When saturday comes

Nu skal det ikke nødvendigvis handle om fodbold hele tiden, men Premier League må altså lige hjælpes igang. Efter onsdagens bizarre 1-4-nederlag, som vel mere skyldtes engelske begynderfejl end dansk storspil, er fokus i England atter stillet skarpt ind på Premier League. Følgende kampe er under opsejling denne weekend:

20. August 2005 –

Birmingham v Man City, 18:15
Blackburn v Fulham, 16:00
Charlton v Wigan, 16:00
Liverpool v Sunderland, 16:00
Man Utd v Aston Villa, 13:45
Newcastle v West Ham, 16:00
Tottenham v Middlesbrough, 16:00
West Brom v Portsmouth, 16:00

21. August 2005 –

Bolton v Everton, 14:30
Chelsea v Arsenal, 17:00

Første runde holdt kortene tæt til kroppen og gav ikke svar på mange af de spørgsmål, vi snakkede om her for en uge siden, men mon ikke denne weekend vil melde klarere ud hvor tingene står?

Chelsea v Arsenal er selvfølgelig den kamp der skrives og snakkes mest om lige nu. Arsenal’s tro på, at mesterskabet kan tilbageerobres, vil få et seriøst rygstød, hvis man kan komme fra Stamford Bridge uden nederlag. Chelsea har lige nu lidt sjælden intern uro, efter at forsvarsspiller Carvalho offentligt har undret sig over, hvorfor han blev vraget til åbningskampen mod Wigan. “The special one” Mourinho har svaret på dette ved at fortælle den engelske presse, at Carvalho burde lade sig intelligensteste – ved ikke om nogen Chelsea-tilhængere har lyst til at forsvare den måde at omtale egne spillere på?

Her på siden, hvor vi helt generelt bare ikke bryder os synderligt om mestertræner Mourinho’s manglende format som menneske, håber og tror vi på at Arsenal ikke gentager nederlaget fra Charity Shield-kampen for to uger siden.

Spændende bliver det også om Liverpool på Anfield får gang i målene mod Sunderland, hvor kun 3 points vil være tilfredsstillende. Chancerne var der jo mod Middlesbrough, hvor spillets aggresivitet trods uafgjort gav løfter om en på udenbane meget bedre sæson .

Og Tottenham v Middlesbrough er en nøglekamp for begge hold. Førstnævnte fik en solid start sidste weekend, men har det med at fucke up når man mindst venter det. Og det er vel nu…

Ligeledes skal Birmingham og Manchester City på en vigtig prøve mod hinanden. Gad vide om David James tør stå på mål igen efter den indsats i onsdags? Vi diskuterede Man City lidt i sidste uge, efter de her var blevet dømt dem til en kommende bundplacering. 0-0 hjemme mod West Bromwich overbeviste ikke om at dét nødvendigvis var en fejl.

Så var det synd for nyoprykkede Wigan at tabe åbningskampen på et mål 3 minutter i overtid. De skal igang mod Charlton, der kommer med selvtillid efter 3-1 ude over Sunderland. Så det bliver svært. Og hvad med slukørede Everton – skal de dukkes igen mod Bolton? Og West Ham, der fik en flot, flot start – kan de mon holde paraderne oppe i galehuset i Newcastle?

Nej, vi ved ingenting endnu. Men som Brasiliens egen Pelé altid engang sagde om fremtiden, med tung sydamerikansk accent: “Who knows? we’ll see!”.

PS – Ikke et ord om SAS-ligaen og de grønne trøjer fra Viborg, der søndag er på besøg i Parken hos FCK. Vil blot nævne, at landets pt. førende hold ikke har tabt mod FCK på den bane siden 2001. Og at jeg er temmelig nervøs:-#

16 tanker om “When saturday comes”

 1. Ja – er mange gange blevet bedt om at forklare det totalt irrationelle i at holde med en bestemt fodboldklub. Hovedsagligt af det modsatte køn selvf.
  Et tilhørsforhold der får en – uden at blinke – til at affærdige mesterlige træk og tacklinger med betegnelser som held, humbug og hjælp fra dommeren. Et tilhørsforhold kan få en til at stort set at mentalt forråde den sport, til hvilken man har så stor kærlighed og hvorfra det hele udspringer. Bare det giver en fordel den rigtige vej, så gælder alle kneb.

