Enjoy the silence?

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-DMtbo.jpg

Depeche Mode vil ikke lade os være i fred. Efter Playing The Angel, den lange efterfølgende tour, forårets genudgivelser af tidligere albums, samt forrige års store remix-udgivelse, troede de fleste nok, at septembers DVD/2CD-udgivelse “Touring The Angel”, en dokumentation af DM’s seneste Milano-koncert, ville være et absolut punktum med efterfølgende ånderum. Men nej. For 13. november sendes tilmed ovenstående julehandelsprodukt, The Best Of (Volume 1), ud at jage penge. Som kan ses på tracklistingen nedenfor, er der tale om en ukronologisk greatest hits-kavalkade, der med sikker hånd nemt styrer uden om essentielle karriere-peaks som f.eks. “Stripped”, “Freelove”, “Behind The Wheel”. De sange findes selvfølgelig mange (!) andre steder, men alligevel! Til gengæld er der så “Martyr”, en helt ny sang, hvis tilstedeværelse uden tvivl vil kommandere de trofaste DM-tilhængere ud at investere i produktet. Heldigt for Depeche Mode, deres fans er så dedikerede som tilfældet er. Ellers ville et slamprodukt a la dette, der ret beset er en rodet og amputeret udgave af de fine 81>85- og 86>98-CDsets, være på vej mod tilbudskasserne længe inden nogen kunne nå at få hvisket ordene “money love”. Eller “just can’t get enough”, som bandet selv så smukt udtrykker det…

1. Personal Jesus
2. Just Can’t Get Enough
3. Everything Counts
4. Enjoy The Silence
5. Shake The Disease
6. See You
7. It’s No Good
8. Strangelove
9. Suffer Well
10. Dream On
11. People Are People
12. Martyr
13. Walking In My Shoes
14. I Feel You
15. Precious
16. Master And Servant
17. New Life
18. Never Let Me Down Again

21 tanker om “Enjoy the silence?”

 1. Ja, den kære Simpson er vist meget glad for Narkokys. Må give Christian ret i at det er et ret godt sted de har fået lavet i Roskilde.

  Må nu sige at Simpson var en del mere oplagt torsdag aften og efter at have læst anmeldelserne i aviserne, så give dem ret i at det er nogle forholdsvis koncerter i forhold til det han har at vælge i mellem.

 2. Simpson er godtnok velinformeret. Uden det strålende og kærlige helseprodukt havde jeg næppe overlevet den DepecheMode-fatwa, der ramte i form af kviksølvstung forkølelse – reach out, touch faith!

 3. Sidste fra Simme on the road: Jens U. Larsen er nu på Otrivin!

  Nye Gimle er blevet alletiders spillested med god lyd og fine omgivelser. Meget anderledes end skotøjsæsken i Ringstedgade, der er noget mere intim.

 4. Sammenligningen med Radiohead er fair, men jeg ville ikke sige at det var fordi ‘Lucky’ manglede – snarere at man havde lavet en Best of… uden et eneste nummer fra The Bends. Det svarer det nogenlunde til, når der i ramme alvor kan bikses en samling sammen som ikke har en eneste sang fra den mesterlige Black Celebration.

  Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men min smag ville ikke lade ‘Master and Servant’, ‘Suffer Well’, ‘New Life’, ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Dream On’ eller ‘It’s No Good’ komme i nærheden af noget der påstår at være det bedste. Det udvalg der klarer at få Depeche Mode til at fremstå pænt ordinære, og det er sgu noget af en bedrift.

  I gamle dage havde de bygget et rytmespor over lyden af en skovl der skrabede bunden af en tønde, men det er vist lidt for rammende i dag 😉

 5. Interessant diskussion omkring genudgivelser, oprydningssalg, hvad der bør være med og ikke mindst ikke være med. Nu er tilhængere, eller hvad vi skal kalde dem, af de forskellige bands jo ret forskellige og ikke altid i tråd med bandet. Nirvana spillede, så vidt jeg har hørt, aldrig “Smells Like Teen Spirit” live, sikkert til stor skuffelse for mange fans. LS og mange andre bands har også sange som deres fans elsker, men som bandet af en eller anden grund ikke spiller live.

