerede over Studenterhus-tilhængernes entusiasme og energi – tak for den! Vi kom desværre aldrig ud i byens natteliv – hvor går man hen these days? – men endte oppe på 15. etage i hotelbaren, med kæmpe udsigt ud over Aalborg by night.

Søndag drog vi hjem via Århus-Sj.Odde, godt trætte kom vi slingrende ind til København. Dér ventede en aften i Operaen, i selskab med Nick Cave og hans sange, men det er en anden historie.

På torsdag kører vi igen på Viften i Rødovre, og for jer i Drømmenes, der vil opleve hele vores set, er det nok chancen dér. For til dobbeltkoncerterne i Vega, må hverken Simpson eller vi pga. af nogle mærkelige brandsikkerhedshensyn overskride en setlængde på 75 minutter, hvilket betyder at nogle sange desværre vil ryge. Rødovre bliver iøvrigt også debut for vores nye keyboard-es Søren Kjærgaard, som vi er meget spændte på at høre. Nikolaj Torp har gjort det fremragende, så der er noget at leve op til.

Fredag og lørdag hedder så henholdsvis Rytmeposten, Odense og Train, Århus. Det siger sig selv, at det kan og bør blive legendariske aftener – vi glæder os allerede så hurtigt vi kan!

Ses!!!

10 tanker om “Lust for life”

 1. Jamen, her er hvad Cave og hans 3-mands-band (fuzz-violin, bass, 70’er-trommer) spillede i Operaen:

  01. West Country Girl
  02. Abattoir Blues
  03. Red Right Hand
  04. Hallelujah
  05. Love Letter
  06. Babe, You Turn Me On
  07. The Weeping Song
  08. Cannibal’s Hymn
  09. Rock Of Gibraltar
  10. Wonderful Life
  11. Henry Lee
  12. The Mercy Seat
  13. Hiding All Away
  14. God Is In The House
  15. Jack The Ripper
  ———————
  16. People Ain’t No Good
  17. The Lyre Of Orpheus
  18. Tupelo

  Fantastisk at høre de meget anderledes og ofte mere voldsomme versioner – NC gav godtnok det flygel store tæsk. VIP-publikummet fra bankverdenen var ikke forberedt på denne massivitet i lyd og udtryk, og så efterhånden ret bombechokkede ud, personificeret af kulturministeren, der, som koncerten skred frem, bleg i ansigtet forsvandt længere og længere ned i sit sæde:-D

  Ved ikke om det er rigtigt, men som jeg hørte det, var det Cave, der ikke tillod mere end 1-2 numre filmet og vist i TV. Ærgeligt, for det var en begivenhed af de store, som her kunne være blevet dokumenteret på fornemmeste vis…

 2. Nemlig ret underligt Pernille og co. vælger ikke at spille (på samme scene, samme aften) med den alt for seje Cave mand. Men så fik hendes kæreste lov i stedet… Jeg var også en af dem, der blev mere og mere træt af de værste værter, jeg længe har set og så får vi et lille sølle nummer med Cave. Men prøver istedet at glæder mig over, at det vi så fik tilgengæld var vildt cool. Ses på lørdag og jeg glæder mig så hurtigt jeg kan…

 3. Jacob Bascoban: En ting er jo hvad Swan Lee skriver på deres hjemmeside, en helt anden er virkeligheden. Det er ikke fordi jeg skal snage, men det er da interessant, at de ikke lige vælger at tage en aften i Operaen med – det kunne da have været et fint punktum. Derfor mener jeg bare, at der må lægge noget mere voldsomt bag end bare et band, der er “vokset fra hinanden”. Men fred nu være med det og dem.

  Rikke: Efter at have læst Politikens meget positive anmeldelse af Nick Cave konverten, ved jeg ikke om jeg kan klare mere salt i såret… snøft. Jeg vil også høre “Love Letter” live…

  Nå, op med humøret – vi ses i Odense på fredag!!!

 4. Jens, kan vi stakkels tv-seere der måtte nøjes med en ellers ret så vild udgave af West Country Girl ikke få lidt flere detaljer om Nick Cave-koncerten?

  For mig bliver Kolding desværre første koncert på turen, men så skal den ellers også have tre aftener i træk!!

 5. Hej Auster. Ifølge Swan Lee´s pressemeddelelse er de musikalsk vokset fra hinanden og vælger derfor og stoppe. Så der skulle vidst ikke være nogen sure miner fra den front. Stor respekt til dem! De har kæmpet hårdt for sucessen og leveret to rigtigt fine plader:-)

 6. Ja, jeg følte mig sgu også pisset op og ned af ryggen af DR, da de klippede til TV-Avisen efter et enkelt Nick Cave nummer. JEg havde ellers trofast udholdt værternes ulidelige ping-pong og “jokes” i to timer. Nåja, Mew var fede som altid, but still… Jeg føler mig snydt!

  Er der i øvrigt nogen der ved, hvad der er sket internt i Swan Lee? Det må være alvorligt, siden de ikke lige kunne tage et sidste job i Operaen (og blive det første “rock” band til at spille der).

  Nå, men det er snart fredag, og så vil jeg være at finde på Rytmeposten. Glæder mig STORT! Fyraften herfra.

  Fred.

 7. jeg synes også det er yderst fesent at Vega nu skæres ned til 75 min. efter at alle parter hele tiden har insisteret på, at der var tale om to fuldlængde koncerter. hvorfor starter I ikke bare en halv time inden?
  desuden minimeres chancerne for en fælles optræden med fx. Narkokys nok temmelig betragteligt når setlisterne i forvejen er på festivallængde.
  Bookere – Vega – managers og alle andre involverede i dette scam: Det er bare ikke godt nok!
  heldigvis har jeg i Aalborg netop oplevet begge herrers fornemme koncerter, men hvor er det dig i realiteten latterligt at landets hovedstad kun får en del af varen.
  PS: tak for en superkoncert i aalborg. bedre end ventet – og så synes jeg endda fint om nyfortolkningen af en nat blir det sommer. den er helt fin! og fremmedlegionær er et indiskutabelt verdensklassenummer, stadigvæk! de nye solonumre fungerede også for de fleste vedkommende godt, selv om jeg nok godt kan finde to numre som man kunne undvære på setlisten hvis man skulle (og det skal man jo i vega….!)

 8. PÅ torsdag? Noooooo! Hvorfor lige på torsdag? En kosmisk uretfærdighed! Ville gerne, men DET er umuligt, desværre… der er også noget på Østerbro.

 9. 75 minutter på Vega? 🙁
  Vega markedsfører ellers koncerterne som “fuldlængde”. I de gamle Love Shop-dage ville man ikke engang nå halvdelen af set-listen på 75 minutter…
  Nå, men du må jo bare aftale med Simpson, at den skal ha’ fuld gas – men det får den jo nok under alle omstændigheder.

 10. Hej Jens. Lyder som om at du har haft noget af en vidunderlig weekend:-)

  Havde siddet hele dagen og ventet på Nick Cave koncerten på tv, og hvad fik man? Et sølle nummer (en dæmonisk intro) viste DR1, før de hoppede over på tv-avisen. ØV, følte mig snydt! Skulle have været der.

  Du må endelig ikke fjerne “Invitation” fra setlisten, den er sgu et must og årets bedste danske nummer. Vil gøre sig superb i Vega!

Skriv et svar