  Og kun fordi man i børnehaven/tidlige skoleår valgte side. Det er noget af det mest ultimative man kan beslutte her i livet. Der er INGEN chance for at løbe fra det. For når man møder folk på gaden 20 år efter og måske har glemt deres navn – så kan man stadig huske at de holdt med Stoke.

  Og deri ligger hele charmen. Og derfor skal man også have en aktie med i spillet for overhovedet at fatte det.

  /Morten K

  Og hvis man skulle være i tvivl om hvor jeg står, så er jeg ganske enige med Mølleren i Man U ser stærke ud igen i år. Jeg smiler måske bare ved tanken. 🙂

 2. Klassisk sjov artikel, fra The Guardian, omend den faktisk bag dække af ironi, rammer en del sandheder

 3. Så blev Baros da endelig skippet af. Det var sgu da rart. Nu mangler vi så den højre midtbanespiller, vi ikke har haft siden Mcmanaman.

  Jeg er ikke så sikker på at Chelsea holder stilen i år. Det lyder til, at der uro på linien og jeg bryder mig ikke om deres indkøb. Alt for mange centrale midtbanespillere og for få giftige fløje i truppen. Man Utd. ser desværre meget stærke ud og hvis Nistelroy hamrer sine “sædvanlige” 30 kasser ind, tjaa hvem ved ?

  Hvor var det ærgeligt med Viborg. Nu kan man jo ikke længere hovere over, at vi ligger nummer 1. Men det var nogle gode uger.

  Skulle man i øvrigt savne noget sommerlæsning omkring fodbold, er Paul Gascoignes selvbiografi særdeles anbefalelsesværdig. Den er faktisk skide morsom og velskrevet. Ufattelig karriere han havde i betragtning af, at han var psykisk syg og alkoholiseret.

 4. Nå, men så da tillykke med det til jer FCK’ere! Som det gik var københavnsk sejr helt fortjent, men det var alligevel ærgeligt, for Viborg så gode ud der i starten af 2. halvleg, indtil Mota dummede sig og fik rødt. Drømmenes København i Parken gør ikke ondt – da hellere den end endnu en Michael Carøe-FCK-singalong!

  Og Anders, ingen hån herfra for pointet mod FCUldjylland – nu har i 2:-)

 5. Pudsigt – har lige logget på for at skrive det samme som “mariendal”, såeeee DITTO!

 6. Lidt mer fodbold.
  Nok er dette ikke et fodboldsite,men…
  Havde en ‘dejlig eftermiddag i Parken, sorry Jens, ironisk nok blev der spillet Drømmenes København i pausen…

 7. Jens – jeg tror ikke at Spurs som nummer et har ret meget med mirakelkonto at gøre. Med andre ord så bør der været fuld tank, og der må jo snart ske noget med Bamses Hold – så hvorfor ikke idag på SAS-Arena? Om cirka 3 ½ time er vi langt klogere – men jeg regner med, at jeg ler bedst og ellers ranker jeg ryggen og tager den uundgåelige hån!