  Var til Mikael Simpson-koncert i går og det helt forrygende nummer “Det sommer nu!” blev ikke spillet; hvad andet end at respektere det kan man gøre? Desuden en udmærket koncert, hvor man godt kunne være lidt bekymret for om den sidste plades ret stille numre ville lægge en dæmper på koncerten, men numrene fungerer ret godt live, ikke mindst fordi Anders Trentemøller har taget lidt udstyr med. Som altid blev “Narkokys” spillet og med en lille hilsen til Jens, som desværre ikke kunne være der p.g.a en snotnæse.

 6. Jo, MusicLover, men der får man trods alt 10 “nye” numre i forhold det oprindelige album – for mig et mere attraktivt tilbud end DMs. Jeg har dog selv kun den almindelige version.

 7. Aakjaer, udkom You Are The Quarry ikke i en såkaldt “Deluxe-udgave” små seks måneder efter man havde købt pladen første gang?

 8. Som Morrissey sang for små 20 år siden,

  Re-issue ! Re-package ! Re-package !
  Re-evaluate the songs
  Double-pack with a photograph
  Extra Track (and a tacky badge)

  hvis ikke det er “moneylove” som morten ramone kalder det, hvad er det så?

  Vi har ikke materiale til et nyt album, men vi finder lige et ikke udgivet overskudsnummer, supplerer op nærmest vilkårligt med allerede udgivet materiale og laver et best of, vol. 1 så vi er helt sikre på at vores fans gider at købe det. Vi kan så passende udgive vil. 2 til næste jul.

  Jovist, det er gjort af mange før DM, men det gør det ikke mere sympatisk.

  Men hvis nogen vil give penge for det så fred være med det.

  I øvrigt har hverken Smiths eller R.E.M. i dag kontrakt med de pladeselskaber, der har rettighederne til at udgive numrene på de nævnte opsamlinger, og selskaberne kan formentligt udgive dem som de vil.

 9. “…masser af numre, som vi alle har” – Jamen, det er der vel ikke noget galt i. En god opsamling står først og fremmest som et afvejet, repræsentativt vidensbyrd for det band/emne og den tid den omhandler.

  Udfra det kriterie er R.E.M.-82>87-opsamlingen godt sammensat. Hvorimod en plade der bærer titlen “The Best Of…..Depeche Mode”, men som f.eks. ikke indeholder en kreativ band-landvinding som “Stripped” har et alvorligt forklaringsproblem. Forestil en Radiohead-best of uden “Lucky”, en Stone Roses-ditto uden “I Wanna Be Adored”, en New Order uden “Blue Monday” eller “True Faith”…

 10. m. ramone has a point!

  men men men, der er jo langt flere previously unreleased stuff på r.e.m. tingen, hvsi man ofrer lidt mere på limited udgaven!

  Hvis de blot havde udgivet den enkelte cd udgave, så helt enig – masser af numre, som vi alle har…..

 11. Det er ikke så svært, synes jeg.

  REM-opsamlingen indeholder det, man som REM-tilhænger synes der bør og skal være. Plus endda en hel ekstra-CD med sjældenheder, anderledes versioner og hidtil uudsendte sange samt live-versioner.

  DM-opsamlingen indeholder ikke det, man som DM-tilhænger synes der bør og skal være. Bortset altså fra én ny sang, som skal agere lokomotiv for at trække os ud at købe den.

  Bare min personlige vurdering…

 12. Jeg kan stadig ikke forstå at r.e.m. laver fin kunst der bringer massevis af dejlige minder frem hos jer, når de genoptrykker en single collection, mens depeche mode sælger ud fordi de efter 8 år vælger at udsende en best of cd?

 13. The grabbing hands, grab all they can..

  Mener at DM har fuld kontrol over bagkatalog etc., eller “solgte de ud” i forbindelse med EMIs købt af Mute Record?

  Freelove er et af DMs bedste numre (flot video af John Hillcoat). Er det et remix eller edit man hører i videoen, synes den er anderledes (og bedre) end album versionen?

