Weekendens EP-køb

Knud Odde er gået i EP-udgivelsesudbrud. Først på sommeren udsendte den tidligere Sort Sol-bassist og -sangskriver sin Skt. Petri-EP på oldskool-10’er, og nu i fredags – i form af to 7’er-singler i smukt Knud Odde-designet gatefoldsleeve – udkom Mona Lisa-EP’en, der (endelig) indeholder denne sommers løftende ‘Sommernat I Nyhavn’, ‘Skrevet I En Vind’ (en fordanskning af Sort Sol’s ‘Written In The Wind’), samt to covers; The Pretty Things’ ‘The Sun’ (spoiler alert: Odde’s version er endnu bedre end originalen), samt Swans’ antændte ‘Mona Lisa, Mother Earth’…

3 tanker om “Weekendens EP-køb”

  1. Knud Odde kan bare noget med at skrive melodiøse rocknumre, det viste han jo allerede tidligt.
    Han har for vane at genbesøge og fordanske gamle Sort Sol-numre og smide dem på de her ret limiterede 7″ sammen med sine nye, små perler. Den bedste (af dem jeg har hørt) er jo nok Finnerup Lades eminente Kanindåb.
    Men selvom 7″ er vildt fede og seje at have stående, så tænker jeg nogle gange, at Knud Odde burde udsende et regulært soloalbum med de bedste af sine ting, dels for at få numrene bredere ud og dels fordi jeg ser ham som en lidt Henrik Hall-agtig figur, der måske er lidt underkendt men som kunne få en fornem, sen solokarriere ud af sine fine numre. Et album må kunne indspilles uden at der går Snakecharmer i en bunker i processen.
    Men jeg kender jo ikke Knud Odde udover som sangskriver og kunstner, og måske har han heller ikke den store interesse i at skulle stå på en scene og synge sine numre.
    Uanset – Mona Lisa EP og den forrige 10″ Skt. Petri EP kommer begge sikkert ind på min top 10 over årets bedste danske udgivelser.

  2. Rigtig gode numre og specielt sommernat i Nyhavn sidder lige i skabet. Noget af det bedste danske musik i dette på alle måder rædselsår:-)

Skriv et svar