 8. Tja, ikke meget at sige til lørdagens resultater. Liverpool vandt uden at overbevise, men Alonso og Momo var igen eftermiddagens helt store oplvelse på Anfield Road. Især Alonso stod op og tog et kæmpe ansvar, da Gerrard måtte skiftes ud med en skade. En anden oplevelse var angiveligt den svada Carra, skulle have givet Cissé, efter franskmanden for gud hvilken gang igår, ikke bevægede sig´. Øjnvidner på Annie Road enden, beretter at Jamie Carra, skulle have råbt : “Do fooking something, for fooks sake”

  Ellers dejligt at se Defoe finde netmaskerne igen, har 250 Dkr på at han bliver topscorer i PL, så forsæt bare den stime Defoe. Udt vandt..suk..fortjent og West Ham fik point med hjem fra et tandløst Newcastle mandskab og ydermere fik the Hammers ganske uforståeligt vist en mand ud.

  Joey Barton, vaskede lidt af det lidet flatterende renomé som Barton klanen, har lidt under denne sommer, med et mål i Birmingham

  Unge Andersen i Charlton buret, holdt et klean sheet.

 9. Hey, sikken en dag….ALLE her har åbenbart vundet, selv Lloyd Cole’s Doncaster Rovers med 2-1 ude over Swansea – tillykke!

  Anders, rigtig flot af Spurs med #1, men tenderer det ikke skamridning af mirakelkontoen hvis du i den medgangs overmod tror, at Thomas Helmig’s AGF pludselig skulle kunne være istand til at vinde en fodboldkamp?

 10. Jamen så vil jeg da også sige, at det var rart Manchester City viste sit sande jeg, og satte Birmingham fortjent på plads i dag

 11. Mens tiden er vil jeg nyde øjeblikket. Spurs ligger nummer et i Premier League! Det er da altid noget, at et af holdene i de hvide trøjer klarer sig godt, og mon ikke det kan blive til en sejr for AGF på ‘fortet’ i Midtjylland i morgen? Jeg tror det.

 12. Uden reference til indlægget, men det må ud: The Smiths spiller i København i aften. Eller rettere, Engelske Vinny Peculiar spiller nu i aften på Stengade og hele den gamle rytmegruppe – Mike Joyce and Andy Rourke er med. Og endda også med Craig Gannon. I disse tider er det vist noget af det tætteste vi kommer på et genopleve verdens bedste band.

 13. Det handler bare om at Ch£$£a skal ned med nakken. Nu er jeg passioneret Arse-fan og håber inderligt vi kan give dem et blow eller to på søndag.

 14. Yep efter en stærk deffensiv ude på Riverside, er nu tid til at vores forwards skal hive det tunge skyts frem og begraver Sunderland på Anfield. Jeg tror – og håber på en en sejr. Chelsea Vs. Arsenal, tja…Chelsea overbeviste ikke i deres premiere kamp, men et kærkomment nederlag til de blå og isærdeleshed Mourinho, vil altid være velkommen i min bog, men ligefrem heppe på Arsenal, det får i mig ikke til, hvem husker ikke 89…

  Udt kører vel som sædvanligt Villa ud af Glazertrafford, andet vil være overraskende. Spurs Vs. Boro, fæster min lid til Tottenham her. Boro overbeviste mig ihvertfald ikke sidste weekend, og Spurs kom godt i gang imod Pompey.

  På Skt. James Park, kommer The Toons til at slås for point, West Ham spillede da de kom igang ganske frisk til, sidste lørdag og jeg har svært ved at se hvem der skal levere målene for Newcastle. Men The Toon Army vil som altid levere en opløftende support for deres hjemmehold og… suk.. Souness.

  City og isærdeleshed David James, skal ryste den forgangende uge af sig, men Birmingham er ikke en nem modstander og jeg vil med forbehold foreslå en uafgjort. Selvom Fowler, gerne må genfinde netmaskerne for City.

  AaB har efter den lidt heldige sejr imod Esbjerg, forhåbentlig fået vind i sejlene og Silkeborg + Viggo Jensen kommer besøg. Jeg forventer ikke nogen let kamp, men jeg forventer en sejr til de bolchestripede. Godt at se at det var to talenter der afgjorde AaBs sidste kamp, nu skal de rutinerede til at tage over og bevise at der er noget om snakken.

Skriv et svar