 14. Nå, så var det nok sætlisten til denne udgivelse Fletcher var ved at udarbejde under koncerterne tildigere i år….han så i hvert fald ud til at have meget travlt med noget kontorarbejde.

 15. Depeche Mode er absolut det band, der har betydet mest for mig, og havde aldrig troet, jeg skulle sige dette – Men jeg må desværre give dig ret Jens – de er sku ved at sælge ud. Trist trist trist. De er gamle (?) og vil skrabe ind til deres sidste leveår???

  Man skal skuffes mange gange i sit liv, men det her gør ondt.

 16. Hvis det kommende “produkt” havde samme kvalitet som single-opsamlingen fra 1998 (86>98), skulle der ikke have være malurt i bægeret herfra. Men dette er lidt for lavt i henhold til den høje standard DM selv har opdraget os til at forvente fra deres side, nej?

  Er så bedøvende ligeglad med hvad en opsamling hedder, men indholdet skal da være tiptop-iorden, uanset om vi snakker DM, The Smiths eller Love Shop – det er der forskellen ligger på kunst- og slam-produkt.

  Og jo, der er også The Smiths-opsamlinger der er fuldstændigt håbløse, forskellen er blot at det band er dødt og begravet, og derfor ikke aktivt involveret i formgivningen af de snart utallige best of-ting Warner har udsendt. Så man kan bedre forstå at den slags små katastrofer kan indtræffe der, end hos levedygtige DM…

  Btw. hvad betyder “Volume 1”, hvis ikke netop at en “Volume 2” truer forude – men det bliver vel først til påskehandlen? Så kan det være jeg endelig får min “Freelove”…

 17. Jeg kan nu ikke se andet end at de udsender en Greatest hits lige så vel som alle andre bands gør det samme i ny og næ.
  Den forige af slagsen er fra 1998, så er i ikke bare nogen der ser moneylove, fordi i vil se moneylove?
  The smiths er heller ikke de rigtige at citere i dette tilfælde, da de helt sikkert havde sagt god for det samme.
  Om den hedder best of, greatest hits, eller sendt fra himlen gør vel intet genbrugsprodukt til kunst.

 18. At the record company meeting
  On their hands – a dead star
  And oh, the plans they weave
  And oh, the sickening greed

  At the record company party
  On their hands – a dead star
  The sycophantic slags all say :
  “I knew him first, and I knew him well”

  Re-issue ! Re-package ! Re-package !
  Re-evaluate the songs
  Double-pack with a photograph
  Extra Track (and a tacky badge)

  A-list, playlist
  “Please them , please them !”
  “Please them !”
  (sadly, THIS was your life)

  But you could have said no
  If you’d wanted to
  You could have said no
  If you’d wanted to

  BPI, MTV, BBC
  “Please them ! Please them !”
  (sadly this was your life)

  But you could have said no
  If you’d wanted to
  You could have walked away
  …Couldn’t you ?

  I touched you at the soundcheck
  You had no real way of knowing
  In my heart I begged “Take me with you …
  I don’t care where you’re going…”

  But to you I was faceless
  I was fawning, I was boring
  Just a child from those ugly new houses
  Who could never begin to know

  Who could never really know
  Oh …

  Best of ! Most of !
  Satiate the need
  Slip them into different sleeves !
  Buy both, and feel deceived

  Climber – new entry, re-entry
  World tour ! (“media whore”)
  “Please the Press in Belgium !”
  (THIS was your life…)

  And when it fails to recoup ?
  Well, maybe :
  You just haven’t earned it yet, baby

  I walked a pace behind you at the soundcheck
  You’re just the same as I am
  What makes most people feel happy
  Leads us headlong into harm

  So, in my bedroom in those ‘ugly new houses’
  I danced my legs down to the knees
  But me and my ‘true love’
  Will never meet again …

  At the record company meeting
  On their hands – at last ! – a dead star !
  But they can never taint you in my eyes
  No, they can never touch you now

  No, they cannot hurt you, my darling
  They cannot touch you now
  But me and my ‘true love’
  Will never meet again

  © Morrissey/Marr

Skriv et svar